De week van OMF #2

Doordat er zoveel positieve reacties kwamen op De week van OMF van vorige week, heb ik besloten er vrolijk mee verder te gaan. Voor mezelf is het ook best leuk want tijdens het in elkaar zetten van dit artikel aan het eind van de week, beleef je de week min of meer weer opnieuw. Afgelopen week stond voor mij in het teken van het hotel, OMF en veel sporten. De feestdagenkilo’s mogen er wat mij betreft zo snel mogelijk weer vanaf, daar ben ik dus hard voor aan de slag gegaan. Wat ik verder allemaal heb gedaan deze week lees je in De week van OMF #2.

Maandag

OMF_1Maandag was het weer vroeg dag zoals vanouds, even wennen wel… Ik begon het uitslapen net weer onder de knie te krijgen. Echter was er werk aan de winkel en allereerst bracht ik mijn ouders naar Schiphol, zij vertoefden afgelopen week namelijk in het geweldige New York. Ik had graag met ze willen ruilen!

OMF_2Vanuit mijn ouders huis waar ik de auto’s weer omwisselden reed ik direct door naar de Tattooshop die helaas nog dicht zat. Direct maar door voor de boodschappen dan, ook die moesten gedaan worden.

OMF_4Eenmaal tijd was het tijd om mijn iPhone op te schonen. Ik maakte afgelopen jaar ruim 2.000 foto’s en die nemen nogal wat ruimte in beslag. Alle foto’s van 2013 dus op de pc, zodat er genoeg ruimte over was om weer nieuwe foto’s te maken!

OMF_3Lunchtime! Ik at een tomatensoepje dat in het kerstpakket van Tim zat en maakte daar een snelle omelet bij van 2 eiwitten, 1 ei, kastanjechampignons en geitenkaas.

OMF_5En dan is het toch echt weer tijd om aan de slag te gaan. Tot het avondeten werkte ik aan OMF waarvan één van de taken bestond uit het bijwerken van het Receptenoverzicht. Helaas gebeurt dit bijwerken niet automatisch en maak ik voor ieder recept dat geplaatst wordt handmatig een thumbnail die ik vervolgens in het overzicht plaats. Een flinke routineklus en niet het leukste om te doen, maar wel fijn als alles weer bijgewerkt is.

OMF_6Charlie kon nog wel een weekje vakantie gebruiken..

OMF_7’s Avonds dook ik de sportschool in voor de eerste workout van het jaar. Hoewel ik me soms over de drempel moet slepen, is het altijd fijn als ik weer ben geweest. Ik probeer fitnessen te combineren met hardlopen en ben aan het twijfelen of ik kickbokslessen wil gaan doen. Een gym hier in de buurt geeft ‘kickboks voor vrouwen’ en dat richt zich voornamelijk op techniek en conditie in plaats van het schop en sla-werk.

OMF_8En sporten gaat niet geheel zonder resultaat, deze broek zat voorheen te strak. Oh, dit is natuurlijk niet van één keer he!Ik ben al enkele weken fanatiek aan het sporten en Weight Watchen. Iedere vrijdag kun je updates lezen op mijn persoonlijke blog.

Dinsdag

OMF_9De eerste keer vroege dienst na de vakantie en oh… wat is die wekker om kwart voor zes dan vervelend zeg. Echt even wennen!

OMF_10Op het werk genoot ik in ieder geval wel van een heerlijke (zelf in elkaar geflanste) salade. Gemengde sla, rauwkost, komkommer, tomaat, een paar plakjes rollade en huzarensalade. Als ’toetje’ een paar plakjes ananas. Jum!

OMF_19Na het werk direct door naar de tattooshop, eindelijk de tijd gevonden om een afspraak te maken. 25 januari is het (weer) zover.

OMF_11Gauw naar huis om te koken en ’s avonds weer door naar de sportschool. Die feestdagenkilo’s moeten er af!

Na het douchen nog even met de MacBook op de bank om het een en ander te tikken. Van korte duur helaas, het duurde niet lang voordat de wifi eruit knalde. Meh. Op tijd naar bed dan maar, woensdag ging de wekker ook weer om kwart voor zes!

Woensdag

Het zijn voor De Week van OMF redelijk saaie dagen wanneer ik moet werken in het hotel, sorry! Ik heb in ieder geval weer een ochtenddienst gedraaid en tegen 15.45 uur was ik thuis (ik begin ’s ochtends om kwart voor zeven).

