Sab’s Eetoverzicht week 50/2018

Wat heerlijk om weer eens wat meer in de keuken te staan zelf. Afgelopen week gebeurde dat namelijk! Maar één keer at ik buiten de deur, een unicum in deze laatste weken van het jaar. Ik kookte wat receptjes die al op OMF stonden en zorgde voor aardig wat groenten. Ook prettig.

mcdonalds

Zondag

We begonnen de week lekker ordinair: McDonaaaaaald’s! Ik was al een poos benieuwd naar de truffelburger dus daar ging ik voor. En ik moet zeggen: erg lekker. Sowieso vind ik de (enkele) burgers van McDonald’s steeds beter worden hoor. Die Maestro Premium Chicken Burger of iets in die strekking is ook zo fijn.

curry

Maandag

Ik kan niet wachten tot het weer wat lichter wordt ’s avonds zodat het eten tenminste smaakvol op de foto te krijgen is want tja, dit ziet er gewoon niet echt lekker uit? Het smaakte gelukkig een stuk beter dan het eruit zag, ik maakte maandag gele curry met veel groenten en kabeljauw. Beetje balansen na zondag.

kip gnocchi

Dinsdag

Een receptje dat al op OMF staat stond hier dinsdag op tafel. Viv is mega productief bezig waardoor we met ‘normale content’ (a.k.a. geen video’s) al in februari zitten. Hierdoor hoef ik ’s avonds niet per se iets op tafel te zetten dat we ook voor OMF moeten gebruiken. En dus kook ik wat van mijn eigen recepten, ook fijn! Dit zijn de kippenpoten met gnocchi en spinazie-kaassaus.

halloumi bake

Woensdag

Weer een OMF receptje, deze keer de halloumi bake met lamsworstjes. Erbij bakte ik ciabatta af, is altijd zo lekker om bij dit gerecht te eten. Dit zijn ook echt van die perfecte dreumesmaaltijden. Veel groenten, beetje vlees, niet al te gekruid. Top.

papillon1

papillon2

papillon3

papillon4

Donderdag

Op pad voor Gelderse streken, voor de allerlaatste keer! Elburg was aan de beurt en ’s avonds at ik bij Le Papillon in het centrum. We kregen een viergangen-diner voorgeschoteld en het was verrukkelijk. Als voorgerecht varkensbuik met wasabicrème, bloemkoolsoep tussendoor, ganzenborstfilet als hoofdgerecht en verschillende bereidingen van mandarijn na. Zo lekker allemaal.

zuurkool

Vrijdag

Vrijdag at ik sinds lange tijd weer eens thuis zonder Tim en dat betekent: zuurkooool! Nu had ik aan mijn ouders gevraagd of zij de volgende keer dat ze zuurkool zouden maken iets extra’s konden maken en dat hadden ze gedaan. Ik heb zelf zuurkool gekookt en dat ingevroren en ik at het prakkie van mijn ouders. Snap je ‘m nog? Ideaal in ieder geval, nu heb ik een voorraadje in de vriezer liggen voor mezelf.

snackdiner

Zaterdag

Snackdiner! Dat hadden we al een poos niet gedaan en aangezien Tim vrijdag zijn kerstpakket mee naar huis kreeg, hadden we er veel voor in huis. We aten uiteindelijk met z’n viertjes voor de tv, lekker gezellig.

En dan gaan we alweer de laatste week voor Kerst in, wooow! Hopelijk is dit ook de direct de laatste werkweek van het jaar en lukt het me om na vrijdag 1,5 week vakantie te nemen. Omdat mijn bezoekjes aan alle Hanzesteden nu voorbij zijn hoef ik donderdag niet meer weg en kan ik iedere doordeweekse avond zelf koken. Zaterdag doen we mee aan de buddycompetitie van de Barbell Club en gaan we daarna met een hele groep uit eten, super gezellig. En oja, ik moet nu toch écht eens het kerstmenu gaan bepalen voor Tweede Kerstdag. Is toch schandalig dat ik dat nog niet rond heb. Man man.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close