Video: Kroketbroodjes

Samen met kaasbroodjes zijn kroketbroodjes denk ik wel mijn guilty pleasures. Sowieso ben ik dol op warme gevulde broodjes en onderweg zijn dit soort snacks fijne to go’s. Niet te vaak natuurlijk, gezond zijn ze namelijk allesbehalve. Omdat er al een recept voor de kaasbroodjes gepubliceerd staat op OMF, vond ik dat de kroketbroodjes niet achter konden blijven. Deze zijn namelijk ook bijzonder eenvoudig om te maken en het resultaat is verrukkelijk. Ideaal voor in het weekend als je iets uitgebreider wilt lunchen of zin hebt in een lekkere snack. In de video van vandaag laat ik zien hoe je ze zelf kunt maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (2 broodjes)

 • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
 • 2 kroketten
 • 2 theelepels mosterd
 • 1 losgeklopt eigeel

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de plakjes bladerdeeg vast uit de vriezer zodat je er mee kunt werken.

2. Smeer in het midden van twee plakjes bladerdeeg een likje mosterd. Leg hier vervolgens de kroket op. De kroketten gebruik je direct uit de diepvries, je hoeft ze niet eerst te ontdooien.

3. Dek de kroket vervolgens af met een ander plakje bladerdeeg. Druk de randen van het deeg rondom goed aan zodat de pakketjes straks in de oven niet loslaten. Snijd overtollige randen van het bladerdeeg eraf.

4. Maak vervolgens inkepingen in het bovenste plakje bladerdeeg en haal er kleine strookjes bladerdeeg tussenuit (zie video).

5. Bestrijk de kroketbroodjes met het losgeklopte eigeel en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Kroketbroodjes

Join the Conversation

 1. xhannahs says:

  Ooooh lekker!

 2. Het is wel heel belangrijk om kroketten te gebruiken die geschikt zijn voor de oven! Jouw kroketten zijn nog wel erg bleek op je foto’s, deze lijken me meer voor de frituur?

  1. Sabine Author says:

   Voor het uiterlijk wel, qua smaak merk je er niet zoveel van.

 3. MySimplySpecial says:

  Oh lekker!

 4. Sanne says:

  Wat een origineel idee om zo een snack te maken! Lijkt me leuk om te serveren als je bezoek hebt, en het is niet moeilijk te maken :)

 5. Omg, kroketbroodjes zijn lekker <3! Ik ga nu maken, hebben toevallig diepvrieskrokketen gehaald!

 6. Charlotte says:

  Oh handig! Ik ‘mis’ kroketbroodjes nog af en toe nu ik vegetarisch eet, maar op deze manier kan ik ze wel een keertje met vegetarische kroketten maken. Nooit aan gedacht!

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat kun je inderdaad prima doen. Goeie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close