Week van OMF #19-2018

Een hele goedemorgen! Week van OMF is een dagje later online dan normaal, ik weet zeker dat mijn vader gister heeft zitten balen – hoi pap!, maar niet minder gemeend gelukkig! Als ik samenwerkingen aanga voor OMF heeft de klant soms het allerliefst dat een recept online gaat op maandag; als dat het geval is dan schuif ik mijn weekoverzicht altijd een dagje op. Vandaag dus ook maar mocht je hem gisteren gemist hebben: hier is ‘ie hoor. En het is nog eens een super gezellige geworden ook, afgelopen week vierden we dankzij Hemelvaart namelijk een minivakantie en dat was bijzonder fijn.

foto8 1

Maandag

De maandag stond vorige week in het teken van CHEESECAKE. Ik bak nu steeds vier taarten tegelijk die ik een dag later af kan maken en kan fotograferen. Dit werkt beter dan iedere dag 1 – 2 taarten bakken.

foto7 1

Nog altijd zielsgelukkig met die twee ovens van mij <3

foto28 1

Foodpost van Primus, een draagbare gasbarbecue – hoe tof is deze? Hartstikke handig als je gaat kamperen of van het picknicken bent. Deze stove vouw je in, dek je af met een deksel die tevens dient als snijplank en dankzij de schouderband kun je hem makkelijk meenemen. Vind ik echt heel leuk bedacht.

foto1 1

Van mijn schoonfamilie kreeg ik voor mijn verjaardag een bloemen-abonnement en maandag werd de eerste bos bezorgd. Staat altijd zo gezellig!

foto6 1

’s Avonds nestelde ik me op de bank buiten, het nieuwe seizoen van Masterchef Australia is namelijk begonnen. Ik volg het met Australië dus ik kan, als ik eraan toe kom, iedere dag een nieuwe aflevering kijken – zó fijn.

foto5 1

Dinsdag

Even ander uitzicht dan alle zoetigheid voor CHEESECAKE, ik dook dinsdag de keuken in om te filmen.

foto4 1

Ik maakte een aantal zéér lekkere dingen; de recepten komen allemaal op OMF uiteraard.

foto3 1

Ik merk wel dat ik zo langzamerhand ernstig toe ben aan vakantie. Mijn energielevel is niet meer zo hoog, mijn darmen werken tegen en ik begin een beetje tegen het werken aan te hikken. Nog een paar weken..

foto11 1

In de avond werkte ik weer verder, ik had nog lang niet alles gedaan wat ik wilde doen.

foto10 1

Woensdag

Waar ik was gestopt op dinsdagavond ging ik op woensdagochtend weer verder. Beetje saai wel voor jullie zo he?

foto16 1

Het was zúlk mooi weer en dus appte ik mijn schoonzusje of ze zin had om met ons (Vic en mij) mee te gaan naar het Boschbad. Ik probeer constant een balans te vinden tussen moeten werken en quality time met Vic doorbrengen. Woensdag overdag was overduidelijk gereserveerd voor Vic.

foto15 1

En zodra hij op bed lag ging ik weer aan het werk…

foto9 1

Donderdag

Hemelvaartsdag! Tim was vrij en we hadden besloten overdag de barbecue aan te zetten. We zijn de hele dag bezig geweest met het bereiden van het vlees. Beide bereidingen komen in de zomer op OMF, maar het was in ieder geval weer heel leuk om te doen. Oh, en het resultaat was gruwelijk lekker.

foto2 1

Vic had ’s avonds geen zin om te eten tenzij hij het zelf mocht doen. Met zijn handig. Oh man wat een smeerboel.

foto14 1

Maar hij at wel. En was blij, da’s belangrijker denk ik dan.

Vrijdag

Vrijdagochtend brachten we Vic naar de gastouder en reden Tim en ik naar Antwerpen voor een nachtje. We waren uitgenodigd door Toerisme Vlaanderen vanwege hun nieuwe campagne Flemish MastersHeel tof, ze koppelen meesters uit de oude kunst (denk aan de schilder Rubens) aan hedendaagse meesters. Om een voorbeeld te noemen: dit najaar opent in het Snijders&Rockoxhuis een tentoonstelling die inzoomt op food: CockeryenCulinair fotograaf Tony le Duc fotografeert stillevens van eten alsof het kunst is, net als barokschilder Frans Snijders kon.

