Video: Suikervrij Kersen Sorbetijs

Met de warme temperaturen van deze dagen kan ik maar aan een aantal dingen denken: ijskoud drinken, fruit, salades en ijs. Omdat ik nu weer fanatiek aan het sporten ben en gezond aan het eten ben wil ik liever niet de vriezer induiken voor ijsjes. Ik weet dat er nog Magnums liggen, maar daar heb ik niet zoveel zin in. Zelf aan de slag met het maken van sorbetijs dus en geloof het of niet, maar de meeste recepten voor sorbetijs bevatten zóveel suiker dat je alsnog beter een Magnum kunt pakken (ok, dat is vast niet helemaal waar maar je snapt mijn punt). En daarom ging ik zelf maar aan de slag met het maken van suikervrij kersen sorbetijs. En oh boy, waarom heb ik dit niet eerder bedacht?


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 – 2 personen)

 • 250 gram bevroren kersen
 • citroensap
 • scheutje water (ongeveer 4 eetlepels)

Bereidingswijze? Alles bij elkaar in een blender of foodprocessor, vijf minuten laten draaien en het sorbetijs vervolgens direct opeten. Enjoy!

Suikervrij Kersen Sorbetijs

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Hmm lekker!! Ik ben ook helemaal into de nice cream. Net als ontbijt een mix van bevroren frambozen, soya-kokosyoghurt en watermeloen naar binnen gewerkt. Echt wat een uitvinding. Die met kersen ga ik ook zeker maken:) Succes vandaag op deze hete dag!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ohhhh wat lekker! Waarom zou je inderdaad suiker toevoegen als het fruit al zo veel smaak van zichzelf heeft :)

 3. Margot says:

  Wat een goed idee! Misschien dat ik dit vanmiddag wel al ga maken!

 4. Sanne says:

  Hoi! Ik zag dit voorbij komen en moest meteen aan jou denken(; Het zijn paleo-proteïne repen, misschien leuk om eens te proberen of een variatie erop te maken! https://www.youtube.com/watch?v=OnCc4knXKPM

  1. Sabine Author says:

   Wat een leuk idee, thanks!

 5. Roxanne says:

  Zo simpel, maar lijkt me zo lekker! Dat moet ik proberen :)

 6. Barbara says:

  Hey,

  Dit is misschien een heel oud berichtje op je site. Maar het receptje interesseert me helemaal. Ik vroeg me af of je deze sorbetijs ook kan maken met vers fruit ipv diepvriesfruit? want ik heb namelijk een tuin vol lekkers. Kan het zo ook en daarna in de diepvries of heb je dit nog niet geprobeerd? Hopelijk krijg ik alsnog een antwoord.

  Groetjes!

  1. Sabine Author says:

   Het fruit moet wel echt bevroren zijn voordat je sorbetijs kunt maken. Maar hiervoor kun je prima het verse fruit dat jij in de tuin hebt (JALOERS!) eerst invriezen en er daarna ijs van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close