Sab’s Eetoverzicht week 6/2019

Ik voorspelde aan het einde van het eetoverzicht vorige week al een wat rommelige week wat eten betreft. Klopte ook als ik het zo achteraf bekijk. Omdat ik vrijwel de hele week op kantoor was te vinden om daar alles te installeren/uit te pakken/in elkaar te zetten, had ik niet echt tijd gehad om een eetplanning te maken of boodschappen te bestellen. Uiteindelijk lukte het me nog om op zondagmiddag boodschappen te doen voor de hele week, maar vaak werd er toch op de dag zelf nog het een en ander veranderd. Wel hebben we het WW-proof weten te houden en dat vind ik super fijn! Hoewel ik méga veel zin had in een vette hap afgelopen week, nog steeds trouwens, vond ik de zin niet groot genoeg om er daadwerkelijk iets mee te doen. En dus kwamen er veel groenten voorbij – hoera!

zondag

Zondag

Tim had súper veel zin in friet en bestelde bij de cafetaria voor hem en Vic eten. Ik had er zelf echt geen zin in maar wonder boven wonder konden we ook maaltijdsalades bij de cafetaria bestellen – ideaal. Ik koos voor een maaltijdsalade met kippendijen, paprika en ui. Was erg lekker en totaal geen straf om te eten. De friet van de mannen bleek wat slap te zijn dus stiekem at ik nog lekkerder dan zij. Ha! – 9 SP

maandag 1

Maandag

Pizzatime! Ok, soort van dan. Deze tortillapizza’s stonden vorige week al op de planning maar uiteindelijk ging dat op het laatste moment niet door. Geen probleem, doordat ik alles al in huis hadden konden we maandagavond lekker vlot aansluiten. Ik maakte de pizza’s met de wortelwraps van No Fairytales, absolute favoriet hier in huis, en belegde ze met tomatensaus, gruyère, gerookte zalm, tonijn en rode ui. – 13 SP voor twee stuks

dinsdag 1

Dinsdag

Ik had mega veel zin in pasta deze week en dus zette ik dat dinsdag op tafel. De basis voor het gerecht kwam uit dit recept. Ik maakte de geroosterde paprikasaus maar in plaats van tagliatelle gebruikte ik volkoren fusilli en courghetti. Ook deed ik wat garnalen door de saus, altijd een goed idee. – 11 SP

woensdag 1

Woensdag

Bij de boodschappen had ik biefstuk meegenomen maar deze niet in de vriezer gelegd. Eigenlijk had ik dit gerecht voor de vrijdag ingepland maar omdat ik bang was dat de biefstuk overstuur zou gaan, besloot ik hem op woensdag maar te gebruiken. Ik maakte simpele noedels (udon) met paksoi, paprika, lente-ui, rode ui en shiitake. Biefstuk erdoor, op smaak brengen met oestersaus en sojasaus en klaar. In no-time op tafel maar zo lekker. – 8 SP (ik tel geen punten voor biefstuk)

donderdag 1

Donderdag

Donderdag was ik wat later thuis dan de mannen. Zij hadden al gegeten, ik warmde een restje noedels op van de avond ervoor. Was niet heel veel meer, in ieder geval niet genoeg want ik had niet zoveel gegeten overdag, en dus at ik na dit kommetje ook nog drie plakjes ontbijtkoek met een beetje margarine. – 6 SP voor de noedels, 5 SP voor de ontbijtkoek

vrijdag 1

Vrijdag

Er stond een buddha-bowl bij ons op tafel vrijdag. Althans, geen idee of hij echt aan de regeltjes voldoet maar het klinkt wel leuk. Ik maakte in ieder geval een basis van zilvervliesrijst en broccolirijst. Daarbovenop gekruide kippendijen, een halve avocado en een mixje van sjalot, knoflook, rozenharissa, zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. Van WW had ik nog een zakje kerriesaus liggen en die besloot ik direct maar te gebruiken, wel zo lekker en handig. Resultaat was súper lekker, ondanks dat het er minder smakelijk uitziet. – 8 SP (ik tel niet voor kippendijen en avocado)

zaterdag 1

Zaterdag

Tim is een mannenweekendje weg en daarom had ik Vic en mijzelf uitgenodigd om te gaan eten bij mijn ouders. Er stond old school macaroni op tafel, zó lekker eens in de zoveel tijd. Echt wel een guilty pleasure van mij! Ik schepte twee keer op, beide keren met ketchup én kaas, want dat hoort. Ik schreef er graag een (groot) deel van mijn weekpunten voor weg, zalig. – 32 SP

Aankomende week gaat het allemaal weer wat normaler. Ik moet nog even puzzelen hoe we het precies gaan doen met de bezorging van boodschappen maar ik denk dat ik dit voortaan maar op dinsdagochtend laat doen als ik niet op kantoor zit. De grootste klussen zitten erop dus we kunnen (weer) een normaal ritme gaan aanhouden. Fijn! Wat we vanavond gaan eten weet ik niet. Tim komt thuis van een dag en nacht doorhalen met zijn vriendengroep en vaak heeft hij op zulke avonden echt zin in vette hap. Wellicht dat we wat gaan bestellen dus.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Elseline says:

    Die buddha-bowl klinkt heerlijk!
    Komt het recept misschien, toevallig online? :)

    1. Sabine Author says:

      Ik kreeg de vraag vaker dus ik zal hem binnenkort nogmaals maken en dan fatsoenlijk op de foto zetten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close