Sab’s Eetoverzicht #52 – 2023

Daar is ‘ie dan beste mensen, het allerlaatste eetoverzicht van 2023. Weer een jaar erbij voor in de boeken.

Ik hoop dat jullie allemaal fijne kerstdagen hebben gehad? Ik spendeerde ze met een vriendin en mijn gezin, dat ga je zometeen hieronder wel zien in het eetoverzicht. En nu is het de laatste dag van het jaar.

Zelf heb ik niet zoveel met oudejaarsavond, vind het altijd maar een moetje. Maar de jongens zijn thuis, dus met z’n drietjes gaan we het gezellig maken. Lekker borrelen, vuurwerk kijken om middernacht en dan ein-de-lijk het nieuwe jaar in. Zelden zo naar uit gekeken als nu!

Maar goed, eerst nog even terugblikken op de laatste week van 2023.

IMG 1726

Zaterdag

De eerste dag van de vakantie en in de middag zat ik met mijn jongens in het theater voor de Verrukkelijke Kinder Bakshow. Dat was héél leuk! Voor het avondeten maakte ik mijn Mexicaanse Burrito’s zonder pakje met extra mais want ik had een groot blikje in huis.

IMG 1732

Zondag

Zondag was het natuurlijk kerstavond en die avond waren de jongens bij mij. Ze keken al wéken uit naar Kerst, dus zondag voelde al als een groot feest voor ze. We zetten een kerstfilm aan en tijdens het film kijken borrelden we als avondeten. We hadden stokbroodjes, toastjes, worstjes, blokjes kaas, pizzabitterballen (Vics favoriet). Genieten!

Maandag

Onze eerste Kerst in co-ouderschap dus na het kerstontbijt bracht ik de kinderen naar hun vader. Toch wel een beetje gek en dubbel. Maar in de middag toog ik richting Amsterdam, want ik ging uit eten met mijn vriendin! We keken eerst een foute kerstfilm en maakten ons daarna klaar om naar Café Garçon te gaan voor een uitgebreid kerstdiner.

Dat was heerlijk! We hadden:

  • Oesters met champagneroom
  • Bruschetta met Fois Gras en paling
  • Oeuff mayonaise
  • Coquilles met geroosterde bloemkool
  • Reerug met stoofpeer en rode kool
  • Amandelpudding met frambozengelei en sorbetijs

Genoten van deze Eerste Kerstdag! Het was de eerste keer dat ik tijdens de feestdagen niet zelf hoefde te koken. Dat vond ik ongelofelijk stom, maar dit etentje maakte veel goeds!

IMG 1766

Dinsdag

Tweede Kerstdag vierde ik samen met de jongens bij mijn ouders. We zaten allemaal een beetje in de lappenmand. Mijn moeder hoestte zich een ongeluk, mijn vader was net geopereerd en ik testte dinsdagochtend positief op Corona. TOP.

Desalniettemin hebben we het wél gezellig gemaakt en lekker gegeten. Mijn moeder had een Kippiepan besteld en dat viel goed in de smaak.

IMG 1778

Woensdag

In de koelkast thuis lagen er nog behoorlijk wat restjes van kerstavond en het kerstontbijt en daarmee besloot ik risotto in elkaar te draaien. Die was wonderbaarlijk lekker! Het was risotto met gerookte zalm, citroen en brie. Afgetopt met nog wat foreleitjes, want die moesten ook op.

IMG 1780

Donderdag

De jongens waren de afgelopen dagen bij hun vader, dus ik at alleen. Er lagen nog burrito’s in de koelkast van zaterdag, dus die stopte ik onder de grill. Daardoor werden ze weer lekker warm en krokant. Prima maaltje om te eten.

IMG 1783

Vrijdag

Ik had al een poosje zin in zuurkool, maar aangezien er verder niemand voor te porren is in dit huis, besloot ik het vrijdag lekker voor mezelf te maken. Een dubbele hoeveelheid, zodat er ook een restje de vriezer in kon voor later. Héérlijk.

Hele fijne jaarwisseling gewenst! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close