Week van OMF #44

Oh jongens wat een week was het weer. De 20-wekenecho, de brochure van de uitgeverij die uitkwam, de op een na laatste boekshootdag en vooral véél video’s editen. Ik geloof dat dit mijn week het beste samenvat. Het was wederom een zeer productieve week en nu ik merk dat we bezig zijn met de laatste loodjes voor het Reishonger kookboek, keert de rust in mijn hoofd ook weer een beetje terug. Hoe heerlijk en leuk ik het ook vind om een boek te maken en om de kerstvideo’s te filmen, ik kan niet wachten tot de werkweken weer normaal zijn. Dat ik weer ‘gewoon’ fulltime bezig kan zijn met bloggen en koken voor OMF en niet af en toe rond ren als een kip zonder kop. Haha! Ondanks dat is dit wel weer een Week van OMF geworden waar ik heel blij van word. Ik prijs mezelf nog iedere week gelukkig met het werk dat ik doe.

foto1

Een hele goede maandagmorgen! Ik stond blij op met heel veel zin om te werken. Voor het eerst in eeuwen had ik maandag een computerdagje. Na het doen van de boodschappen had ik de rest van de dag gereserveerd voor het editen van video’s en het schrijven van artikelen. De afgelopen weken ben ik weliswaar heel druk (met het boek en het filmen van de kerstvideo’s) maar echt zichtbaar is dat allemaal nog niet. Het boek moet natuurlijk nog ingeleverd worden en komt pas in mei uit dus dan kan ik het werk pas echt zien, en die kerstvideo’s waren wel opgenomen maar nog niet geëdit en ingepland. Ik word er altijd een beetje onrustig van, alsof ik druk ben met niets doen. Is natuurlijk niet zo, maar je snapt het vast. Maandag was het dus tijd om zichtbaar werk te verrichten en dat was zo fijn!

foto2

Oja, nog even aan wennen: overdag koken. Als ik een recept kook voor OMF moet ik dat overdag alvast maken zodat het met daglicht op de foto kan. Ik heb een set met daglichtlampen maar dat haalt het toch niet helemaal bij daglicht. Zoveel mogelijk in het voren koken als het kan dus.

foto3

Eeuwige haat. Je kunt oordopjes nog zo goed oprollen maar ze raken al-tijd in de knoop. Ik vraag me altijd af hoe dat kan.

foto5

Maandagavond stond in het teken van de 20-wekenecho van onze uk. Afgelopen zaterdag heb je al kunnen zien dat alles dik in orde was. Het is al echt een ventje he <3

foto4

Zo’n leuke app voor zwangeren: The Bump! Hierin wordt (ideaal voor een foodie) de grootte van je baby vergeleken met het formaat van groenten en fruit. Is niet altijd helemaal accuraat moet ik zeggen, maar het is wel leuk. De app heeft ook een soort interactieve functie waarmee je ‘jouw’ kindje kunt zien zoals het nu in de baarmoeder is.

foto6

Ieeee, de voorjaarsbrochure van de uitgeverij is uit en daar staat natuurlijk mijn boek in! Ineens wordt het wel echt. Ik geef jullie binnenkort een sneak peek van het boek, dat wordt wel weer een keer tijd na al die boekdagen.

foto7

Dinsdag was video-dag! Ik testte direct voor het eerst de KitchenAid Mini. Mooi apparaat he? Ik schrijf binnenkort een uitgebreid vergelijkingsartikel tussen de Mini en Artisan. Ik begreep dat er een aantal mensen nieuwsgierig naar waren namelijk.

foto8

Vast uitzicht op minstens één dag van de week.

foto9

De buit na een ochtendje filmen. Niet slecht he! De video’s komen deze weken online.

foto10

Woensdagochtend moest ik zelf voor controle naar de verloskundige. Ze keek of mijn baarmoeder goed gegroeid was, vroeg naar kwaaltjes, informeerde over borstvoeding etc. Alles verloopt met mij en de kleine tot nu toe volgens het boekje. Onwijs fijn. Ik ging als een blije mommy to be naar huis! Lopend trouwens, de verloskundige zit een/twee dagen in de week bij ons om de hoek. Ideaal.

foto11
Eenmaal thuis direct verder met de voorbereidingen van de op een na laatste boekdag! Het rook weer heerlijk in huis.

foto12

Ook weer even verder met het editen van video’s voor de Kerst. Je kunt dan wel 24 video’s opgenomen hebben (nog niet hoor trouwens, ik ben op de helft!), ze moeten ook nog geëdit en ingepland worden. Dat is net zoveel werk bijna.

foto13

Ondertussen zorgt Senna er wel voor dat ze voldoende aandacht krijgt op een dag.

foto14

Boekdaaaag!

foto15

Kleine chaos op het keukeneiland. Wel chaos waar ik blij van word overigens, zoveel lekkers!

