Week van OMF 4/2017

eJongens, wat is het weer een heerlijke week geweest afgelopen week! Het is zo fijn om productieve weken af te sluiten met heerlijk relaxte weekenden en laat dit nou precies hetgeen zijn wat we hebben gedaan afgelopen week. De rust begint een beetje te komen in mijn dagelijks leven. Met nog maar een handvol receptjes en twee weken te gaan tot aan mijn zwangerschapsverlof heb ik tijd over op een dag en dat heb ik al een paar maanden niet meer meegemaakt. Ik moet zeggen: wat een heerlijkheid. Ik ben een echte doordouwer en hoe drukker het is, hoe lekkerder ik het vaak vind maar ik vind het momenteel heerlijk om alles op mijn dooie gemakje te doen. Ik merk ook dat ik me hierdoor ook een stuk rustiger voel en dat is te zien in de meest simpele dingen. Rustig een rondje met de hond lopen bijvoorbeeld in plaats van snel weer naar binnen, rustig de trap op lopen om spullen te pakken van boven in plaats van half rennend de trap op te racen, af en toe een uurtje of twee vrij nemen op een dag. Zalig. Neemt natuurlijk niet weg dat er ook gewoon gewerkt wordt en dat is iets wat ik zeker heb gedaan afgelopen week. Maar daarnaast was er ook tijd voor rust, Tim en ik sloten de week af met een weekendje aan zee en in mijn vrije uurtjes shopte ik het een en ander bij elkaar. Allemaal geluksmomentjes in deze week van OMF!

foto2 3

Ik begon de week met foodpost van Jozo. Op de foto kun je het een beetje zien maar het middelste zoutpotje is stuk waardoor de héle verzenddoos onder het zout zat. Ik zag het al toen de pakketbezorger mijn pakket overhandigde. Nooit een goed teken als er troep uit de naden van de doos komt, haha.

foto3 3

Dit begint echt ergens op te lijken he, mijn to-dolijstje voordat ik met verlof kan. Later in de week zijn deze aantallen nog drastisch teruggebracht trouwens. Momenteel moet ik nog 4 video’s filmen, 1 gerecht koken (da’s dus zonder video) en 8 artikelen schrijven. Staat allemaal op de planning voor deze week dus ik hoop eind deze week klaar te zijn! Wat een vooruitzicht.

foto4 3

Maandagavond voor de CrossFit training besloot ik onze babykleertjes even te inventariseren. Dan weet ik in ieder geval precies wat we nog moeten hebben en waar we genoeg van hebben. Resultaat? Wij (maar zeker ook degenen die ons vanalles cadeau hebben gedaan) hebben heel slim alles op de groei gekocht waardoor we omkomen in kleding maatje 62, haha! Heb voor de zekerheid een paar kleinere items bijbesteld afgelopen week, je weet maar nooit of meneer in maat 50 past als hij geboren wordt!

foto5 3

Dinsdag maakte ik een uitgebreide video over deze kraamtaart. Het recept komt online in de week van mijn uitgerekende datum (21 maart). Tof om zo’n taart te maken en wat was ‘ie héérlijk. Vond de fotografie voor deze taart ook super leuk om te doen. Lekker fotogeniek is ‘ie.

foto1 3*Over fotografie gesproken, op OMF hebben we al vaker onze foodfotografie tips met je gedeeld. Echter gaan we hierbij niet echt op technische specificaties in zoals de juiste uitsnede en compositie van een foto. Mocht je (product)fotografie nou leuk vinden, via deze link kun je een gratis productfotografie handboek downloaden, geschreven door fotograaf Eberhard Schuy. Het boekje staat vol met praktische tips over het gebruik maken van licht, maar ook over de ideale uitrusting en handigheidjes waarmee je het nabewerken van foto’s zoveel mogelijk kunt beperken. Ontzettend handig! En gratis, dus da’s helemaal fijn.

foto6 3

De rest van de dag filmde ik andere video’s.

foto7 3

’s Avonds dook ik lekker op de bank met een paar afleveringen van Blacklist. Wat een topserie! Gelukkig heb ik nog heel wat afleveringen tegoed.

foto8 3

Senna wordt in april van dit jaar 3 maar ze ligt er nog altijd bij als een puppy. Kan toch niet lekker liggen dit!

foto9 3

Mijn buik begint inmiddels flinke afmetingen aan te nemen, mijn stoel moet steeds iets verder naar achter worden geschoven als ik aan het werk wil, haha.

foto10 3

Ik filmde weer een aantal video’s woensdag waaronder het recept voor dit zéér smakelijke toetje. Recept komt pas begin mei online helaas… Ik moet echt op mijn handen gaan zitten om niet alles al met jullie te willen delen hoor. Foei.

