Sab’s Eetoverzicht week 20/2019

Kwam mijn eetoverzicht van vorige week nog vanuit Boston, zit ik op het moment van typen weer gewoon achter mijn bureau op kantoor. Zo snel kan het gaan! In verband met een nachtvlucht, Tim die ’s avonds buiten de deur was en een babyborrel in Amsterdam gisteren is dit eetoverzicht nog altijd een beetje vreemd. Van koken kwam niet bijzonder veel terecht en dit eetoverzicht bevat ook iets minder foto’s dan gebruikelijk. Aankomende week wordt dit allemaal weer anders!

Zondag

Vorige week zondag was ik nog in Boston en op deze dag sloeg ik het avondeten over. Zoals ik al eerder zei was mijn buik redelijk van streek, altijd door het tijdsverschil, en hierdoor heb ik niet iedere dag drie maaltijden gegeten. Zondag ontbeet ik met wat fruit, at ik ’s middags watermeloen en wat chips (balans hè), maar daar bleef het dan ook wel bij. Geen foto dus!

maandag 2

Maandag

Aan het begin van de avond vertrok mijn vlucht vanuit Boston naar Amsterdam en vlak voordat ik het vliegtuig inging besloot ik nog iets te eten te halen. Bij Friendly’s in Terminal A bestelde ik een Tuna Melt; erbij kreeg ik friet. Ik vind het zo chill dat ook in Amerika tegenwoordig mayonaise steeds meer verkrijgbaar is. Een paar jaar geleden lagen er altijd alleen nog maar zakjes ketchup, nu lag er ook Hellmann’s voor het grijpen – YES! Het waren overigens mijn eerste frietjes in Amerika deze keer, ik was meer op de Aziatische tour zoals je gisteren in mijn Foodie in Boston hebt kunnen lezen.

dinsdag woensdag

Dinsdag & woensdag

Brakke tak alert op dinsdag. Wanneer je terugvliegt uit Amerika sla je altijd een nacht over en ik was dus behoorlijk brak toen ik thuiskwam dinsdag. Ook was de koelkast leeg en dus besloten we gewoon wat eten te bestellen. Tim had zin in McDonald’s, ik absoluut niet en uiteindelijk bestelden we Chinees. Zo’n maandmenu is altijd véél te veel voor twee personen (ook voor 2,5 als je Vic meetelt) en dus aten Vic en ik er woensdag ook nog van. Tim was woensdag met zijn collega’s een avondje uit en dus was het wel handig dat er nog eten in de koelkast stond. Even opwarmen en klaar, handig!

donderdag 1

Donderdag

Donderdag stond ik dan eindelijk weer eens zelf in de keuken, dat werd wel tijd na ruim een week! Ik maakte gnocchi met chorizo en mozzarella uit de oven. Het recept heb ik hiervoor vorig jaar gedeeld op Ohmyfoodness. Ik kwam hem laatst weer tegen en ook nu vond ik het weer net zo lekker als toen. Vic at er deze keer overigens ook gezellig van mee. Dat jongetje houdt van de meest uitgesproken smaken en werkte dan ook met liefde een beetje chorizo naar binnen. Grapjas.

vrijdag 1

Vrijdag

Tijdens het bestellen van de boodschappen had ik ook alles in huis gehaald voor het maken van een pokébowl. Dit deed ik op vrijdag. Een basis van zilvervliesrijst, wat groenten, komkommer, avocado, surimiflakes en gebakken zalmblokjes. Ik zou zweren dat ik die zalmblokjes niet had besteld bij de boodschappen, maar ze werden wel geleverd (en stonden op de bon) en dus gebruikte ik ze voor de pokébowl. Was lekker! Het ‘sausje’ is overigens Zaanse mayonaise – dat vind ik zo lekker bij pokébowls.

zaterdag 2

Zaterdag

Gistermiddag hadden we een babyborrel in Amsterdam, wat haast een mini middelbare school-reünie was, en met wat vrienden besloten we naderhand nog ergens te gaan eten. Uiteindelijk streken we neer bij Eddy Spaghetti waar we diverse voorgerechtjes deelden en ik uiteindelijk ging voor de Pasta Pesto Rosso met amandelen en burrata. We moesten wel érg lang wachten op het eten ondanks dat het niet erg druk leek en de pizza’s van de mannen waren al koud, maar mijn pasta smaakte prima. En toetenvegers op tafel hè, vaste prik met een kind aan tafel – haha.

Dat was ‘m dan weer voor afgelopen week! Zoals ik al zei is aankomende week een iets normalere week. Maandag, dinsdag en woensdag kook ik gewoon thuis, maar donderdag en vrijdag ga ik met vriendinnetje Nanda richting Kampen & Zwolle om deze Hanzesteden te ontdekken voor OMF. Heel leuk en ik ben méga benieuwd naar het programma. Ik hoop dat het me lukt om minimaal drie keer zelf te koken aankomende week maar dat moet geen probleem zijn. Ik ga maar eens aan de slag met een eetplanning.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close