Sab’s Eetoverzicht #14-2022

Haaallo daar! Zoals ik vorige week al even aangaf had ik deze week een makkie voor wat betreft het avondeten. Voor iedere dag kon ik iets mee naar huis nemen en op de laatste doordeweekse dag stonden er kliekjes op het programma. Easy does it. Oja, en ik zou het mooiste bijna vergeten: woensdag deed ik met een vriendin een dag mee met de Ramadan en mocht ik voor de iftar bij haar aanschuiven. Dat was fijn én heel lekker.

zaterdag1

zaterdag2

Zaterdag

Ik was het bijna vergeten, maar jullie hadden natuurlijk nog een extra dagje tegoed. Vorige week waren Tim en ik samen een nachtje weg. We verbleven in (een achterlijke grote suite) een vd Valk hotel in Hoorn en mochten daar ook aanschuiven voor een 3-gangen diner. Vooraf nam ik de ‘lente loempia met asperges en pindasaus’ en als hoofdgerecht ging ik voor truffelpasta met vegetarische kip. Mijn toetje kreeg ik niet helemaal op (de pasta trouwens ook niet), maar dat was een trifle met shortbread en vanilleroom. Lekker allemaal hoor, en echt enórme porties.

zondag

Zondag

Voor de zondagavond deden we lekker makkelijk; we hadden allemaal niet zoveel zin om te eten en helemaal niet om te koken. Het werd een goed gevulde tomatensoep met een vers stokbrood.

maandag 1

Maandag

Omdat er vorige week het een en ander in de planning verschoof, had ik voor maandag nog ingrediënten in de koelkast liggen voor een lekkere preistamppot. Erbij hadden we blokjes kippendij met kerriekruiden. Oja en aan de foto kun je het al zien: Cody was helemaal niet lekker deze week en at een groot deel van de week bij mij op schoot. Of nouja, hij zat en ik at.

dinsdag 1

Dinsdag

Dinsdag was kookdag nummer 2 van de week op kantoor en het avondeten ging mee naar huis: Tacolasagne. Was heel lekker en het recept komt heel snel online.

woensdag 1

Woensdag

Zoals ik al zei deed ik woensdag een dag mee aan de Ramadan. Eén van mijn vriendinnen vast de hele maand en ik wilde graag een dagje met haar meedoen. Voor de iftar mocht ik bij haar aanschuiven en het was heel fijn om samen het vasten te verbreken! Ze had harira gemaakt met lekker flatbread en daarna hadden we deze tajine met kip, aubergine, vijgen en abrikoos. Zálig.

donderdag 1

Donderdag

De koelkast stond nog vol met bakjes en voor donderdag warmde ik fetapasta met doperwtjes en groene asperges op. Een lekker lentegerecht; het recept komt binnenkort online.

vrijdag 1

Vrijdag

Na een laaaaange dag studeren met nog een studeeravond in het vooruitzicht en een lange dag voor alle mannen hadden we geen van alleen zin in een fatsoenlijke maaltijd. En dus bestelden we frietjes!

zaterdag23

Zaterdag

Gisteren was kliekjesdag! Er stond nog tacolasagne in de koelkast, we hadden nog poffertjes over en friet van vrijdag; die maakten we vrijdagavond op. Wel lekker hoor, zo’n kliekjesdag aan het einde van de week.

Aankomende week sta ik wat minder in de keuken. Alle lastminutes voor Pasen zijn afgerond en aankomende week staat vooral in het teken van recepten schrijven voor de maand mei en een kookplanning daarvoor maken. Het lukt me door alle hectiek nog steeds niet om écht lekker vooruit te werken en daar baal ik van. Maar hopelijk is er nu even iets meer rust in de agenda.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close