OMF_12Ik kroop voor het avondeten nog even achter de computer om wat emails weg te werken. Het grootste deel had ik al gedaan, maar ik wilde het restant graag nog even doen.

OMF_13Het stond op mijn planning om deel te nemen aan een groepsles BBB in de sportschool, maar uiteindelijk besloot ik om een avondje op de bank te kruipen met de MacBook. Filmpje kijken!

OMF_15Dankzij tweets van foodies Pien, Maaike en Pauline werd ik getriggerd om havermoutkoekjes te maken. Aangezien ik alle ingrediënten ervoor in huis had, besloot ik het ook gewoon te doen. Lekker en super gezond! Ik kan ze eten voor 1PP per stuk, nice!

OMF_14Ook haalde ik mijn MacBook compleet leeg zodat hij donderdag een nieuwe installatie kon krijgen, hij is na 2,5 jaar toch wel een beetje langzaam.

Donderdag

OMF_16Op donderdag en vrijdag werkte ik thuis en donderdagochtend was het moment om het een en ander bij te werken/voor te bereiden. Ik begon al met het klaarmaken van het avondeten, we aten gevulde paprika’s uit de slowcooker en aangezien het apparaat er 8 uur over zou doen om de paprika’s te garen, stond ik om negen uur al paprika’s te vullen.

OMF_17En zoals ik woensdag al zei ging ik aan de slag met het herinstalleren van mijn MacBook! Eindelijk is ‘ie weer snel.

OMF_18Ook moest ik het internet resetten omdat de Wifi het al even niet meer deed. Bij ons is dat nog best een onderneming, de router bevindt zich namelijk in een kruipruimte…

OMF_20Terwijl de MacBook programma’s aan het installeren was ging ik verder met mijn ellenlange To-Do lijst voor deze twee dagen. Veel artikeltjes typen, dingen voorbereiden, foto’s bewerken en andere dingen regelen. Ik vind het heerlijk. Ik gebruik overigens Wunderlist voor mijn to-dolijsten. Dit is een programma dat zowel via de internetbrowser als in een app op te vragen is en alle apparaten worden met elkaar gesynct. Wanneer ik mijn to-dolijst bijvoorbeeld op mijn Windowspc maak, kan ik hem daarna ook opvragen via mijn MacBook, iPhone of iPad. Ideaal!

OMF_21Ik reviewde onder andere een heel leuk (geheel suikervrij) bakboek. Binnenkort meer hierover, wat staan er lekkere dingen in!

OMF_22Verder maakte ik ook een videoplanning voor januari en februari: wanneer neem ik wat op en wanneer wordt het vervolgens gepubliceerd op OMF.

OMF_23Na het eten ’s avonds nog even de sportschool in voor een workout, heerlijk.

OMF_24En daarna uiteraard op de bank voor Wie is de Mol! Wel met de MacBook op schoot, ik wilde nog een paar kleine dingetjes doen.

Vrijdag

OMF_30Ik begon de dag met ei-muffins. Het brood was op en ik had geen zin in crackers dus dan maar iets anders. Voordeel van thuiswerken!

OMF_26Daarna gauw even naar de winkel voor wat producten die ik nodig had voor de recepten die ik ging filmen later op de dag.

OMF_27Ik nam ook de Glamour mee. Deze maand staan er 100 inspirerende vrouwen in waaronder mijn lieve foodiecollega’s Monique, Elise en Nina.

OMF_25Op vrijdag is mijn weegdag en dus schreef ik ook mijn Weight Watchers update voor Sabineblogt.nl.

OMF_28

OMF_29Het was echt videodag. Om half tien begon ik met het opnemen van video’s (twee in totaal), om half drie was ik uiteindelijk klaar met het opnemen, editten en uploaden ervan. Wel erg leuk om te doen!

OMF_31Kippensoepje maken om ’s avonds te eten bij pita’s met zelfgemaakte kipshoarma, jum!

OMF_32Ondertussen keek ik de afleveringen van Utopia terug. Ik heb het deze week niet via de televisie gezien, maar werd n.a.v. reacties op het programma toch nieuwsgierig. Ik vind het best een vermakelijk programma om eerlijk te zijn!

OMF_33Homemade Bounty’s gemaakt, zó lekker. En ze smaken exact zoals de repen die je in de winkel koopt. Score!

OMF_34’s Avonds met heel veel dekentjes (ik had het koud!) op de bank de Voice Kids kijken. Ik volg het niet, maar wanneer er niets anders op tv is vind ik het leuk om te kijken. Wat een talentjes zaten er weer tussen!

