Viv’s Eetoverzicht #25-2021

Ja! HOERA! Onze zoon Louie (spreek je uit op z’n Engels) is geboren! Hij is morgen alweer twee weken oud – ooooohh, wat vlíegt de tijd! – en daardoor hebben jullie even een eetoverzicht van mij moeten missen vorige week. Maar ik ben er weer. Ook al moest ik nu echt even zoeken naar een moment om dit artikel te schrijven want met een kleine spruit in huis, met voedingen om de zoveel uur, is het best wel even zoeken naar een ritme. En dat geldt ook voor het avondeten want ineens is het dan dus 18u en moeten we nog bedenken wat we willen eten. In de eerste week was het heel chaotisch, en afgelopen week zat er alweer een beetje structuur in omdat ik boodschappen besteld had en dus ook een eetplanning had gemaakt. Maar of die planning nou heel lekker liep, das een beetje de vraag… Ik was uberhaupt nog niet echt op de been dus Tobias heeft het meeste gekookt. Héél fijn. En nóg fijner is dat Tim en Sabine vanochtend even op kraambezoek waren, én een MEGA krat aan gekookte maaltijden meenamen. Hoe fantastisch is dat, we hoeven de komende dagen niks meer te maken. Heerlijk.

Goed, komt ‘ie, ons ietwat onsamenhangende en chaotische eetoverzicht ;-)

Eetoverzicht vivian wk25 8

Ja allereerst deze dus. Heb ik er inmiddels al wel een stuk of 15 van op. En ze vervelen me niet hoor, ik eet ze lekker mee met de kraamvisite.

Eetoverzicht vivian wk25 1

Zondag

Nu ik weer alles mag eten hoeft er totaal niet nagedacht te worden over vervangende ingrediënten of maaltijden die niet zo handig zijn voor mij. Ook wel heel fijn moet ik zeggen en ik moest dus denken aan deze pastasalade die we vaak maakten toen ik nog een deeltijdstudie volgde in Breda, en dus twee keer per week op en neer reed vanuit Deventer. O.a. op de donderdag en dan kwam ik vaak rond etenstijd aan in Breda. Dus dan zorgde ik dat ik een bakkie van dit mee had. Pasta dus, met stukjes chorizo rucola, cherrytomaatjes en witte kaas. Hele lekkere combi, lekker simpel ook.

 

Eetoverzicht vivian wk25 2

Maandag

Tobias kookte. En husselde hier alles door elkaar. Hélemaal prima natuurlijk maar om jullie te laten zien wat erin zat wel wat lastiger. Het is in ieder geval een mooi roze geheel geworden ;-) Het is een rijstsalade met geraspte rode biet, geitenkaas, rucola, avocado, citroen en Parmaham. En die ham is een hele lekkere toevoeging.

Eetoverzicht vivian wk25 3

Dinsdag

Voor de maaltijd van dinsdag geldt eigenlijk hetzelfde als dat van maandag, maar dan een ander gerecht. Dit is ook een rijstsalade maar met een Grieks tintje. De helft van de ingrediënten hiervoor was niet te bestellen dus dat moesten we nog even halen bij de supermarkt. Als je dat niet vergeet. Waren we dus wel vergeten dus het werd een iets ander verhaal. Rijst met een knoflookyoghurt, olijven, broccoli, cherrytomaatjes en zoete puntpaprika. Was een lekkere gezonde hap.

Eetoverzicht vivian wk25 4

Woensdag

Ik had er niet op gerekend maar we hadden wat restjes over. Dus ik at nog een keer de rijstsalade met rode biet. En met een beetje extra geitenkaas erbij. Tobias had bij de Dirk nog even vegetarische Italiaanse burgers gehaald en die bakten we erbij. Een dikke aanrader overigens want die was dus hártstikke lekker.

Eetoverzicht vivian wk25 5

Donderdag

Ik kon de keuken weer eens in dus ik maakte een bulgur salade met verschillende groenten erin en met bacon. Erbij bakte ik halloumi op, zó’n fan van!

Eetoverzicht vivian wk25 6

Vrijdag

We vonden het tijd om wat te bestellen. We hadden een vol dagje achter de rug dus dit was volgens ons de enige optie :-) We bestelden een lekkere burger bij Roasted en met zoete en gewone friet erbij. Heel lekker, maar eigenlijk zijn deze burgers niet te bestellen want de broodjes waren helemaal verlept van het vet en de saus. Beetje jammer maar ja, wel van genoten.

Eetoverzicht vivian wk25 7

Zaterdag

Ohh, lekkere pasta! Onze favoriet, Tobias maakte het klaar. Hij schoot uit met de kaas maar denk maar niet dat ik dat erg vind. Héél lekker. Op basis van Tomato Frito, met cherrytomaatjes en verschillende Italiaanse kruiden.

Vandaag hoeven we niet te koken. Morgen ook niet, en dinsdag ook niet vermoed ik. We hebben zoveel van Tim en Sabine gekregen, zó fijn. Gaan we van genieten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Elena says:

    Gefeliciteerd met jullie nieuwe wekker! ;) Fijn weer, z’n overzicht, haal ik vaak inspiratie uit.

  2. Salima says:

    Van harte gefeliciteerd! Mooie naam Louie. Wat fijn je eetoverzicht weer. Jammer dat je geen weekoverzicht maakt lijkt me super interessant..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close