Snelle noedels met ketjap en zalm

Komt ze weer aan hoor, met een nieuw noedel recept! Deze keer schotel ik je snelle noedels met ketjap en zalm voor want hoewel we allemaal het liefst uitgebreid koken, is daar natuurlijk lang niet altijd tijd voor.

Zeker ook niet bij mij! En dan moet ik er ook nog eens rekening mee houden dat mijn kinderen, of in ieder geval de jongste, lang niet alles willen eten.

Noedels gaan er echter altijd in, het naar binnen slurpen van die sliertjes is nou eenmaal een feestje voor ze.

Het recept hieronder draait met name om de noedels en de zalm; qua groenten kun je toevoegen wat jij lekker vindt en wat je eventueel nog hebt liggen. In mijn geval was dat prei en paprika.

noedels ketjap knoflook
snelle noedels

Noedels met zalm in ketjap

Noedels met zalm in ketjap saus is altijd een goed idee, hoewel je in dit geval de zalm ook heel goed kunt vervangen voor iets anders natuurlijk. Kip is een favoriete vervanger hier in huis, maar dit recept is ook prima vegetarisch te maken met bijvoorbeeld tempeh of stevige tofu.

Ik vind het ’t lekkerst om de zalm niet mee te wokken, zodat de smaak van de vis ook echt overeind blijft. Daarom heb ik de zalm langzaam gegaard in de oven en voorzien van een sesamkorstje – héérlijk.

Zalm is het lekkerst als de vis nog niet door en door gaar is dus 20 minuten op 160 graden Celsius in de oven was genoeg.

Ga je kip gebruiken of tofu dan kun je dit wel mee wokken met de andere ingrediënten. Daarbij is het juist lekker als ze de smaak van de ketjap saus overnemen.

noedels met ketjap
noedels met ketjap

Noedels ketjap knoflook

Noedels, ketjap, knoflook, sesamolie… meer ingrediënten heb je bijna niet nodig om van de woksaus een knaller te maken. Zeker in de Aziatische keuken kom je met een paar smaakmakers al een heel eind vind ik.

Ik heb overigens al eens eerder uitgelegd wat nou precies het verschil is tussen sojasaus en ketjap; in onderstaand recept gebruik ik ketjap manis, de zoete variant dus. Mijn favoriete ketjap manis is die van Vanka-Kawat, de witte plastic jerrycannetjes die je in iedere supermarkt wel kunt vinden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

noedels met zalm in ketjap
No ratings yet

Snelle noedels met ketjap & zalm

Een snel noedel gerecht is altijd welkom, zeker als je doordeweeks maar weinig tijd hebt om te koken. Deze noedels met ketjap en zalm heb je zo klaargemaakt en is een hit bij het hele gezin.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier
  • wok

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 200 g prei – in ringen
  • 1 rode paprika – in blokjes
  • 1 ui – in grove stukken
  • 3 bosuitjes – in grove stukken
  • 1 rode peper – in ringen (optioneel)

Woksaus

  • 1 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl (geroosterde) sesamolie
  • 1 teentje knoflook – geraspt
  • 1 el honing
  • 1 el mirin

En verder

  • 200 g zalm
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160℃ hetelucht.
  • Wrijf de bovenkant van de zalmmoot in met sesamzaadjes en leg de vis op de bakplaat. Gaar de zalm 20 minuten in het midden van de oven.
  • Kook ondertussen de eiernoedels volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Verhit een lepel olie in de wok en bak hierin alle groenten tot de paprika zacht begint te worden en de ui glazig.
  • Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.
  • Voeg de noedels aan de groenten in de wok toe en schenk de woksaus erbij. Schep het geheel goed om.
  • Serveer de noedels met de gebakken zalm.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: makkelijke maaltijd, noedels, noedels met ketjap, noedels met zalm, wokgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close