Sab’s Eetoverzicht week 17/2018

Iedereen uitgebrakt van een hopelijk leuke Koningsdag? Ik in ieder geval wel al ben ik momenteel nog aan het nagenieten van een gezellige datenight die ik gisteravond met mijn lief had. Dit is ook direct de reden dat dit Sab’s Eetoverzicht één dagje korter is, ik had namelijk geen zin meer om vannacht om 02.00u nog mijn laptop open te klappen. Zes dagen in dit eetoverzicht dus maar gelukkig biedt het wel een stuk meer inspiratie dan vorige week. Ik stond vaker zelf in de keuken dan de afgelopen weken en daar ben ik echt wel weer blij mee. Het is fijn om een receptenvoorraadje voor OMF aan te leggen, gezien onze zomervakantie steeds dichterbij komt en veel tijd wordt opgeslokt door het maken van CHEESECAKE. Ik probeer dus weer zoveel mogelijk iedere dag iets anders te koken en dan bij voorkeur OMF-waardig, haha.

bbq 1

Zondag

Vorige week genoten we nog even van het mooie weer en staken we de barbecue aan. Driekwart van de barbecue hebben we buiten kunnen houden, het laatste stukje moesten we toch echt binnen afmaken want toen kwam het met bakken uit de hemel. Helaas. Toch jammer dat het mooie weer in Nederland nooit lang duurt he? Ik zou er prima aan kunnen wennen om altijd buiten te eten.

blt salade

Maandag

Hmm, de BLT-salade die ik maandag maakte was zo ongelofelijk lekker. Het recept hiervan komt in juni pas online dus daar moeten jullie nog heel even op wachten. De BLT-combinatie is sowieso goud hoor wat mij betreft, je kunt daar nooit de mist mee in gaan.

orzosalade

Dinsdag

Nóg een keer salade op dinsdag maar dan een bordje van de orzosalade die afgelopen week al online kwam. Omdat ik het een beetje kaal vond als avondeten deed ik er nog een kommetje soep bij: tomaat-basilicum. Lekker makkelijk. De orzosalade die we overhadden at ik trouwens later deze week nog als lunch, zo ideaal vind ik dat.

Woensdag

Het was de bedoeling dat ik woensdag ook iets OMF-waardigs zou maken maar mweh, uiteindelijk vond ik dat het net niet. Neemt niet weg dat het eten wel lekker was trouwens. Ik stopte paprika’s en kipfilet met Cajunkruiden in de oven en maakte salsa van mais, avocado en cherrytomaatjes. Erbij wat rijst en voor de smaak wat zoetzure chilisaus er overheen.

witte asperges

Donderdag

Donderdag hoefde ik niet zelf te koken. Oma belde vorige week met het verzoek of we weer een keertje kwamen eten, natuurlijk! Aangezien het seizoen van de witte asperges er is werd dat het, lekker op de traditionele manier met beenham, gekookte aardappels, gekookt ei en gesmolten boter. Zálig. Ben hier zo gek op.

sushi

Vrijdag

Hiep hiep hoera voor onze Koning! Samen met Ken, Annemie, Nick en Lotte doken wij de stad in. We lunchten ergens, dronken ergens iets en struinden over de kleedjesmarkt en de kermis. Koningsdag staat bij ons altijd gelijk aan eten bestellen en dit jaar werd het sushi. Zaaaalig.

Was ‘m weer voor deze week. Volgende week is Sab’s Eetoverzicht één dag langer, dan laat ik je ook direct zien wat ik gisteravond bij Restaurant Recht in Apeldoorn heb gegeten. Verder wordt het een drukke week. Tim en ik beginnen weer met trainen en omdat we afwisselen moet ik voor die dagen simpele maaltijden op tafel zetten die ik alvast kan voorbereiden, we eten dan namelijk apart van elkaar. Verder ben ik morgen laat thuis in verband met opnames in Den Haag en Rotterdam en ben ik aankomende zaterdag jarig! Ik heb een eetplanning gemaakt en de boodschappen al besteld dus hopelijk lukt het me gewoon om me aan deze planning te houden.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. “Toch jammer dat het mooie weer in Nederland nooit lang duurt he? Ik zou er prima aan kunnen wennen om altijd buiten te eten.”

    Een overkapping in de tuin, aanrader! Altijd buiten kunnen zitten en de BBQ gewoon afmaken als het begint te regenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close