Sprongen wij even een gat in de lucht toen we afgelopen week voor het eerst echt buiten konden eten. De jongens vroegen er al wéken om, maar iedere keer werd het tegen etenstijd toch net iets te fris om lekker buiten te eten. Richting het einde van de week was dat anders en we hebben er echt van genoten.
Sowieso hebben we lekker gegeten afgelopen week, al zeg ik het zelf. Ik bracht twee ochtenden in de keuken door deze week en daardoor hadden we ’s avonds gevarieerd te eten. Wel stond er twee keer risotto op tafel. Zo eet je het maanden niet en zo ineens twee keer per week, oeps!

Zaterdag
Sinds lange tijd waren we zaterdagochtend op de markt te vinden en daar namen we verschillende lekkere dingen mee voor het avondeten. Onder andere een kipschotel met pesto en kruidenstokbroodjes en die besloten we ’s avonds maar direct als avondeten in te plannen. Ik maakte er een eenvoudige, maar lekkere salade bij.

Zondag
Ik bedacht me dat het al véél te lang geleden was dat we risotto hadden gegeten en dat ik dat dus wel weer eens kon maken. Zo gezegd zo gedaan. Ik maakte de bekende tomatenrisotto met chorizo van de blog, alleen gebruikte ik rundercervelaat in plaats van chorizo. Beetje rucola en Parmezaanse kaas erbij en de hele pan was in no time leeg.

Maandag
Het avondeten van maandag ziet er zeer ondefinieerbaar uit, maar het was wel erg lekker! In de vriezer lagen nog bao’s en die besloot ik te gebruiken. Ik maakte er honing-sesamkip bij waarvan je het recept in mijn Airfryerboek kunt vinden. Als extraatje bakte ik ook nog een groente-omelet.

Dinsdag
Risotto nummer 2! Deze keer stond het op tafel omdat ik het recept moest maken voor de blog. Het is risotto met knoflookgarnalen en groene asperges. Erg lekker vond ik zelf en het recept komt binnenkort online. De kinderen hadden geen zin in nog een keer risotto, dus die aten broodjes met gekruid gehakt en ei. Ook daarvan kun je binnenkort het recept verwachten.

Woensdag
Zoals altijd was de woensdag weer rennen en vliegen, dus ik was blij dat ik het eten alleen hoefde op te warmen toen we weer thuis kwamen na Vics hockeytraining. Ik had al eerder macaronischotel met gehakt gemaakt en die warmde ik even snel op in de pan i.p.v. in de oven. Smaakte goed en er zitten veel groenten in de saus, dus top! Recept volgt.

Donderdag
De eerste echte keer buiten eten van dit jaar, wat een HEERLIJKHEID. Ik moest overdag voor Iglo aan de slag en zette het gerecht direct voor onszelf op tafel ’s avonds: pappardelle met spinazie, kabeljauw en een lekkere tomatensalade.

Vrijdag
Vrijdag was de dag waar de kinderen al máánden naar aftelden: we gingen ’s avonds naar het concert van flemming. Ik had beloofd ze iets eerder op te halen van de BSO en beloofde patatjes als avondeten, dus zo gezegd zo gedaan. Ook dit aten we weer heerlijk buiten op.
Aankomende week is de laatste volle week dat de jongens bij mij zijn, voordat hun vader weer terugkomt van vakantie. De week is gelukkig een stukje rustiger dan de afgelopen twee, want heel eerlijk: ook nog iedere avond moeten werken stond niet echt meer op mijn bucketlist.
Helaas zal ik alsnog de uren die ik kan besteden in de keuken bij elkaar moeten sprokkelen, maar er ligt nog zo’n stapel aan recepten die uitgewerkt moeten worden, dat ik daar eerst maar op ga focussen.
Fijne zondag! x