Snelle noedels met ketjap & zalm
Een snel noedel gerecht is altijd welkom, zeker als je doordeweeks maar weinig tijd hebt om te koken. Deze noedels met ketjap en zalm heb je zo klaargemaakt en is een hit bij het hele gezin.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: makkelijke maaltijd, noedels, noedels met ketjap, noedels met zalm, wokgerecht
Servings: 2 personen
bakplaat met bakpapier
wok
- 150 g eiernoedels
- 200 g prei - in ringen
- 1 rode paprika - in blokjes
- 1 ui - in grove stukken
- 3 bosuitjes - in grove stukken
- 1 rode peper - in ringen (optioneel)
Woksaus
- 1 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 1 tl (geroosterde) sesamolie
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1 el honing
- 1 el mirin
En verder
- 200 g zalm
- 2 el sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 160℃ hetelucht.
Wrijf de bovenkant van de zalmmoot in met sesamzaadjes en leg de vis op de bakplaat. Gaar de zalm 20 minuten in het midden van de oven.
Kook ondertussen de eiernoedels volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit een lepel olie in de wok en bak hierin alle groenten tot de paprika zacht begint te worden en de ui glazig.
Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.
Voeg de noedels aan de groenten in de wok toe en schenk de woksaus erbij. Schep het geheel goed om.
Serveer de noedels met de gebakken zalm.