Goh jongens, wat een zware week was het weer. Zomerse bordjes all over the place. Vorige week zondag schreef ik geloof ik dat ik die avond een couscous salade zou maken, want dat was wel makkelijk. Nog makkelijker bleek het om een hapje buiten de deur te gaan eten. Voorstel van Tobias, en als dat eenmaal uitgesproken is dan is er maar moeilijk een weg terug. De rest van de week maakte ik keurige bordjes gezond klaar, met weer allerlei verschillende samenstellingen. De couscous kwam er, maar een dagje later. En ik maakte weer een zomerse soep (goed idee is dat toch), deze keer met een joekel van een courgette uit de moestuin van mijn collega. Verder sloten we de week af met hoe kan het ook anders, een barbecue. Wel met zo’n makkelijk weggooi-ding want we zijn momenteel een weekendje weg, dus het gemak dient de mens zullen we maar zeggen.
Zondag
Sushi dus! We wonen middenin het centrum van Deventer dus we lopen zo naar een gezellig restaurantje toe. Vorige week zondag was het prachtig weer en dus aten we sushi op het terras, genieten hoor.
Maandag
Ik bakte een uitje met wat knoflook, deed daar kleine stukjes aubergine bij, flink wat zoete puntpaprika (had een lading op de markt gekocht) en wat kruiden. Mengde dat met couscous, een beetje olijfolie, peper en zout en at deze salade met wat geitenkaas.
Dinsdag
Kipshoarma maar dan zonder het pitabroodje want ik had gezien de hoeveelheid kip, het vermoeden dat dat teveel zou zijn. Dus ik at het met een salade van komkommer, cherrytomaatjes en radijsjes. Erbovenop wat kwark gemengd met knoflook en peper.
Woensdag
Ik reed woensdag vanuit mijn werk door naar Apeldoorn om daar te trainen. Voordat ik de auto instapte haalde ik bij de supermarkt even een salade. Ik had de dag ervoor namelijk niet voor twee dagen gekookt dus ik moest het even zo oplossen. Anders zou ik pas rond een uur of 22:00 eten en dat werd toch wel erg laat. Salade was goed trouwens!
Donderdag
Ik had dus nog een enorme courgette liggen die ik uitermate geschikt vond voor een soep. Zo gezegd, zo gedaan dus die maakte ik met erbij wat gebakken spek en een mengsel van kwark en mierikswortelcrème.
Vrijdag
Sinds vrijdagmiddag zijn Tobias en ik de toerist in eigen land aan het uithangen. We zitten middenin een bos en in de buurt van eigenlijk helemaal niks dus hebben we voor vertrek nog even boodschappen gedaan. Prachtig weer, lekker buiten, dus we hebben 2 wegwerpbarbecues gekocht. Vrijdag aten we kipspiesen, speklapjes, wat brood en wat meloen. Simpel, meer hadden we niet nodig.
Zaterdag
En gisteren was het dus zo’n zelfde soort verhaal. Alleen nu iets uitgebreider. Van de grill: kip en braadworst. Erbij maakte ik een pastasalade en een fruitsalade.
Voor vanavond heb ik werkelijk nog geen idee. Eerst eens zien wat de dag ons gaat brengen, of eigenlijk; waar we belanden.
Fijne zondag!
Looking good zeg wauw!
Heerlijk! Wat voor kruiden gebruik je meestal bij de couscous?