foto12 1

We mochten verblijven in hotel de Witte Lelie, een prachtig boetiekhotel op een steenworp afstand van de Meir. Onze Flemish Master Room was helemaal in stijl ingericht, hoe tof is deze kist?

foto17 1

De rest van de kamer was ook waanzinnig om te zien trouwens. Echt een aanrader dit hotel, top service ook.

foto13 1

In Foodie in Antwerpen neem ik jullie binnenkort mee in wat we allemaal hebben gegeten en gedronken in Antwerpen, maar we hebben in ieder geval onwijs genoten van de vele terrasjes en het mooie weer, haha.

foto22 1

Uiteraard zijn de nodige biertjes gedronken.

foto18 1

foto23 1

Rond 17.00u kwamen we aan bij PAKT, een ‘hutsepot’ zoals de Belgen het zo mooi noemen van creatieve ondernemers en stadslandbouwers. Er zijn diverse ondernemingen gevestigd in de oude pakhuizen maar wat nog het meest tof is, is de urban farm op de daken van deze pakhuizen. Op deze farm worden kippen gehouden, honing gemaakt en diverse gewassen en kruiden verbouwd voor onder andere de keuken van The Jane. Echt bizar hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om zo’n goed werkende ‘moestuin’ te creëren op het dak van gebouwen.

foto19 1

Na bijna 15 km te hebben gelopen waren onze benen het ’s avonds wel zat. Lekker chillen op het super fijne hotelbed.

foto20 1

Zaterdag

De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijtje op ons te wachten, wat een verwennerij zeg.

foto21 1

Hoe leuk is deze oude keuken van de Witte Lelie?

foto27 1

Op de benedenverdieping heeft het hotel overal loungebanken staan waar je heerlijk kunt zitten. Het is onwijs kitch en super hip tegelijk. Echt het perfecte hotel om de Flemish Masters vibe te voelen.

foto26 1

Rond de middag reden we naar Antwerpen Proeft, een foodfestival dat heel erg doet denken aan Taste of Amsterdam. Er zijn diverse demonstraties, kookworkshops en overal kun je lekker eten. Dit laatste hebben we uiteraard gedaan, maar dat zie je later.

Uiteindelijk waren we tegen 16.00u weer in Apeldoorn. Antwerpen is vanaf hier maar twee uur rijden, dus echt ideaal! Voor ons voelde deze twee dagen echt als een minivakantie, het was heel leuk en fijn om even met zijn tweetjes weg te zijn en dan ook nog naar zo’n leuke stad. Mocht je van de kunst zijn dan moet je dit jaar (jaar van de Barok) of de komende jaren echt Antwerpen even bezoeken. Mocht dit in 2018 nog lukken, zorg er dan voor dat je de Baroque Festival Card koopt. Deze kaart is 48 uur geldig en geeft je toegang tot alle tentoonstellingen en Monumentale Kerken die deel uitmaken van het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert.

foto25 1

Zondag

Zondag was het natuurlijk moederdag maar omdat ik vorige week jarig was, hebben we er niet bijzonder veel aan gedaan. Helaas, qua timing is het niet heel ideaal voor mij – haha. Wel kreeg ik uiteraard een zelfgeknutseld kunstwerk van Vic. Na het ontbijt gingen we trainen. We nemen Vic op zondagochtend gewoon mee en trainen dan om de beurt. Kan prima, de kleine vermaakt zich er goed.

foto24 1

’s Middags dook ik de keuken weer in om cheesecakes te bakken zodat ik deze gisteren kon afmaken en fotograferen. De rest van de dag genoten we nog even van de vrije zondag.

Deze week is een beetje gek. Ik heb wegens omstandigheden wat moeten wisselen in de opvang voor Vic waardoor hij gisteren, vandaag en donderdag naar de opvang is. Ik had wat afspraken staan en wat opties in mijn agenda maar deze zijn of heb ik moeten cancelen. Kort gezegd: ik werk voornamelijk thuis deze week en dat is best fijn. Ik moet nog wat meters maken voor CHEESECAKE en ik hoop na deze week weer een flink stuk te zijn opgeschoten. Daarnaast ben ik flink vooruit aan het werken voor mijn vakantie voor zover dat lukt, dus ik verveel me absoluut niet.

Ps. ook aankomende week is Week van OMF een dagje later! Dan kun je (papa!) je er vast op voorbereiden.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Andries says:

    Grrr.

    1. Sabine Author says:

      x!

  2. Klint weer als een gezellige week!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close