Speculaasblondies met witte chocolade en kruidnoten

Sommige recepten die ik ontwikkel, die blijf ik maken. Op de eerste plaats omdat ik ze zelf lekker vind natuurlijk, maar ook zeker omdat ik weet dat anderen het erg lekker vinden. Hoewel dat laatste niet per se de hoofdmotor is hoor, want hoe fijn is het om zo af en toe iets lekkers voor jezelf te maken. Ja toch? Hoe dan ook, het recept voor de kaneel blondies dat ik een paar jaar geleden op OMF plaatste blijft bij ons thuis een succes. En toen ik voor Sinterklaas een nieuw recept wilde bedenken, bleef ik maar hangen bij die kaneel blondies. Want een variant met speculaaskruiden, kruidnoten en witte chocolade… Dat moet toch ook een hit zijn? Ik kan je vertellen, dat zijn deze speculaasblondies zeker. Lekker zoet, zacht, en niet alleen heerlijk met die stukken witte chocolade erin, maar ook echt heel lekker door de speculaaskruiden en kruidnoten.

Met dit recept maak je een ovenschaal van 15x25cm vol, en dan kun je er ongeveer acht grote blokken van snijden maar ik raad je aan om er kleintjes van te maken. 20 blokjes van 4×4 cm serveren wellicht ook iets gezelliger en maakt het recept direct geschikt voor meer mensen. Of je pakt gewoon wat vaker, haha ;-)

De speculaasblondies kun je overigens prima al van tevoren maken en luchtdicht buiten de koelkast bewaren, ik kan me namelijk voorstellen dat je op 5 december wel wat anders aan je hoofd hebt. Eenmaal goed verpakt zijn ze ongeveer 4-5 dagen houdbaar. In onze recepten raden we meestal 3 dagen aan om er zeker van te zijn, maar door te ruiken en te proeven kom je er vaak zelf wel achter of iets nog gegeten kan worden.

Speculaasblondies met witte chocolade & kruidnoten

4.25 van 4 stemmen

Speculaasblondies met Witte Chocolade en Kruidnoten

Misschien wel het lekkerste Sinterklaasrecept van dit jaar: speculaasblondies met witte chocolade en kruidnoten. Driedubbel zoet maar zo ongelofelijk lekker.
Porties20 blokjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • een ovenschaal van 15x25cm

Ingrediënten

Blondies

  • 150 g roomboter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille aroma
  • 1,5 el koek- en speculaaskruiden
  • 225 g witte chocolade - in blokjes
  • 100 g kruidnoten

Topping

  • 50 g roomboter
  • 25 g suiker
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Instructies

Blondies

  • Verwarm de oven voor op 160℃ boven- en onderwarmte.
  • Laat de helft van de witte chocolade au bain marie smelten en maak ondertussen het blondiebeslag.
  • Mix hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de eieren toe en daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  • Voeg nu de vanille aroma en de koek- en speculaaskruiden toe en mix nog even goed door.
  • Mix de gesmolten chocolade door het beslag en mix gelijk daarna kort de stukjes chocolade erdoor. Als laatste voeg je ook de kruidnoten toe.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante bakvorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten.

Topping

  • Als de cake afgekoeld is kun je deze topping er overheen smeren.
  • Smelt hiervoor de boter en smeer over de cake.
  • Mix de suiker met de koek- en speculaaskruiden en verdeel dit ook over de cake.
  • Laat in nog even in de koelkast opstijven als het midden nog wat zacht is, en snijd vervolgens in gelijke blokken.
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, blondies, gebak, kruidnoten, Sinterklaas, witte chocolade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Speculaasblondies met witte chocolade & kruidnoten

Join the Conversation

  1. Rosalina says:

    Hallo,
    Kan ik i.p.v. witte chocolade, melk chocolade gebruiken?
    Alvast bedankt!
    Fijne feestdagen!
    Grtjs
    Rosalina

  2. Hoi Rosalina,

    Dat kan zeker. Als je melkchocolade lekkerder vindt dan witte, dan moet je dat vooral doen!

    Groetjes Vivian

  3. Hoi!
    Ik heb deze gisteren gemaakt. Hij is helemaal afgekoeld maar heeft meer de textuur van een gewone speculaas cake dan van een blondie. Weet je misschien waardoor dat kan komen? Ik heb geen idee wat er mis zou kunnen zijn gegaan! Hij smaakt desondanks de niet-geplande structuur gelukkig wel heel lekker, dus ik zou hem graag nog een keertje willen maken als echte blondie ipv cake.

  4. Angelique says:

    Hij was werkelijk ontzettend lekker! Nu wil ik hem voor een collega maken, kan dit ook zonder de kruitnoten zonder dat de structuur (lekker zacht) veranderd?

    Harte groet,
    Angelique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close