Snapshot Diary: Efteling Midzomernacht

Twee weken geleden vond voor het eerst Efteling Midzomernacht plaats. Samen met Tim, Ken en Annemie was ik uitgenodigd om dit evenement bij te wonen en dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Sinds ik in Disneyland Parijs ben geweest in mei van dit jaar heb ik pretparken weer helemaal herontdekt. Waar ik vroeger de lol er echt niet van in kon zien (achtbanen: ieeeeehhh!) vind ik het nu geweldig. Daarnaast is ieder pretpark ’s avonds ook tien keer zo leuk. Attracties zijn verlicht, de sfeer is compleet anders en het uitzicht over het park wanneer je in een hoge achtbaan zit is fantastisch. Tijdens ons bezoekje aan de Efteling maakte ik foto’s en daarvan deel ik vandaag de Snapshot Diary (hetzelfde als een PLOG maar dan klinkt het beter)!

foto10

Jaaaa, daar zijn we! Ik vind de Efteling serieus het tofste pretpark van Nederland. Het is echt Disneyland Parijs in het klein wanneer je kijkt naar alle details. Het was trouwens súper druk tijdens Midzomernacht. Je kon voor de avond kaarten kopen maar ik had niet gedacht dat er zóveel mensen zouden zijn!

foto11

Op de Brink, het centrale plein, vond de openingsact plaats. Heel leuk!

foto1

We deden een rondje door het park want de attracties waren ook gewoon open. Onderweg naar Vogelrok (de achtbaan in het donker) stuitten we ineens op een mini foodtruck markt.

foto2

En tja, daar kunnen we natuurlijk niet weg zonder iets te eten. Bij Grizzl kochten we met ons Eftelinggeld Flammkuchen…

foto5

foto4

Bij Meneer Temaki sushi en teriyaki-spiesjes..

foto3

En bij Spelty een speltpannenkoek met aardbeien en slagroom. Zo lekker allemaal! Nadia en Merijn stonden er ook met hun Labneh, maar die hebben we overgeslagen.

foto14

foto13

Overal in het park liepen er feetjes, faunaten en trollen rond die hier en daar even stopten voor dansjes en kleine shows.

foto9

Maar ook waren er plekjes ingericht waar je optimaal tot rust kon komen als dit nodig was. Dit meisje speelde práchtig harp op een verborgen plekje middenin het park.

foto8

In de rij voor Joris en de Draak terwijl de zon langzaam onderging. OMG WAT GAAT DIE ACHTBAAN HARD! Ja, dat verdient caps. Ik heb nét mijn angst voor achtbanen overwonnen en gingen zonder al teveel moeite de Python in (twee loopings en twee kurkentrekkers) maar dat is niets vergeleken bij Joris en de Draak. De achtbaan mag dan wel niet over de kop gaan, bij iedere duik en bocht had ik het idee dat het karretje van de baan zou schieten. Ik weet niet of ik deze achtbaan zo leuk vind/vond… haha.

Na Joris en de Draak trakteerden we ons op een broodje Pork Pork Pork (hamburger, pulled pork en bacon!) en barbecue balletjes van Smokey Goodness <3

foto12

Na een ritje in de Vliegende Hollander was de zon inmiddels volledig onder. Kijk nou hoe prachtig het park eruit zag! Ik zei toch dat pretparken ’s avonds vele malen leuker zijn dan overdag?

foto7

Om middernacht moest iedereen met een groen polsbandje (bij binnenkomst moesten we kiezen of we een groene of roze wilden) terug naar de Brink voor het Midzomernacht spektakel. Met een swirl en suikerspin in onze hand keken we naar de faunaten die weer een show weggaven.

foto6

Na de show kon je meegaan met een Midzomernacht rondleiding maar wij vonden dat we de Efteling niet konden verlaten zonder een bezoekje aan Droomvlucht; daar liepen we dan ook heen. Ook de ingang van Droomvlucht is ’s avonds prachtig.

Droomvlucht was de laatste attractie die we deden voordat we weer naar huis reden. We moesten nog een uurtje in de auto zitten dus vonden het laat zat. Uiteindelijk lagen we om 02.30 uur in bed na een súpertoffe avond.

Helaas kun je deze Midzomernacht niet meer meemaken maar ik zag net op de site van de Efteling dat in de maanden juli en augustus wel het Negen Pleinen Festijn is. De Efteling is dan iedere zaterdag tot middernacht geopend en ook dan wordt er voor veel entertainment gezorgd. Mocht je dus ook een keertje de Efteling willen ervaren ’s avonds dan is dat je kans. Meer info over het Negen Pleinen Festijn vind je hier.

Mochten jullie het leuk vinden om vaker een Snapshot Diary (PLOG!) te zien, let me know!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat ziet dat er allemaal leuk uit zo!

 2. Joyce says:

  Ik ben (als Belg!) helemaal fan van de efteling. Ik ga meerdere keren per jaar en heb al een uitstapje naar het negen pleinen festijn op de kalender staan. Door jouw foto’s kijk ik er nu nog meer naar uit :-D

 3. sanne says:

  Ooh, nu krijg ik wel heel veel zin om naar de efteling te gaan!

 4. Maris Maria Renne says:

  Oh leuk, wij gaan in augustus, ben er al jaren niet geweest! Vroegâh toen ik nog in Brabant woonde kwam ik er een paar keer per jaar, ook met schoolreisjes. Geweldig park, ook in de winter trouwens (Winter Efteling)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close