Sab’s Eetoverzicht week #5-2020

De eetweek aftrappen met McDonald’s en eindigen met een waanzinnig uitgebreid diner, groter kan het contrast bijna niet zijn. Maar daar hou ik dus van, die balans. Het hoeft niet altijd fancy of waanzinnig culinair van mij, dat houdt het eten namelijk leuk. En hoe heerlijk is het dat we hier allemaal onze eigen keuzes in kunnen maken. Anyway, we hebben een fijne eetweek achter de rug vind ik. Hoewel de zin om te koken er niet altijd helemaal was, fabriceerde ik toch een aantal fijne maaltjes. En ik at maar liefst drie dagen vis achter elkaar, wow. Gebeurt niet vaak, maar stiekem word ik hier wel blijer van dan van vlees.

zondag

Zondag

Zoals gezegd trapten we af met McDonald’s. Tim kwam ’s middags terug van zijn weekendje weg en had zin om nog even verder te cheaten. En ach, prima hoor. Ik wenste nog steeds dat ik salades net zo lekker zou vinden als fastfood maar helaas is dit gewoon niet het geval, haha.

maandag

Maandag

Maar maandag deden we weer normaal en stond ik zelf in de keuken. Alhoewel, veel hoefde ik er niet voor te doen want ik stopte gevulde paprika’s in de slowcooker. Die vulde ik overigens met tal van ingrediënten die we nog in huis hadden. Gele rijst, courgette, een beetje ontbijtspek… Lekker licht en een prima basis om op te gaan sporten ’s avonds. Zelfs Vic, die momenteel in een lastigere eetfase zit, at zijn bordje leeg. Woohoo.

dinsdag

Dinsdag

Mijn favoriete lichte comfortfood: noedelsoep! Ik maakte hem met een basis van runderbouillon met daarin shiitake, paksoi, gekookt ei, rijstnoedels, taugé en rosbief. Ik zit altijd goed vol van zo’n kom maar nooit op een overdreven manier en vind het ook echt heel erg lekker.

woensdag

Woensdag

Mijn schoonzusje bleef woensdagavond gezellig eten en dus schoof ik een beetje met de eetplanning waardoor we woensdag uiteindelijk pokébowls eten. Hoewel bowls… ik maakte ze nu gewoon klaar op normale borden. Als basis hadden we sushi-rijst met daarbovenop surimi-flakes, tonijn aangemaakt met wasabi-mayonaise, zeewiersalade, edamame’s, komkommer en avocado. Ik maakte het af met een beetje mayonaise, sojasaus en gebakken uitjes. Zo dol op pokébowls, ik zou dat rustig iedere week kunnen eten.

donderdag

Donderdag

Tim was voor zijn werk donderdag de hele dag onderweg voor afspraken en moest ook langs Potae in Utrecht. Hier verkopen ze pita’s met falafel maar ook Kumpir, een Turks gerecht dat bestaat uit een langzaam gepofte aardappel, zacht gemaakt met boter en Turkse kaas en afgetopt met toppings naar wens en een heerlijk yoghurtsausje. Lucky me, want hij nam er eentje voor me mee waardoor ik niet hoefde te koken. Ik had zelf Kumpir met tonijn en vond het zo ontzéttend lekker. Ik ga even op zoek naar de juiste aardappels zodat ik dit zelf ook een keer kan maken.

vrijdag

Vrijdag

Tijd voor de welbekende zoete aardappelsalade, die hadden we al een hele poos niet meer gegeten. Ik maakte een iets lichtere variant met gerookte kipfiletblokjes in plaats van spekjes en deed er deze keer gerookte forel bij. Deze salade is gewoon altijd lekker, je kunt er bijna niet mee de mist in gaan.

zaterdag 1

zaterdag 2

Zaterdag

Sinds gistermiddag ben ik op solo retreat in Dalfsen bij Hotel Mooirivier. Na een middagje sauna schoof ik aan bij restaurant Aan den Oever voor een 3-gangen diner. Hoewel dit uiteindelijk een 2-gangen diner werd want ik zat na het hoofdgerecht gewoon vol. Het eten bij Aan den Oever is nog steeds net zo fantastisch als 5 jaar geleden. Ik at twee keer rund:

  • Voorgerecht: rundertartaar met eendenlever – fantástisch lekker, echt een van de lekkerste steak tartare’s die ik heb gegeten;
  • Hoofdgerecht: gestoofde rundersukade met gekarameliseerde witlof en aardpeer – ook echt waanzinnig

Voor vanavond haal ik maar eens picanha uit de vriezer. We hadden met Kerst véél te veel vlees op tafel staan en er ligt zeker nog 1,5 kilo picanha in de vriezer. Zonde om te lang te laten liggen dus dit eten we vanavond denk ik maar met patatjes en salade – perfect zondagseten. Voor de rest van de week is de planning al gemaakt dus ik hoef er niet meer over na te denken. Als het goed is hebben Tim en ik aankomende zaterdag een datenight thuis, dit was alweer véél te lang geleden. We gaan dan samen uitgebreid koken en eten als de kindjes op bed liggen, dus we moeten maar eens gaan bedenken wat we die dag gaan eten.

Goed, ik ga me maar eens uit mijn heerlijke hotelbed hijsen nu en richting het hotelontbijt. Jum.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close