Zaterdag

OMF_35Na een ontzettend beroerde nacht met continu op de klok kijken ging ik zaterdag vroeg uit de veren om mijn ouders weer van Schiphol op te halen, ze kwamen terug uit New York!

OMF_36Hoewel ik een hekel aan vliegen heb krijg ik toch altijd de reiskriebels wanneer ik op Schiphol ben!

OMF_37Vanwege het vroege opstaan niet ontbeten dus op zaterdag-cheatdag lunchten we uitgebreider met een kopje kippensoep van de avond ervoor en een broodje hamburger. Jam!

OMF_38Helleuu? Wat ben je aan het doen?

OMF_39ATTACK!

OMF_40’s Middags een beetje relaxen op de bank en een powernap (van twee uur, oops!) doen in bed. Ik kan niet goed omgaan met weinig slaap.

OMF_41’s Avonds met de BF drankjes doen in de stad. Quality time met z’n tweetjes.

Zondag

We namen het er gisteren even van. Hoewel we om 09.00 uur wakker waren kwamen we pas om 11.30 uur het bed uit, moet ook een keertje kunnen!

OMF_42We ontbeten/lunchten met deze brunchpita’s. Ik maakte ze van left-over kipfilet die ik kruidde met kipkruiden en kort aanbakte in de pan, 4 losgeklopte eieren erbij en wat kaas. Chilisaus op de pitabroodjes, vulling erin.. Jum! En helemaal niet zo ongezond.

OMF_43Het voordeel van een klein huis hebben is dat het huishouden in no-time is gedaan. Zeker wanneer je het met z’n tweeën doet.

OMF_44Nog even aan het werk om de Wat stond er op tafel van afgelopen week af te maken en De week van OMF al grotendeels te maken.

OMF_46’s Middags gingen we nog even bij oma langs om een televisie bij haar te installeren en aan de muur te bevestigen en deden we gauw wat kleine boodschapjes. Van oma kreeg ik deze enorm toffe vintage weckpotten, liefde! <3

OMF_45Ik ben inmiddels ook in dit boek begonnen, hoor er veel goeds over dus ik ben heel benieuwd.

De rest van de avond deed ik vrij weinig, lekker op de bank een boekje lezen, een nieuwe eetplanning en boodschappenlijst maken en niet al te laat naar bed. Op het moment dat jullie dit lezen ben ik namelijk al aan het werk, de wekker ging vanochtend erg vroeg voor een ochtenddienst in het hotel.

Het was een heerlijke (productieve) week afgelopen week. Veel gesport, gezond gegeten en enorm veel werk gezet voor de blog. Het mag wat betreft afspraken buiten de deur in januari dan wel rustig zijn, ik heb gelukkig altijd genoeg te doen.

Deze week wordt ietwat vreemd. Vandaag draai ik nog een ochtenddienst in het hotel, maar vanaf morgen ben ik sowieso drie dagen thuis. Tim wordt morgenmiddag geopereerd aan zijn oog en aangezien hij daar sowieso een paar dagen van plat op bed ligt, ben ik de hele dag thuis. Tijd voor mij om artikelen te typen en nieuwe dingen uit te werken dus.

Hoogtepunt van deze week is zaterdag, dan heb ik namelijk een proefles kickboks voor vrouwen bij een plaatselijke ‘sportschool’. Hier richten ze zich voornamelijk op techniek en conditie, ik ben heel benieuwd!

 Fijne week iedereen!

Join the Conversation

 1. anniek says:

  Superleuk om te zien! Zo zie je naast alle heerlijke recepten op je site ook een stukje van je persoonlijke leven, en wat je allemaal doen in een week. Ik krijg ook veel inspiratie van al die foto’s van dat heerlijke eten!

 2. Susanne says:

  Lekker veel foto’s. Ik heb het echt met je te doen met een wekker die m kwart voor 6 staat. Ik kan gewoon écht niet vroeg opstaan…Word later wat. Ik ben wel heeeel erg benieuwd het suikervrije kookboek.

 3. Hester says:

  Sterkte alvast voor Tim! Fijn dat je MacBook weer snel is en dat Wunderlist je zo goed bevalt, ik ben ook hooked.

 4. Maaike says:

  Wauw, je bent echt veel afgevallen! Echt leuk dat je dat dan zo goed kunt zien. :) Het lijkt me super om elke dag anders te lunchen en zo als je thuis werkt! En die havermoutkoekjes ga ik zeker ook een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close