foto11 3

Hallo fruitverslaving! De grapefruits en sinaasappels zijn zo lekker op dit moment.

foto12 3

De donderdag begon al goed met foodpost van Johnny Doodle. Kun je het je voorstellen dat ik dit pakketje gewoon tot het einde van de dag heb weten dicht te laten? Best wel wat discipline moet ik zeggen.

foto13 3

Ik dook donderdag ook weer de keuken in voor een aantal lekkere recepten. Het huis rook na het maken van deze stoof zó lekker, hmm.

foto14 3

Toen ik aan het eind van de middag het pakketje van Johnny weer zag liggen maakte ik hem toch maar even open. Twee nieuwe smaken chocolade: Sweet & Salty nuts (deze is al op, OEPS! Véél te lekker deze reep) en Coffee Cookie Crumble. Ook die laatste lijkt me heerlijk maar die heb ik nog niet geproefd.

foto15 3

Ik had tijd over donderdag en besloot wat in de babykamer te rommelen. Wat spullen uit de verpakking te halen, klein beginnetje maken met de vluchttas etc. Kijk nou hoe super comfortabel de maxi-cosi is zo met de teddyberen voetenzak van WallaBoo! Ik zou bijna jaloers worden op onze uk.

foto16 3

Overdag maakte ik crumble bars (recept volgt) die we ’s avonds proefden. Uiteraard met een flinke dot slagroom die ik eerlijk deelde met Dino. Dino is dol op eten waar zuivel in zit zoals aas, yoghurt, ijs etc. dus hij mag altijd een klein stukje of het kommetje uitlikken.

foto17 3

Ik besloot ook mijn ereader er weer eens bij te pakken. Ik lees in drukke weken véél te weinig en dat terwijl ik het heerlijk vind om te doen. Op het moment dat ik me er dan eindelijk weer eens toe zet om een bladzijde te lezen kan ik bijna niet meer stoppen en lees ik weken achter elkaar weer heel veel, zo stom hoe dat gaat.

foto18 3

Vrijdag was een rommeldagje. Ik moest nog wat dingen afronden in huis, het huis schoonmaken en de spullen pakken voor ons weekendje weg. Ik wist dat in ons Landal huisje een (groot!) ligbad zou zitten dus bestelde ik bij Lush wat lekkere producten in de hoop dat dit op tijd binnen zou komen voor het weekend. En dat kwam het, YES! Als een kind zo blij.

foto19 3

Aan het einde van de dag pikte ik Tim op van zijn werk en reden we door naar Landal Ouddorp Duin op het eiland Goeree-Overflakkee. Twee uurtjes rijden voor ons. Het was de eerste keer dat we Senna meenamen op een weekendje weg en tevens ook de eerste keer strand voor haar. Ze wist van gekkigheid niet waar ze het zoeken moest en huppelde de héle avond achter ons aan door het huisje. Tot ze uiteindelijk total loss op haar kussen crashte. Ik vertel binnenkort nog meer over het nieuwe vakantiepark van Landal trouwens, we vonden het er zó leuk.

foto20 3

Zelf hingen we de rest van de avond lekker op de bank met de tv aan. We hadden trouwens een huisje voor 6 personen, súper groot en uitgebreid haha.

foto21 3

Uiteraard maakte ik ook van de gelegenheid gebruik om in bad te gaan zitten. Mét The Comforter bubble bar van Lush. Een uur lang relaxen in warm water, heerlijk. Ik moet in een volgend huis echt een bad hebben.

foto22 3

Omdat we vrijdagavond pas laat aankwamen hadden we de omgeving nog niet gezien. Als je dan zo wakker wordt op zaterdag zorgt dat voor instant geluk. In ieder geval bij mij. Ik ben dol op het strand en ben eigenlijk nergens liever. Als ik toch eens iedere dag zo wakker zou kunnen worden…

foto23 3

Bij de bakker haalden we verse broodjes en van VVV Goeree-Overflakkee hadden we lekkere lokale kaasjes en sapjes gekregen. Normaal gaat bij ons op zaterdagochtend de wekker en gaat Tim naar CrossFit, dit was dus een bijzonder relaxte start van de dag.

foto24 3

Vervolgens gauw naar het strand. Eerste keer voor Senna!

foto25 2

En die vond het helemaal geweldig. Van het zoute water moest ze niets hebben (ik heb he-le-maal dubbel gelegen toen ze daar een slok van nam en vervolgens een intens smerige bek trok) maar het strand zelf vond ze waanzinnig. Ze was dan ook bekaf toen we weer terugkwamen in ons huisje.

foto26 2

Dit was trouwens ons huisje voor het weekend. Hier wil je toch wonen? Goed, binnenkort meer over het park dus.

