Snijbonenstamppot

Ik vind het steeds leuker om te experimenteren met recepten voor stamppotten. Waar je vroeger eigenlijk alleen recepten voor boerenkool, zuurkool, stampandijvie en hutspot mee kreeg, zijn er zoveel meer variaties te verzinnen die elke keer toch weer heel anders smaken. Een van de recepten die nog op mijn to-makelijstje stonden was een recept voor Snijbonenstamppot. Ik ben nooit erg dol geweest op snijbonen, maar toch wilde ik het graag een keer proberen omdat zo’n stamppot er altijd kleurrijk uit ziet en het ook nog eens gezond is. Ik besloot de proef op de som te nemen en er kwam een heerlijk stamppotje uit waarvan ik het recept uiteraard met jullie wil delen.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

 • 1 kilogram kruimige aardappelen
 • 300 gram gesneden snijbonen
 • ½ bakje gerookte spekblokjes
 • 1 ui
 • nootmuskaat
 • peper en zout

1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze vervolgens in kokend water gaar. Giet de aardappelen af maar houd ongeveer een kopje van het kookvocht achter.

2. Snijd de ui in partjes en bak deze in een beetje olie glazig en zacht. Bak ook de spekjes in een droge koekenpan tot ze goed knapperig zijn en kook de snijbonen in 10 – 12 minuten gaar.

3. Stamp de aardappelen fijn en voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot je een gladde aardappelpuree krijgt. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

4. Roer de spekjes, snijbonen en de ui door de stamppot en serveer de snijbonenstamppot met een lekker stukje vlees en een schepje jus.

Meer lekkere stamppotrecepten vind je hier.

snijbonenstamppot

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Snijbonenstamppot blijft toch nooit echt favoriet bij mij – we eten het heel soms – maar alsnog wel lekkerder dan losse snijbonen. Ik houd sowieso wel van stamppotten, als we gewoon los aardappelpuree en groente eten gooi ik het vaak ook door elkaar heen, haha.

 2. Patricia says:

  Het wordt weer kouder en dus weer stampot weer, dit is ook een heerlijk idee!

 3. Susanne says:

  Ik hou echt van stamppot! Alleen snijbonen zijn nooit echt mijn favoriet. Een snijbonenstamppot heb ik volgens mij nog niet vak gegeten. Wel leuk opgemaakt zo op het bord!

 4. Rineke says:

  Heb nog nooit snijbonenstamppot gegeten, ligt nog een zak snijbonen in de diepvries, dus misschien binnenkort maar eens proberen. Pas wel spruitjesstamppot gemaakt. Was ook erg lekker.

 5. Maurits says:

  Nog nooit gehad, maar wat heb je dat leuk gepresenteerd! Dat is iets wat ik vaak met eten vergeet: de presentatie

 6. Oeh, ik ben dol op snijbonen! Net als sperziebonen trouwens. Eet alleen geen vlees dus zou dat eruit houden, maar wil deze wel proberen nu het toch echt wat kouder wordt.

 7. Roxanne says:

  Leuke variatie op snijbonen stamppot! Ik houd er wel van. Alleen maken wij het gewoon simpel met aardappelen, snijbonen en wat peper, zout, nootmuskaat. Ik heb het laatst nog gemaakt omdat mijn vriend het ook nog nooit gegeten had. Hachee a la OMF er bij, en smullen maar!

  1. Sabine Author says:

   Klinkt als een topmaaltijd! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close