OMF op Curaçao #2

Sorry guys, in deze plog ga ik jullie lastigvallen met heel veel strandfoto’s. Mocht je nu een beetje een wrok koesteren tegen mensen die zich nu op zonnige bestemmingen bevinden, ik noem een Curaçao, is het misschien raadzaam om dit middagartikel even over te slaan. Mocht je nou vrolijk worden van mooi-weerfoto’s en bountystranden, lees dan even mee.

Vandaag ging de wekker al vroeg al was ik wederom vroeg wakker. Op de een of andere manier merk ik toch dat ik een jetlag heb maar erg last ervan heb ik niet. Ik word tot nu toe iedere ochtend nog wakker om kwart voor 6 maar ik voel me de hele dag eigenlijk kiplekker. In ieder geval hoefde ik vandaag niet zolang de tijd de doden, er stond een trip naar Klein Curaçao op de planning! Curaçao bestaat niet alleen uit het grote hoofdeiland maar Klein Curaçao, een klein onbewoond eilandje op zo’n 13 km van de kust hoort er ook bij. Uit vele hoeken heb ik gehoord dat dit mini bounty-eiland écht de moeite waard zou zijn en dus moest dit wel in mijn programma worden opgenomen. Om 07.00 uur vertrokken we vanuit Hotel ’t Klooster en om half acht stapte ik uiteindelijk aan board van de Jonalisa van Bounty Adventures. Op naar het paradijs.

Van te voren werden we al gewaarschuwd voor sea sickness. De zee tussen Curaçao en Klein Curaçao is heel ruig dus gedurende de anderhalf à twee uur dat je op de boot zit heb je continu het gevoel alsof je in een achtbaan zit. Ik had van te voren een van mijn reisziekte-pillen ingenomen (die ik normaal alleen gebruik voor het vliegen) dus ik had nergens last van. Menig mede-passagier hing echter over de railing van de boot. Oops.

foto1

foto2

Maar heel eerlijk? Ook al was ik ziek geworden op de boot dan was ik dit gauw vergeten zodra ik voet aan wal had gezet op Klein Curaçao. Kijk dit nou. En niet gefotoshopt hè! Helderblauw water, strandzand alsof je in een zandbak loopt. Dit noem ik nou echt Bounty. In tegenstelling tot Gili Meno. Het enige wat ontbrak waren de palmbomen.

foto3

Zodra we waren aangemeerd besloot ik eerst een stuk over het eiland te lopen aangezien het daar ’s middags veel te warm voor zou zijn. Naast een privérestaurant (hier eet je wanneer je met de Mermaid naar Klein Curaçao vaart) en enkele minuscule vissershuisjes vind je op Klein Curaçao alleen een vuurtoren. Deze vuurtoren is in 1850 gebouwd maar is inmiddels verlaten en behoorlijk verwaarloosd. De kwaliteit van het gebouw gaat hard achteruit door de weersomstandigheden en de invloeden vanaf zee. Het is haast een macaber gezicht wanneer je richting de vuurtoren loopt. In de verste verte zie je niets, dakpannen die naar beneden zijn gerold, afgebladderd pleisterwerk en vooral heel veel stilte en leegte. Creepy.

foto4

Deze foto geeft wel een goede indruk van Klein Curaçao buiten het mooie bountystrand. Er is niet zoveel. Vooral droge en dorre vlakte waar de hagedisjes je om de voeten rennen. Het is wel heel sereen, mits het je lukt om voor de grote groepen toeristen uit te lopen – ik was gewoon helemaal alleen bij de vuurtoren!.

foto5

foto6

Op Klein Curaçao vind je ook nog twee scheepswrakken. Klein Curaçao ligt heel laag en er staat een sterke stroming rondom het eiland waardoor het voor kapiteins een lastig gebied is om te varen.

