Sab’s Eetoverzicht #19-2021

Iets later dan normaal vandaag, we kampten met een technische storing waardoor we geen nieuwe artikelen konden uploaden. Maar we zijn er weer, hierbij mijn eetoverzicht!

Zo jongens, hoe was jullie eetweek? Gek dat je het ene moment nog aan de eettafel zit terwijl het buiten stroomt van de regen terwijl je het andere moment in zomerjurkje kunt barbecuen buiten hè? Hoe dan ook, de zomer komt eraan en stiekem hebben wij, met goede hoop, alvast een vakantie geboekt dus ik vond het tijd worden om aan mijn zomerlijf te gaan werken. Niet dat ik keihard ga diëten ofzo, daar ben ik gewoon niet voor weggelegd, maar het mag allemaal wel wat minder, lichter en vooral meer groenten bevatten. En dat is me aardig gelukt afgelopen week!

zondag 2

Zondag

We begonnen de eetweek heel smaakvol: we stopten een hele kip in de oven en daarbij aten we patatjes en een salade. Perféct zondagsmaaltje als je het mij vraagt. Vroeger thuis aten we al regelmatig een gebraden kippetje dus voor mij is het ook een beetje nostalgie. Ik kruid de kip ook altijd nog met kipkruiden of iets vergelijkbaars, dat vind ik toch altijd nog het lekkerst. Nu had ik champignons in de ovenschaal erbij gedaan, super lekker.

maandag 2

Maandag

Maandag was een beetje freestylen maar het resultaat was ongelofelijk lekker. Ik gebruikte de Javaanse Kruidenpasta van Sorgh & Hoop als basis en voegde daar een beetje kokosmelk aan toe. Ter vulling: tonijn uit blik, kikkererwten en peultjes. Súper lekker.

dinsdag 2

Dinsdag

Een paar jaar geleden aten we nog wel eens regelmatig wrappizza’s maar dat was nu alweer een héle tijd geleden. Hoogste tijd dus. Ik maakte vier vega pizza’tjes met gegrilde groenten en vier pizza’s met kalkoenfilet. Bij mij ging er nog een berg rucola op voordat ik ze at.

woensdag 1

Woensdag

Shakshukaaaa, ook alweer een poosje geleden en ik vind het zo’n heerlijk makkelijke en gezonde maaltijd. We aten het met flatbread.

donderdag 2

Donderdag

Donderdag aten we toevallig het gerecht dat ook afgelopen donderdag op Ohmyfoodness.nl verscheen: Orzo Carbonara met basilicum. Deze keer at ik het met mozzarella en ik maakte er een simpele salade bij voor mezelf.

vrijdag 2

Vrijdag

In het pakket dat ik van Albert Heijn had gekregen zat tofu en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik daar vrijwel nooit mee kook. Komt misschien ook omdat ik het product niet zo goed ken. Ik besloot het deze week echter voor een pokébowl te gebruiken en dat was erg lekker. Ik marineerde de tofu in een lekkere marinade van o.a. sojasaus, ketjap en chilivlokken en bakte het krokant in de Airfryer (10-15 min op 180 graden). Erg lekker!

zaterdag 2

Zaterdag

Nadat ik terug kwam van de Viv’s babyshower (daar lees je in haar eetoverzicht vast wel iets over) was er geen zin meer om te koken dus we bestelden eten bij Ribs Company. Voor Tim zijn spareribs altijd een succes, zelf had ik er geen zin in en bestelde ik kip. Heb ik geweten, ik heb er de rest van het weekend last van gehad – boohh. Niet dat er iets mis was met de kip trouwens hoor, die was heerlijk, het viel gewoon niet helemaal lekker.

Aankomende week gaat alles weer terug naar normaal. Ik ben gewoon weer aan het werk, er zijn geen vrije dag en geen grote plannen. Gewoon de keuken in dus! Ik heb een verantwoorde eetplanning in elkaar gedraaid en de boodschappen zijn al besteld dus zonder stress de week in.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close