Bij een stoofschotel denken we al gauw aan vlees dat úren lang moet sudderen. Draadjesvlees, rundvlees dat helemaal uit elkaar moet vallen. Deze stoofschotel met rundersaucijsjes is een stukje makkelijker maar wel minstens net zo smakelijk.
Omdat ik mijn Russell Hobbs Satisfry Multicooker gebruik voor dit gerecht en het gerecht laat garen op de slowcookstand, heeft het alsnog een paar uur nodig, maar dit komt de smaak alleen maar ten goede. Plus: dankzij de slowcooker heb je er natuurlijk geen omkijken naar.
Het is een goed gevuld stoofpotje geworden dat perfect is om te serveren op winterse, koude avonden wanneer er behoefte is aan comfort food.
Alvast even van te voren: ik heb het afgelopen jaar een aantal heerlijke gerechten gemaakt met de Satisfry Multicooker. Heb je hem nog altijd niet in huis? Via deze link scoor je de multicooker via Bol.com!
Stoofschotel recepten
Persoonlijk vind ik dat je niet genoeg stoofschotel recepten in je repertoire kunt hebben. Zeker in de wintermaanden is het wat mij betreft ultiem comfort food op koude avonden.
Waar veel mensen inmiddels wel bekend zijn met het maken van hachee, blijft variatie vaak nog wel een beetje achter. En dat terwijl er zó veel lekkere stoofschotel recepten te bedenken zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van het Italiaans stoofvlees of mijn Trappistenstoofvlees met paddenstoelen.
Maar ook als je geen vlees eet of gewoon een keertje vegetarisch wilt koken, zijn er meer dan genoeg. Mijn persoonlijke favorieten zijn het Vegetarisch stoofpotje met champignons en kikkererwten of het Stoofpotje van pompoen en kikkererwten. Allebei super lekker en ook goed klaar te maken in de slowcooker.
Stoofschotel slowcooker
Een stoofschotel uit de slowcooker is ultiem genieten. Doordat een gerecht urenlang op lage temperatuur wordt gegaard, ruikt je hele huis lekker. En ook nog eens de hele dag. Dat is toch wat je wil als je thuis komt na een lange werkdag? Deur opendoen en verwelkomt worden door de geur van een heerlijk stoofgerecht.
Ik teken ervoor hoor!
Andere bereidingswijzen
Dit recept heb ik specifiek geschreven voor de Russell Hobbs Satisfry Multicooker. Die heeft zowel een handige schroeistand waarmee je de worstjes kunt aanbraden, maar dus ook twee slowcook-standen waar je uit kunt kiezen.
Heb je geen multicooker als deze in huis, dan kun je deze stoofschotel met runderworstjes natuurlijk ook op andere manieren klaarmaken.
In een slowcooker zonder schroeistand
Heb je geen slowcooker met de mogelijkheid om ingrediënten eerst aan te braden, dan raad ik je aan de worstjes voor het slowcooken eerst aan te braden in een pan. Dit komt de kleur én de smaak van het gerecht ten goede.
Omdat de Satisfry Multicooker tijdens het slowcooken een heel klein beetje vocht laat verdampen, voeg ik aan het recept hieronder 150 ml water toe. Hierdoor krijg je een lekkere hoeveelheid saus. Gebruik je echter een andere slowcooker, dan is het toevoegen van water zeer waarschijnlijk niet nodig.
Zonder slowcooker
Uiteraard kun je dit stoofschotel recept ook maken zonder extra keukenapparaat. Als je een goede braadpan in huis hebt, dan red je het ook makkelijk!
Volg het volledige recept zoals hieronder staat vermeldt en laat het gerecht 2 uur op laag vuur pruttelen, tot de groenten zacht zijn geworden. Je kunt ervoor kiezen om de worstjes apart te bakken en op het laatste moment toe te voegen, maar ze kunnen ook prima meegegaard worden in het stoofgerecht.
Stoofpotje recept met barbecuesaus
Als je de de ingrediëntenlijst van dit stoofpotje recept doorleest zul je waarschijnlijk je vraagtekens zetten bij het gebruik van de barbecuesaus. Maar neem van mij aan dat dit juist een hele lekkere toevoeging is! De barbecuesaus zorgt namelijk voor een licht zoete smaak aan het stoofpotje en dit gaat perfect samen met de verschillende groenten en de sterke smaak van de rundersaucijsjes.
Niet achterwege laten dus of willen vervangen! De barbecuesaus bepaalt een groot deel van de smaak van het uiteindelijke gerecht.
Serveer deze stoofschotel met worstjes met een flinke schep aardappelpuree en je maaltje is compleet.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Stoofschotel met runderworstjes uit de slowcooker
Benodigdheden
- slowcooker
Ingrediënten
- 6 rundersaucijsjes
- 1 ui – gesnipperd
- 3 teentjes knoflook – fijngehakt
- 1 rode paprika – in blokjes
- 1 winterpeen – in blokjes
- 250 g kastanjechampignons – in parten
- 400 ml Tomato Frito
- 150 ml barbecuesaus
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 400 g cannellinibonen (uit blik)
- peper en zout
- verse peterselie naar smaak
Instructies
- Zet de Russell Hobbs Satisfry Multicooker eerst op schroei-stand en bak de worstjes rondom goudbruin.
- Wissel dan naar de Low Slowcookerstand en voeg de ui, knoflook, rode paprika, winterpeen en kastanjechampignons aan de worstjes toe.
- Schenk ook de Tomato Frito, barbecuesaus en 150ml water* bij de ingrediënten in de pan.
- Voeg paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer alles even door. Gaar het stoofpotje in 6 uur. Iets meer haast? Gebruik de hoge Slowcook-stand en houd dan 3 uur aan.
- Voeg de laatste 30 minuten de cannellinibonen aan het stoofgerecht toe.
- Breng het gerecht op smaak met peper, zout en verse peterselie.
Hoi Sabine,
Ik zie de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze niet staan.
Ligt dat aan mij of is dit een vergissing?
Dat is gek, daar is even iets mis gegaan. Inmiddels staat ‘ie er weer!
Top, dank je wel !
Ik zie het ook niet.
Ik zat ook al te zoeken. Eerst via Insta, maar dan kom je op de site van Bol.com.