10x plantaardige recepten om te foodpreppen

gesponsord

Inmiddels weten jullie wel hoe ik zweer bij een eetplanning. Sinds jaar en dag maak ik ieder weekend een eetplanning, bestel ik de boodschappen en eet ik eigenlijk de hele week de gerechten die ik al in gedachten had. Dit is vanwege tal van manieren handig, maar het voorkomt ook dat je aan het einde van de week met een overvolle koelkast zit of dat je tussendoor slechte(re) keuzes maakt. Foodpreppen is iets dat bij mij de laatste jaren ook steeds meer zijn intrede heeft gedaan. Sinds de komst van Vic en sinds ik drie dagen per week op kantoor werk, heb ik ’s avonds toch iets minder tijd om te koken dan voorheen. Gerechten die ik van tevoren kán klaarmaken probeer ik dan ook al klaar te maken zodat het me alleen maar tijd scheelt op het moment dat er gegeten moet worden. Hetzelfde geldt overigens voor lunches. Ik heb natuurlijk de luxe dat ik altijd alles kan maken voor de lunch waar ik zin in heb omdat ik zowel thuis als op kantoor een uitgebreide keuken heb, maar het wil ook wel eens voorkomen dat ik van tevoren al iets klaarmaak zodat ik later al voorzien ben van een lekkere lunch. Vandaag zet ik 10 plantaardige recepten voor je op een rij die je al van tevoren klaar kunt maken. Recepten voor het avondeten maar ook snacks en lunches die je bijvoorbeeld al in het weekend kunt klaarmaken om later in de week te eten. Lang leve foodpreppen! Klik op de naam van de gerechten om naar het bijbehorende recept te gaan.

Vegan Caesar Salad

1. Vegan Caesar Salad

Als je aardig wat bakjes tot je beschikking hebt dan is deze Vegan Caesar Salad perfect om mee te nemen naar je werk. Neem de croutons en de saladedressing in een apart bakje mee om ervoor te zorgen dat de croutons knapperig blijven en de salade niet slap wordt door de dressing. Op het moment van eten hoef je alles alleen nog maar om te scheppen en klaar is kees!

Avocadopesto

2. Avocadopesto

De hele week voorzien willen zijn van lekker broodbeleg of een ingrediënt willen waarmee je direct een simpel pastagerecht op smaak kunt brengen, dan zit je met deze avocadopesto goed. Schenk een laagje Becel Olieblend bovenop de pesto om hem langer houdbaar te houden en bewaar de pesto in een afgesloten bakje of potje. Laat voor een compleet plantaardige pesto de Parmezaanse kaas achterwege of vervang dit door zelfgemaakte vegan Parmezaanse kaas. Via Google kom je hiervoor tal van recepten tegen.

Vegan chocolate chip cookies

3. Chewy Vegan chocolate chip cookies

Hoera voor zelfgebakken koekjes! Mocht je in het weekend tijd hebben om even de keuken in te duiken, dan kun je een flinke batch van deze koekjes maken zodat je de rest van de week iets lekkers te eten hebt bij de koffie. En fijn: met de ingrediënten kun je natuurlijk eindeloos variëren. Gebruik chocolade die jij lekker vindt, voeg gedroogd fruit toe of eventueel een handje noten en je kunt heel makkelijk iedere week andere koekjes maken.

Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice

4. Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice en gepofte knoflook

Als er iets goed te preppen is dan moet het wel soep zijn. Soep kun je rustig een dag of twee/drie in de koelkast bewaren maar ook laat het zich goed invriezen. Maak dus op een moment dat jij tijd hebt een grote pan soep en neem deze in porties mee naar je werk of warm het op een later moment op voor de lunch en het avondeten. Deze geroosterde pompoensoep met pumpkin spice en gepofte knoflook past perfect bij deze tijd van het jaar. Lekker hartverwarmend.

met parelcouscous gevulde puntpaprika

5. Met parelcouscous gevulde puntpaprika’s

Alle gerechten die in de oven bereid moeten worden zijn in principe van tevoren al klaar te maken. Bereid het complete gerecht tot het de oven in gaat en zet het vervolgens afgedekt in de koelkast. Als je thuiskomt uit je werkt hoef je de ovenschaal alleen nog in de oven te zetten. Dit principe geldt ook voor onze met parelcouscous gevulde puntpaprika’s. Halveer de paprika’s, bereid de vulling en vul de paprika’s. Leg ze vast in de ovenschaal en zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast. Als je thuiskomt hoef je de gevulde puntpaprika’s alleen nog even 20 minuten in de oven te schuiven en klaar is kees.

