10x makkelijke recepten van OMF

Wat mij betreft zijn makkelijke recepten snel klaar, zonder al te veel poespas. Daarnaast vind ik het fijn als er niet super veel ingrediënten voor nodig zijn. En dat alle ingrediënten bij de ‘gewone’ supermarkt te koop zijn.

Lijkt een behoorlijk eisenlijstje zo hè, maar dat valt echt reuze mee! Inmiddels heb ik het mezelf wel eigen gemaakt hoor, om makkelijke recepten te maken.

En om jou een handje te helpen, zetten we er vandaag een paar voor je op een rij.

Dit zijn 10 makkelijke recepten die we in de afgelopen jaren op OMF hebben gepubliceerd. Van die dingen die snel te maken zijn en al-tijd goed zijn; welk seizoen het dan ook is.

lekkere makkelijke recepten

5 x lekkere makkelijke recepten van OMF

Deze 5 lekkere makkelijke recepten kun je voor lunch en/of avondeten maken! Maak je ze voor lunch? Dan hanteer je gewoon kleinere porties. Of bewaar ze voor het weekend, dan hoef je ’s avonds niet zo uitgebreid meer te doen, want ik weet zeker dat je dan wat minder trek hebt.

Geen gezonde lunch, maar wel erg lekker! Een broodje hamburger. En voor een hamburger is deze nog best wel gezond! Ik maakte de burger namelijk zelf! En dat is stiekem toch wel het allerlekkerst.

Top tip: vorm de burger altijd een stukje groter dan het broodje; in de pan krimpt het vlees namelijk altijd een beetje.

Een soep als lunch is niet alleen makkelijk, maar is ook een aangename variatie op brood. In de winter een lekkere warme soep als lunch kan mij heel blij maken. Deze makkelijke soep met pulled chicken is een aanrader!

Dit makkelijke garlic bread met kaas is zeer geschikt als lunch. Niet als je nog veel meetings hebt, want je gaat de knoflook ongetwijfeld ruiken! Wil je dit bij je avondeten maken? Dan zou ik het op tafel zetten als bijgerecht. Ongelofelijk lekker, en super snel klaar! 

Dim sums worden wat minder vaak thuis gemaakt. Ze zien er namelijk uit alsof het moeilijk is om te maken, maar dit hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Deze makkelijke dim sums kan iedereen maken! Je hebt wel een stoommandje nodig voor dit recept. Deze kun je o.a. hier bij Dille & Kamille kopen.

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed, of het nu zomer of winter is. Deze vegetarische pastasalade met gegrilde groenten kun je koud en warm eten. Als je de hoeveelheden uit dit recept hanteert dan kun je een paar dagen vooruit. Hoef je je een paar dagen niet druk te maken om je lunch. 

makkelijke recepten avondeten

5 x makkelijke recepten avondeten

Een van de eerste gerechten waar ik aan denk bij makkelijke recepten is pasta pesto. Met deze spaghetti met spinaziepesto en burrata zet je toch nog iets bijzonders op tafel! En je kunt er lekker veel groente in verwerken. 

De voordelen van dit makkelijke recept met woknoedels is ongetwijfeld de tijd. Je hebt dit recept namelijk binnen 15 minuten op tafel staan. De noedels kook je een paar minuten en vervolgens voeg je de speklapjes en groente toe en wok je die nog ca. 10 minuten. En je kunt aan tafel!

Je hebt vast wel eens van de term eenpansgerecht gehoord. De term behoeft geen verdere uitleg denk ik. Hartstikke handig recept, want je mikt alles bij elkaar in de pan, brengt het aan de kook en even later kun je aan tafel om een heerlijk gerecht te eten. Pluspunt: je hebt ook weinig afwas!

Voor dit recept heb je iets langer de tijd nodig, maar het is wel een recept met weinig ingrediënten! De combinatie van kip en champignons in een ovenschotel is altijd heel populair. Dat snappen we, want ook deze is weer erg lekker en makkelijk! Wist je dat dit recept geïnspireerd is op de serie The Watcher?

Dit gerecht is één van mijn all-time favorieten. En trouwens ook van de kinderen! Het is een heel makkelijk recept, het is snel klaar, je hebt weinig afwas en het is gezond. Dit recept moet je echt een keer proberen!

Wat is jouw favoriete makkelijke recept?

makkelijke recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close