Stoofschotel met runderworstjes uit de slowcooker
We zitten nog altijd volop in de winter, dus stoofschotels zijn dan nog meer dan welkom. Dit stoofpotje met runderworstjes maakte ik klaar in mijn Satisfry Multicooker. Dat zorgt voor gemak, een heerlijke geur in je huis én een lekker gerecht op tafel 's avonds.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd6 uur uur
Totale tijd6 uur uur 30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: runderworstjes, slowcooker, stoofpotje, stoofschotel, worstjes
Servings: 6 personen
- 6 rundersaucijsjes
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 rode paprika - in blokjes
- 1 winterpeen - in blokjes
- 250 g kastanjechampignons - in parten
- 400 ml Tomato Frito
- 150 ml barbecuesaus
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 400 g cannellinibonen (uit blik)
- peper en zout
- verse peterselie naar smaak
Zet de Russell Hobbs Satisfry Multicooker eerst op schroei-stand en bak de worstjes rondom goudbruin.
Wissel dan naar de Low Slowcookerstand en voeg de ui, knoflook, rode paprika, winterpeen en kastanjechampignons aan de worstjes toe.
Schenk ook de Tomato Frito, barbecuesaus en 150ml water* bij de ingrediënten in de pan.
Voeg paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer alles even door. Gaar het stoofpotje in 6 uur. Iets meer haast? Gebruik de hoge Slowcook-stand en houd dan 3 uur aan.
Voeg de laatste 30 minuten de cannellinibonen aan het stoofgerecht toe.
Breng het gerecht op smaak met peper, zout en verse peterselie.