Zo’n jaar of tien – vijftien geleden strandde er een tanker op Klein Curaçao. De boot is op de klippen gelopen en daar nooit meer weggehaald. Van het schip kun je alleen de kont nog zien. De boeg is door de hoge golven compleet weggeslagen. Je kunt het schip helaas niet meer op aangezien het compleet verroest is en iets voor de kust ligt, maar een indrukwekkend gezicht is het zeker.

Het andere scheepswrak ligt enkele meters verder en dit is het wrak van een kleine zeilboot. De boot zelf is van polyester gemaakt en vergaat dus niet zo makkelijk. Deze boot ligt echt op de kustlijn en als je zou willen zou je zelfs nog in de boot kunnen klimmen. Ik vond het haast een beetje eng bij de scheepswrakken, wat zou er met de mensen op de schepen zijn gebeurd?

foto7

Na een wandeling van bijna een half uur liep ik via het strand weer terug naar onze hut om de rest van de dag op het strand te spenderen. Word je al gek van de strandfoto’s?

Klein Curaçao vond ik echt prachtig. Er ligt ongeveer een meter aan koraal vlakbij de waterlijn maar wanneer je hier doorheen bent kun je heerlijk zwemmen. Vergeet niet om je snorkelset mee te nemen!

foto8

Bounty Adventures zorgde voor een (barbecue!)lunch aan boord van de boot en voorzag ons in voldoende drinken en vers fruit. Tegen half drie vertrokken we weer vanaf Klein Curaçao. De terugvaart was een stuk minder heftig gelukkig.

Rond 18.00 uur was ik weer terug op mijn hotelkamer. Wat een geweldige dag en wat is Klein Curaçao een dikke vette aanrader. Absoluut niet overslaan als je op Curaçao bent en de tijd hebt om een dagtrip te doen.

Morgen ga ik zwemmen met dolfijnen en volg ik een cooking class. Waaaah, de toffe dagen volgen elkaar alleen maar op hier. Ik begin stiekem wel een beetje verliefd te worden op Curaçao.

Tot morgen! x

Join the Conversation

 1. Dat ziet er echt heerlijk uit! verlang toch wel naar de zon en warmte nu! Geniet ervan (:

 2. Julia says:

  Wat een prachtige foto’s weer, het zier er echt geweldig uit daar!

 3. Mama van Vesper says:

  ooh *jaloers* :D mooie foto’s!

 4. Chris says:

  Ah ik vond Klein Curaçao ook zo gaaf! Het was best rustig toen wij er waren. Tijdens het snorkelen zag ik allemaal mooie vissen en schildpadden, en er kwam zelfs een kleine haai langs zwemmen.
  Leuk om zo jouw foto’s weer herinneringen op te halen. Heel veel plezier nog!

 5. Margot says:

  Wat een heerlijke foto’s en apart om die wrakken te zien.

 6. Kelly says:

  Wauw het ziet er echt super mooi uit!

 7. Sieglinde says:

  Wauw, ziet er ongelofelijk uit! Ik ben zwaar fan van dat verlatene en halfvergane. In combinatie met de prachtige stranden en helder water wordt het helemaal top! *schrijft Curaçao op het reislijstje*

 8. Simone says:

  Klinkt heeeerlijk, en zo ziet het er ook uit! Ik wist niet dat die boot reis zo heftig was!

 9. sanne says:

  Wat een mooie foto’s en het ziet er prachtig uit daar!

 10. Margo says:

  Prachtig! Geen Photoshop, en dan zo blauw, ik ben jaloers :) Geniet ervan!

 11. marian mos says:

  je geniet! Enjoy en tot gauw

 12. Lotte says:

  Die foto van het scheepswrak vind ik echt heel erg mooi. Zo onwerkelijk. Dat prachtige blauw, het strand, en dan zo’n schip op de achtergrond. Sturen naar National Geo zeg ik!

 13. Marije says:

  Wat heerlijk om zo met je mee te kijken op Curacao! IK WIL OOK! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close