Chewy vegan chocolate chip cookies

gesponsord

Ik liep van de week in de supermarkt om inkopen te doen voor CHEESECAKE en voor een aantal OMF-recepten. Het is geen geheim dat roomboter de afgelopen jaren flink in prijs is gestegen maar toen ik voor het schap stond bleek dat een pakje van 250 gram maar liefst €2,19 kostte. Twee euro negentien. Nu klinkt dat misschien niet als een schrikbarend hoog bedrag maar een paar jaar geleden kon je, als je een beetje mazzel had een pakje boter voor €0,99 – €1,29 kopen. Een zeer ruime verdubbeling in prijs dus, ben ik de enige die dit ronduit idioot vind? Op dat moment ging het mij in ieder geval te ver en in plaats van roomboter pakte ik een kuipje Becel Original uit het schap. Ik heb vorig jaar natuurlijk een heel jaar samen mogen werken met Becel, dit jaar trouwens weer – hoera!, en ben sindsdien echt wel een beetje om. Ik ben er onder andere dankzij mijn cake test achtergekomen dat je uitstekend kunt bakken met margarine en toen ik zag dat een kuipje van 500 gram slechts €2,09 kostte was de keuze helemaal snel gemaakt. Mazzeltje voor jullie ook want mede dankzij de idioot hoge boterprijzen, maar ook het feit dat ik simpelweg zin had om vegan te bakken hoor, kan ik vandaag een recept met je delen voor chewy vegan chocolate chip cookies. En jawel, die zijn gruwelijk lekker. Oh, en niet per se gezond.

Laat je overigens niet misleiden door de titel van dit artikel, de term ‘cookies’ doet vermoeden dat het gaat om kleine hapklare koekjes maar dit is alleszins niet het geval. Ik hou namelijk niet van kleine koekjes. Ik snap dat je er hierdoor meer kunt/mag eten maar ik vind het toch echt lekkerder om mijn tanden in zo’n grote koek te zetten. Plus, wat ik fijn vind aan deze koeken is dat ze van binnen dus nog lekker zacht zijn terwijl de randen knapperig zijn. Precies zoals ik graag mijn koeken heb!

Nu wilde ik in dit artikel dus eigenlijk ook vertellen dat 100% plantaardige voeding echt beter is dan dierlijke voeding voor je gezondheid, milieu en de dieren. En dat de 100% plantaardige spreads van Becel de essentiële vetten Omega 3 en Omega 6  bevatten en dat die weer bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed (en dat dit bijdraagt aan de gezondheid van het hart). Maar toen bedacht ik me dat dit misschien een beetje ongeloofwaardig over zou komen als ik er een recept bij plaats waarin ik 275 gram suiker gebruik… Eh ja, volgende keer meer hierover dus.

Vegan chocolate chip cookies

Vegan chocolate chip cookies

In samenwerking met Becel

adServer

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

chewy vagen chocolate chip cookies

5 van 9 stemmen

Chewy vegan chocolate chip cookies

Porties14 stuks

Ingrediënten

 • 100 gr Becel Original
 • 275 gr lichtbruine bastersuiker
 • 1 tl vanille-aroma
 • 50 ml plantaardige drank ik gebruikte soja
 • 50 gr ongezoete appelmoes
 • 350 gr zelfrijzend bakmeel
 • 300 gr chocolate chips smaak naar keuze
 • grof zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Doe alle ingrediënten tot het zelfrijzende bakmeel in een kom en meng alles even goed.
 • Voeg dan het zelfrijzende bakmeel samen met de chocolate chips toe en schep het geheel met een pollepel tot een koekbeslag.
 • Schep met behulp van een ijslepel bolletjes van het koekdeeg op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, het liefst zo'n 5 centimeter.
 • Strooi grof zout over de bovenkant van de bolletjes koekdeeg en bak de koeken vervolgens 15 minuten in het midden van de oven. Niet langer, je wil wel dat ze chewy blijven!
 • Druk zodra de koeken uit de oven komen nog wat extra chocolate chips op de nog zachte koeken.
 • Laat de koeken volledig afkoelen op de bakplaat en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.

Join the Conversation

 1. Chantalle says:

  Hoi Sabine. Dit is misschien een rare vraag. Ik volg het 1000 calorieën dieet. En wilde met moederdag koekjes bakken voor bij de koffie. Nu zit in boter belachelijk veel calorieën. Met wat speuren op internet kwam ik op dit artikel uit. Klopt het dat ik mijn gewone boter of Margarine kan vervangen voor het becel kuipje? In mijn koekjes recept moet 226 gram boter. Kan ik deze hoeveelheid ook gewoon gebruiken met het kuipje becel? Hoop dat je me kan helpen. Groetjes.

  1. Sabine Author says:

   Ik hou mezelf totaal niet bezig met calorieën dus daarvan durf ik niet te zeggen of het een goede vervanging is. Wel kun je prima de roomboter in jouw recept vervangen voor het kuipje Becel Original.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close