foto16

Begint het al eentonig te worden? Zoals je ziet luisterde en keek ik héél veel naar mezelf afgelopen week. Hmpf.

foto17

De bump groeit gestaag.

foto18

Eindelijk kwam Senna haar nieuwe kussen binnen! Haar vorige kussen hebben we weg moeten doen (was niet meer schoon te krijgen) en sindsdien lag ze eigenlijk altijd op de bank. Dat laatste proberen we haar nu af te leren voor als de baby er straks is, maar dan moet ze natuurlijk wel een eigenlijk plekje hebben. Nieuw kussen dus. En kijk haar blij zijn.

foto19

Hmm, fijne foodpost van Tony’s afgelopen week. De nieuwe estafettereep, de reep met passievrucht verdwijnt dus weer, ligt vanaf vandaag bij Albert Heijn in de schappen. En hij is goedgekeurd overigens.

foto21

Vrijdagavond naar Amsterdam voor het verjaardagsfeestje van Monique. Het was zo gezellig met de meiden. Ik was uiteindelijk om twaalf uur weer thuis.

foto20

JAAAAAA de cover van Reishonger is er! Ik ben er zoooohooooo blij mee <3

foto22

Zaterdag trainden Tim en ik ’s ochtends, gingen we naar de markt en maakte ik een boekrecept waarmee we lunchten. Dat was het bovenstaande. Zo lekker. De rest van het weekend hebben we rustig aangedaan en dat was eigenlijk heel fijn. Ik probeer de weekenden sowieso zo goed als vrij te houden nu omdat de weken doordeweeks zo druk zijn. Bevalt me prima tot nu toe!

Dat was ‘em weer voor deze week. Als ik naar buiten kijk regent het en zijn de bomen voorzien van felgekleurde bladeren. Het is op en top herfst, tijd voor warme maaltijden en snuggelen met een dekentje op de bank. Overigens merk ik ook dat de nesteldrang hier een begint toe te slaan, ik heb extreem de behoefte om ons interieur om te gooien. Niet drastisch, maar wellicht een muur in een leuke kleur om een beetje af te stappen van het zwart – wit – grijs. Maar goed, ik heb geen idee hoe en wat verder dus het kan maar zo nog een hele poos duren (of helemaal niet trouwens) voordat er iets gebeurt.

Deze week wordt in ieder geval weer leuk en een beetje gek. Het is niet echt een normale werkweek voor me. Op het moment dat ik dit schrijf wacht ik tot mijn nieuwe iMac wordt geleverd, ein-de-lijk. Ik ben niet zo geduldig wanneer het aankomt op dergelijke bestellingen en ik heb er 1,5 week op moeten wachten. Best behoorlijk vind ik. Morgen is het papadag, dan ga ik met mijn vader een dagje naar Leiden. Hopelijk is het weer dan iets beter. Woensdag werk ik thuis, donderdag is de laatste boekshootdag en vrijdag ben ik op de Tasty in de Jaarbeurs om samen met KitchenAid een workshop te geven. Zie ik je daar?

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Merel says:

  Wat maak je veel leuke dingen mee zeg! Ontzettend leuk om te zien en te lezen, echt inspirerend hoe je alles doet. Fijn ook dat alles goed gaat met de kleine in je buik, de echo lijkt me zo’n bijzonder moment. Haha, het is even wennen he? Ik struggle ook regelmatig met het licht, nu zo snel donker of toch overdag ook minder daglicht.. Ach met een beetje creativiteit komen we er wel ;-)

  Liefs, Merel

 2. Margot says:

  Wat is de cover mooi geworden!

 3. Lianne says:

  De kleur van het jurkje dat je aan hebt op de voorkant van je nieuwe boek staat je echt prachtig Sabine. En het ziet er heerlijk uit allemaal, ik ben benieuwd ook naar je kerstrecepten. :D

 4. Lieke - Life as Lieke says:

  Wat een leuke week weer! Gave dingen zeg :) Fijn dat het goed gaat me jullie kleintje <3 Het eten ziet er ook zo lekker uit!

 5. Rachel Kromdijk says:

  oh de cover ziet er heel erg tof uit!

 6. Jaimyskitchen says:

  Wauwie de cover is prachtig, onwijs sprekend!

 7. Roxanne says:

  Ahhhhh Senna! Is zij ook extra aanhankelijk nu er een kleintje op komst is? Mooi kussen ook! Cody is ook dringend toe aan een nieuw kussen, want ook hij ligt een beetje te graag op de bank ;)

  1. Sabine Author says:

   Senna was altijd al méga aanhankelijk en dat is zeker niet minder geworden, haha. Heb niet het idee dat ze echt heel erg doorheeft wat er gaande is, maar ze snuffelt wel wat vaker aan mijn buik. Dus misschien interesseert het haar gewoon niet zo ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close