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

6. Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Een pastagerecht van tevoren bereiden, ik ben er niet zo’n fan van. Pasta wordt toch altijd droog als je het nog een keer opwarmt, maar je kunt ter voorbereiding op zo’n gerecht al wel het een en ander doen om later tijd te besparen. Voor deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus kun je bijvoorbeeld de saus alvast klaarmaken en invriezen zodat je, als je op een avond snel aan tafel moet, je alleen de pasta nog maar hoeft te koken. Dat is toch fijn? Ik heb het zelf voor na mijn bevalling ook gedaan hoor: een flinke pan pastasaus maken, verdelen in porties en deze invriezen. Vervang de kookroom in het recept voor Blue Band voor Koken en je hebt een gruwelijk lekker plantaardig pastagerecht te pakken. Niet voor niets is dit een van de meest populaire recepten op Ohmyfoodness!

Vegan bananabread met kaneelkruim

7. Vegan bananabread met kaneelkruim

Als er ook maar één snack is die je goed van tevoren kunt klaarmaken dan is het wel dit vegan bananabread met kaneelkruim. Snijd het bananenbrood na het afkoelen in plakken en vries vervolgens iedere plak afzonderlijk in. Op de dag dat je onderweg bent en een snack nodig hebt, haal je een plak bananenbrood uit de vriezer en kun je hem dezelfde dag nog eten. Ideaal en het voorkomt dat je onderweg naar een slechte snack grijpt of bij het tankstation iets haalt. Dankzij de Becel Olie Blend in de cake en Blue Band voor bakken en braden in het kaneelkruim blijft de textuur van het bananenbrood overigens ook perfect. Ook uit de vriezer is het bananenbrood lekker smeuïg en voorzien van krokante topping!

Zoete aardappelcurry met citroengras

8. Zoete aardappelcurry met citroengras

Curry’s zijn mijn favoriete gerechten om al van tevoren klaar te maken. Hoe langer zo’n pan met curry kan staan, hoe meer alle smaken kunnen intrekken en hoe lekkerder de curry dus wordt. Deze zoete aardappelcurry met citroengras kun je eventueel een dag van tevoren al maken en afgekoeld in de koelkast bewaren. Even 10 minuten opwarmen en er desgewenst wat rijst bij koken de volgende dag en klaar is kees!

Vegan Oreo Cheesecake

9. Vegan Oreo Cheesecake

Natúúrlijk moest ik in dit lijstje cheesecake opnemen. Ik krijg vaak de vraag van mensen of ze cheesecake alvast van tevoren kunnen bereiden omdat ze op de dag of een dag voor het feestje niet genoeg tijd meer hebben. En ja, JUIST! Cheesecake kun je namelijk perfect invriezen en deze compleet vegan Oreo cheesecake moet je juist in de vriezer bewaren. Haal ze een uur of twee voor het serveren uit de vriezer om ze wat zachter te maken en je hebt een heerlijk taartje bij de koffie. Deze Oreo cheesecake is zo’n drie maanden houdbaar in de vriezer, dus tijd zat om te preppen. 

Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel

10. Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel

Het voordeel van salades is dat je ze nagenoeg altijd al koud eet en dat je ze daardoor ook al van tevoren kunt klaarmaken. Deze parelcouscoussalade zit boordevol groenten en is voor mij een perfecte lunch. Omdat de salade bestaat uit een basis van parelcouscous kun je de sladressing al direct toevoegen. De salade wordt hier niet minder lekker van en het scheelt je weer een bakje los meenemen. Wel raad ik je aan om de avocado uit dit recept los mee te nemen om te voorkomen dat deze bruin kleurt. Deze salade kun je prima de avond van tevoren al klaarmaken en is in de koelkast (zonder avocado) zo’n 2-3 dagen houdbaar.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Altijd toegang hebben tot deze 10 handige plantaardige recepten die je al van tevoren kunt klaarmaken? Bewaar onderstaande afbeelding dan op een van jouw Pinterestborden.

10x plantaardige foodprep

In samenwerking met Becel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close