foto27 2

’s Middags lunchten we bij Werelds In-Side in Middelharnis. De lunchroom zit in een grote keukenzaak dus we waren er nooit gekomen als we niet waren uitgenodigd, maar gelukkig hebben we dit plekje ontdekt!

foto28 2

Het eten was er namelijk érg lekker en zeer betaalbaar. Tim ging voor Fish & Chips met ronduit waanzinnige frieten en ik voor een wrap met Pulled Pork en hoisin. Jumm!

foto29 2

Na de lunch liepen we nog even over D’n Diek, het winkelcentrum van Middelharnis. Zo anders allemaal dan het oosten van Nederland dus het voelde echt als een minivakantie voor ons.

foto30 2

Hoewel het op de planning stond om ’s avonds uit eten te gaan hadden we daar beide niet zoveel zin meer in. Na (wederom) een wandeling met Senna en een uitgebreide baddersessie trokken we onze kloffies aan en spendeerden we de rest van de avond super lui op de bank.

foto31 1

Ik las eindelijk Judas uit van Astrid Holleeder. Wat een heftig boek. Het feit dat je je constant realiseert dat je geen fictie aan het lezen bent maakt het ronduit bizar.

foto32 1

Gisterochtend werden we redelijk op tijd wakker. Ik slaap de laatste nachten niet zo best en Tim voelde zich ziek, geen goede combinatie. We bleven dus nog lekker lang in bed hangen. Nadat ik een eind met Senna had gewandeld werkte ik nog een beetje vanuit bed. Daarna was het tijd om de spullen te pakken, het huisje op te ruimen, nog een laatste keer met Senna naar het strand te gaan en vervolgens te beginnen aan de twee uur durende rit naar huis.

foto33 1

Eenmaal thuis werd ik verrast met een pakketje van Chalrose! Ik maakte afgelopen week kennis met hun tassen door een super tof kledingboetiekje hier in Apeldoorn, maar helaas hadden ze de kleur die ik graag wilde niet meer. In het kader van treat yourself bestelde ik hem online en de tas werd súper snel geleverd. Zo cool! Chalrose is een Fries merk en maakt haar tassen van plantaardig gelooid leer, de meest milieuvriendelijke looimethode en ook de reden dat geen enkele tas er hetzelfde uitziet. Hoe langer de tas meegaat, hoe soepeler en mooier het leer wordt. Chalrose is erop gericht om met één tas verschillende looks te creëeren. Dat bandje waaraan het kaartje hangt kun je vervangen door ‘clicks’ en sieraden waarmee je de tas in no-time een ander uiterlijk kan geven. Goed, voordat het teveel op een gesponsord stuk begint te lijken (is het dus niet, ik heb de tas gewoon zelf gekocht), op de website van Chalrose vind je meer informatie. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee.

foto34 1

Tim dook, helaas, ziek het bed in maar ik reed nog even naar de MediaMarkt. Mijn ereader was (al langere tijd) aan het overlijden en ik bedacht me onderweg naar huis ineens dat de MediaMarkt BTW vrije dagen had. Even gauw de hectiek in om een nieuwe ereader te kopen dus. Het werd deze, de Kobo Aura H2o. Tot nu toe héél blij mee. Stuk sneller, betrouwbaarder en gewoon beter dan degene die ik had.

foto35 1

Twee uur naar huis moeten rijden putte mijn zwangere lijf best uit dus ik lag de rest van de dag lekker met mijn nieuwe ereader op de bank. Fijn!

Zo, een knettertje volle Week van OMF. Respect als je alles hebt gelezen! Officieel moet ik nog twee weken tot mijn zwangerschapsverlof maar ik gok dat ik het grootste deel deze week al kan afronden. Aftellen geblazen dus! Vandaag is echt een aanmodderdagje, ik moet wat wassen draaien, de boodschappen doen en andere dingetjes regelen. Vanavond gaan Tim en ik naar de eerste bijeenkomst van onze mini zwangerschapscursus. Ik ben heel benieuwd…

De rest van de week is vrij rustig. Ik werk, maar verder staan er weinig afspraken gepland. Wel gaan we weer een gezellig weekend tegemoet maar daarover volgende week meer.

Fijne week! x

*dit is gesponsord door Wenz.nl

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Wat lekker zo’n weekendje weg! En veel plezier vanavond natuurlijk!

  2. Wat ligt jullie hondje er weer verschrikkelijk schattig bij, haha! :’)

  3. Britt says:

    Wat een heerlijk weekend zo! Het ziet ernaar uit dat jullie het naar jullie zin hebben gehad, mooi zo! Ik zie ook weer een boel lekkers voorbij komen, yum!

  4. Oeh, ik ben benieuwd wat je van je nieuwe e-reader vindt. Ga je er een recensie over schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close