Onze eetweek was de afgelopen week verre van gepland, en het ging dan ook alle kanten op. Prima hoor, want geef mij een minimaal gevulde koelkast en ik maak er wel wat van. Maar een planning werkt toch altijd wel lekker. Het was de afgelopen week in ieder geval een combinatie van uit eten, een pizza uit de pan (fan van!), een lasagne, een mega lekker Mexicaans getint gerecht en gisteravond; SUSHI. Echt lekkere sushi. Flink gevarieerd dus allemaal. En precies dat is dus eigenlijk een groot voordeel van het niet plannen van je eetweek; je maakt gewoon wat lekkers van dat wat je nog in huis hebt. Misschien gaat dat niet altijd perfect, maar vaak komen daar wel de lekkerste gerechten uit. Nou ja, hoe dan ook, anyhow; hier zijn we alle kanten op gestuiterd. En die Mexicaanse salade van afgelopen woensdag is toch wel mijn favoriet denk ik…
Zondag
We reden zondag naar vrienden toe die we o.a. door de Coronacrisis al een lange tijd niet gezien hadden. De behoefte om weer eens af te spreken was dus absoluut aanwezig en al enige tijd stond deze datum in onze agenda gemarkeerd. We borrelden bij hen thuis, en zijn daarna een hapje gaan eten bij een lokaal restaurant. Ik at een vispakketje, met zoete aardappelfriet en een bakje frisse groenten.
En ja, uiteraard ook een na. Sticky carrot cake met salted karamel ijs. Oiiii, lekker bommetje dit!
Maandag
Back to business. En een ietwat gezondere hap. Ik maakte pizza’s uit de pan, met gegrilde groenten, tomatenblokjes, Parmezaan en pijnboompitjes. Ik dacht dat ik er wel twee op kon, maar eentje was toch echt de max!
Dinsdag & Donderdag
Ik ben een vrij grote fan van alles wat met pasta te maken heeft, en zo nu en dan staat er echt zo’n gerecht op onze eetplanning. Dinsdag maakte ik een lasagne met gebakken courgette, tomatensaus en ricotta. Een gerecht waar ik vaak ook bacon in stop (tip!) maar wat niet nodig is wanneer je besluit even wat minder vlees te eten. Zonder dus, deze keer. En een flinke schaal dus we aten er donderdag ook nog van.
Woensdag
Winnaar hoor, dit! Ik maakte een rijstsalade, met geraspte courgette, blokjes tomaat en witte kaas. Daarbij maakte ik een guacamole van avocado, komijn en een rood uitje. Op het bord met nog wat verse mango en koriander. Heer-lijk!
Vrijdag
Stond al lang op mijn lijstje om dit te maken; tortilla’s met portobello en avocadocrème. Een dikke hit als je het mij vraagt, en lekker zomers qua smaken!
Zaterdag
Gisteravond ben ik sinds lange tijd weer uit eten gegaan met een vriendin waar ik dat toch eigenlijk regelmatig mee inplan. Wederom door Corona is dit iets wat we lang niet gedaan hebben, maar wanneer bekend werd dat uit eten weer mocht, hebben we direct een reservering geplaatst bij Trinibra in Deventer. Een klein maar leuk restaurant met alleen sushi. Goede sushi. Fijn dat dit weer kan!
Voor vandaag staat de hele dag al volgepland en voor de rest van de week moeten we het nog verzinnen en bepalen. We gaan denk ik maar weer even uit met dat wat we nog hebben aan verse ingrediënten. De boel eerst opmaken zeg maar.
Fijne zondag!