Sab’s Eetoverzicht week 11/2019

Ik waarschuw je vast: de eerste helft van het eetoverzicht van deze week is alles behalve WW-proof. We startten de eetweek nog in CenterParcs waar we heerlijk kneuterig een gourmetpakket bestelden. Tim en ik waren maandag vrij en op die dag bestelden we pizza en dinsdag mocht ik weer eens aanschuiven bij de Afternoon Tea in het Waldorf Astoria in Amsterdam. De rest van de week deed ik wel heel netjes hoor en telde ik ook mijn punten. Vanaf woensdag staan ze er dus weer bij vermeld. Ik kookte gewoon en at vooral veel groenten want net als bijna iedere andere foodie deed ook ik mee aan de Week zonder vlees!

zondag 1

Zondag

Zoals ik al zei waren we zondagavond nog in CenterParcs de Eemhof. In de cottages heb je de mogelijkheid om een gourmetpakket te bestellen en dat hebben we gedaan. Lekker kneuterig, daar houden we echt van. We kregen een goed gevuld pakket overigens. Stokbroodje, verschillende sauzen, verschillende soorten vlees, salade… Erg lekker en leuk.

maandag 2

Maandag

De Week zonder Vlees startte maandag en dus stelde ik de pizza die we bestelden bij New York Pizza zelf samen. Ik ben de laatste tijd sowieso wat meer van de Italiaanse bodems in plaats van de dikke Amerikaanse trouwens. Ik nam extra veel champignons, twee soorten kaas, truffeltapenade en rucola op mijn pizza. Zo lekker!

dinsdag 2

Dinsdag

Al lange tijd stond het op de planning om met Willemijn (mijn uitgever!) te gaan high tea-en bij het Waldorf Astoria in Amsterdam. Ik gaf haar dit cadeau als bedankje voor het maken van Cheesecake. We zouden eigenlijk al in januari gaan maar toen werd ik ziek en ging zij op reis naar Zuid-Afrika, maar afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. Het was weer gewéldig. Zoveel lekkere zoete en hartige hapjes, wat een traktatie. Overigens at ik tijdens deze high tea wel gewoon alle vleesgerechtjes.

woensdag 2

Woensdag

Op woensdag dook ik toch echt weer zelf de keuken in. Dat mocht ook wel na vijf dagen! We hadden echt weer behoefte aan wat vitaminen en dus maakte ik een buddhabowl op basis van quinoa en linzen. Als toppings zoete aardappel met rode ui, avocado, spinazie en kikkererwten voor mij. Tim at gekruide kip bij deze buddhabowl, hij deed niet mee aan de Week zonder vlees. Het sausje bovenop is trouwens Remia Frites Lijn. – 8 SP

donderdag 1

Donderdag

Op Ohmyfoodness staat inmiddels voldoende vegetarische inspiratie en ik maakte deze week dan ook regelmatig gerechten van de blog. Eén daarvan waren de Buffalo Bloemkooltaco’s, die stonden donderdag op tafel. Ik maakte ze wel iets anders dan uit het recept. In plaats van de bloemkool door beslag te wentelen kookte ik het kort voor en kruidde ik het daarna. In plaats van mini wraps gebruikte ik de wortelwraps van No Fairytales en verder ging er een avocadosausje en frisse salade bij. Jum! – 8 SP

vrijdag 2

Vrijdag

Na een lange dag flanste ik even snel een vegetarische Caesar Salad in elkaar met producten van Garden Gourmet. Ik gebruikte hun krokante schnitzel en spekreepjes. Punten heb ik even niet geteld maar veel zal het niet zijn geweest. Ik at slechts een halve schnitzel en wat spekreepjes. Voor de rest bestond deze salade voornamelijk uit 0 punters.

zaterdag 1

Zaterdag

Aan het begin van de week zette ik voor gisteren friet uit de Airfryer met broodje burger op de planning. Ik at vegetarische burgers, Tim ging wel voor het echte werk. Vic peuzelde ondertussen van de friet met kipnuggets en appelmoes, altijd een hit. Hij at voor het eerst in lange tijd weer eens zijn bord leeg – hallelujah! Wij maakten overigens even de typische plastic Cheddar-plakjes op die nog in de koelkast lagen. Hoort bij een lekkere burger vind ik, haha.

Die Week zonder vlees beviel heel goed, ik heb het geen moment lastig gehad. Er zijn tegenwoordig zoveel goede vleesvervangers op de markt waardoor het een stuk makkelijker is geworden om geen vlees te eten en tóch creatief te zijn met gerechten.

Vandaag is onze allerliefste peuter jarig, Vic is alweer twee jaar oud! We zetten vanmiddag wat snacks op tafel vanmiddag als er visite is en Tim moet tegen de avond richting Parijs voor een beurs. Wat we met het eten doen is nog even onduidelijk maar dat merken we gauw genoeg. Morgen zijn Vic en ik alleen, dinsdag hebben Tim en ik datenight en gaan we naar Amsterdam waar we ook eten. Donderdag ga ik Thais eten met vriendinnetje Nanda en vrijdag is de eerste Ohmyfoodness VRIJMIBO: de feestelijke ‘opening’ van mijn kantoor. Dus… van koken komt niet veel terecht en nauwkeurig mijn punten tellen wordt ook een uitdaging vrees ik.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close