Viv’s Eetoverzicht #13-2022

Zo! Weer een eetweek voorbij en deze was, in tegenstelling tot de week ervoor, veel beter georganiseerd. Ik deed in het weekend alle boodschappen (dat doordeweeks in de avond doen is er helaas niet echt meer bij), had een strakke eetplanning en we aten ook helemaal die planning rond. Hoewel er gisteren bijna eten besteld werd hoor, maar ik stak er een stokje voor. Want wat ik wilde maken was mínstens zo lekker ;-) Verder stond er een best wel zomers gerecht op het menu, aten we een heel erg lekker eenpansgerecht en maakte ik van een simpele maaltijd een versie 2.0.

Vivian Eetoverzicht week13 1

Zondag & Maandag

Ik ben voornemens iedere week een gerecht in te plannen waar we twee dagen van kunnen eten. Omdat ik vaak kook voor minstens drie personen en er dus vaak wat overblijft waardoor we regelmatig een kliekjesdag hebben, kan ik net zo goed een pan voor twee dagen koken. Daarbij is het makkelijk én scheelt het in de kosten. Want laten we eerlijk wezen, die boodschappen worden ook niet bepaald goedkoper hè? Ik neem het dus in mijn planning mee. En er zijn veel gerechten uitermate geschikt voor een grotere hoeveelheid. Zondag werd het een flinke bak lasagne, met diverse groenten en gehakt erin. Precies de helft ging op zondag dus ik had het goed ingeschat. Maandag nog een keer!

Vivian Eetoverzicht week13 2

Dinsdag

Je kunt aardappeltjes opbakken en wat broccoli erbij koken. Maar je kunt ook partjes snijden van die aardappelen, ze in de oven stoppen met olijfolie, peper, zout, tijm en rozemarijn. En met die broccoli kunnen we ook wel wat; daar bakte ik spekjes bij en ik hakte walnoten in grof kruim. Dat roerde ik door elkaar, lepel mayo erdoor én een beetje citroensap. Prima dinsdaghap!

Vivian Eetoverzicht week13 3

Woensdag

Dit was m’n zomerse gerecht. Want ik zie het zo op een barbecue staan. Ik was eraan toe, na al die heerlijke zonnige dagen! En zéker met die sneeuw in het vooruitzicht. Ik negeerde het maar gewoon en kookte woensdagavond een beetje pasta, sneed cherrytomaatjes in stukjes, scheurde de mozzarella en sneed de basilicum grof. Alles door elkaar, beetje olijfolie, peper, zout en balsamico erdoor en klaar. Ondertussen bakte ik ook nog wat worstjes op.

Vivian Eetoverzicht week13 4

Donderdag

Een lekker, smaakvol eenpansgerecht dit. Shakshuka. De eieren zijn er een beetje in verdwenen maar ze zitten er zeker in. Ik vulde de tomatensaus met gebakken courgette, gebakken salamistukjes en mozzarella. Eigenlijk werkt mozzarella hier niet zo goed in want je tomatensaus wordt er moeilijk stevig van. Was ik even vergeten. Lekker was het wel. Verder een lading kruiden om de boel nog wat lekkerder op smaak te brengen. Dit kun je goed eten met brood, maar dat hoefde ik er niet bij. Vond het voldoende zo.

Vivian Eetoverzicht week13 5

Vrijdag

Ik maakte dit voor mezelf want Tobias at met liefde de overgebleven shakshuka op. De verse ravioli had ik nog en daar maakte ik een tomatensaus met gebakken aubergine bij. Erover een flinke dot ricotta. Lekkere, vullende hap.

Vivian Eetoverzicht week13 6

Zaterdag

Ik dacht er vorige week ineens aan; we kunnen zaterdag wel pita’s eten met kipshoarma. Zó lang geleden! En echt een zaterdagavond gerecht als je het mij vraagt. Niet bijzonder gezond, wel bijzonder lekker. Beetje komkommer erdoor zodat het lekker fris is, plús een kleine tegenhanger voor de lading knoflooksaus die ik erin mikte. Lekker hoor, dikke tip ;-)

Voor de komende week heb ik de planning al rond en de boodschappen heb ik ook al in huis. Man, wat een organisatie weer. Ik heb een paar nieuwe dingen op de planning staan dus ik ben benieuwd of daar blijvertjes tussenzitten.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close