Sab’s Eetoverzicht #34-2022

En de zoveelste zomerweek is weer aan ons voorbij gevlogen. Ik had twee kookdagen ingepland thuis en bouwde een groot aantal van de gerechten die ik voor deze week had gepland om tot meer zomerproof gerechten. De zin om te koken was met 34 graden ver te zoeken namelijk! Ik sloot de werkweek af met een sushi-etentje met vriendin Annemie en onze oudste zonen.

zondag 2

Zondag

Tim en Vic waren zondag de hele dag de hort op geweest en haalden op de terugweg McDonald’s. Cody had enorm veel zin in poffertjes, en kreeg die ook, en ik haalde diepvriespizza’s. Mijn favoriete pizza was altijd de pizza funghi van Dr. Oetker, maar heel eerlijk: hij smaakte me niet geweldig deze keer. Ook leken er veel minder champignons op te zitten deze keer. Jammer joh.

maandag 2

Maandag

Maandag overdag ging ik de keuken in voor Weydeland Kaas, een van mijn vaste partners dit jaar. Ik maakte alle recepten voor de rest van het jaar en die stonden ’s avonds (bijna) allemaal bij ons op tafel. Ik ga niet verklappen wat het allemaal is, want dan is de lol er wel een beetje vanaf. Maar hierbij vast een sneak peek.

Dinsdag

Even twee foto’s van het avondeten van dinsdag op een rijtje, want de foto die ik ’s avonds schoot doet het gerecht geen eer aan – hahaha! Dat is een beetje het nadeel van overdag koken en ’s avonds op moeten warmen: het ziet er nooit meer zo appetijtelijk uit. Het was in ieder geval Shakshuka pasta en héél erg lekker. Het recept hiervan komt eind september online.

woensdag 2

Woensdag

Het was mijn idee om deze courgetterolletjes te maken woensdagavond, maar het was zó warm die dag dat ik vooral zin had in weinig moeite doen. En dus bouwde ik met dezelfde ingrediënten een heel ander gerecht! Het werd een mixje van orzo en parelcouscous (ik had van beide niet genoeg meer in huis) met veel courgette, spinazie, tomaat en een beetje tonijn. Er bovenop een flinke dot ricotta met verse basilicum en knoflook. Lekkeeeerr! En ja, eten gebeurde met een overstuur peutertje op schoot.

Donderdag

Er stond een mengelmoesje op tafel donderdag en ik ben gewoon compléét vergeten er een foto van te maken. We hadden geroosterde aardappeltjes, gegrilde courgette en broccoli met Emmentaler en Parmezaan en gegrilde kippendijen. Super simpel, maar wel heel lekker.

vrijdag 2

Vrijdag

Sushiiii! Deze date stond al aan het begin van de zomervakantie gepland maar mijn corona-besmetting gooide roet in het eten. Daarna ‘moesten’ we allemaal op vakantie en voor je het weet waren de scholen alweer begonnen. Nu werd het dus maar een back to school-date met onze oudste zonen. Zo gezellig. Credits naar mijn vriendin voor de foto, want ik had mijn telefoon thuis laten liggen. Ging lekker deze week zoals je merkt, not.

zaterdag 2

Zaterdag

De jongens mochten kiezen wat we gingen eten gisteren en dat werden ‘ronde patatjes’. Erbij een flinke berg doperwtjes met worteltjes en ouderwetse Boomstammetjes.

Aankomende week sta ik iets minder in de keuken voor Ohmyfoodness dus ik moet zelf maar even wat (makkelijke) maaltijden gaan bedenken om ’s avonds te koken. Ik duik daarvoor eerst maar eens onze vriezers in want daar ligt ook het een en ander dat echt op moet.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close