Speculaasblondies met Witte Chocolade en Kruidnoten
Misschien wel het lekkerste Sinterklaasrecept van dit jaar: speculaasblondies met witte chocolade en kruidnoten. Driedubbel zoet maar zo ongelofelijk lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, blondies, gebak, kruidnoten, Sinterklaas, witte chocolade
Servings: 20 blokjes
Blondies
- 150 g roomboter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl vanille aroma
- 1,5 el koek- en speculaaskruiden
- 225 g witte chocolade - in blokjes
- 100 g kruidnoten
Topping
- 50 g roomboter
- 25 g suiker
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Blondies
Verwarm de oven voor op 160℃ boven- en onderwarmte.
Laat de helft van de witte chocolade au bain marie smelten en maak ondertussen het blondiebeslag.
Mix hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de eieren toe en daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
Voeg nu de vanille aroma en de koek- en speculaaskruiden toe en mix nog even goed door.
Mix de gesmolten chocolade door het beslag en mix gelijk daarna kort de stukjes chocolade erdoor. Als laatste voeg je ook de kruidnoten toe.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante bakvorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Topping
Als de cake afgekoeld is kun je deze topping er overheen smeren.
Smelt hiervoor de boter en smeer over de cake.
Mix de suiker met de koek- en speculaaskruiden en verdeel dit ook over de cake.
Laat in nog even in de koelkast opstijven als het midden nog wat zacht is, en snijd vervolgens in gelijke blokken.