Sab’s Eetoverzicht #13-2021

In tegenstelling tot het rampzalige eetoverzicht van vorige week, ging het deze week een stúk beter! Ik voelde me weer kiplekker, hield me aan onze eetplanning en we werden verrast met een kratje witte asperges. We aten lekker gevarieerd en zo terugkijkend op mijn eetweek, word ik er weer blij van.

zondag

Zondag

Zondag zijn we overdag bij mijn schoonzusje op bezoek geweest in Utrecht. Ik geloof dat we tegen vijf uur weer terug waren in Apeldoorn en beide kindjes waren compleet afgemat. We gingen dus voor iets makkelijks en aten gebakken rijst met kipsaté en cassave.

maandag

Maandag

Voor de maandag stond er een pakjesmaaltijd voor mijn Zonder Pakje-rubriek op de planning. Ideaal, ik had er namelijk alles al voor in huis en hoefde dus ook niet te wachten tot de boodschappen er waren of lastminute nog naar de supermarkt te gaan. We aten Kofte en dat was echt prima te doen.

dinsdag

Dinsdag

Tijdens het maken van de eetplanning raadpleegde ik mijn eigen receptenindex en ik besloot deze gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes weer eens te maken. Lekker met een ciabatta erbij. De ovenschaal was in no-time leeg, de kindjes hebben er ook van gesmuld.

woensdag

Woensdag

Ik weet niet hoe ik erbij kwam maar ik bedacht roti te willen eten deze week. Niet gehaald bij de Surinamer maar gewoon zelf even achter de kookplaat gekropen. Smaakte erg goed, al zeg ik het zelf. Ik had alleen de hele godganse donderdag buikpijn dus iets aan dit gerecht maakte mijn darmen niet heel gelukkig. Maar wat het precies is… Joost mag het weten.

donderdag

Donderdag

Een makkelijke maaltijd op de donderdagavond, eentje die ik in 10 minuten in elkaar kon draaien. Wel zo fijn na een werkdag! We aten deze beefnoedels die al járen op OMF staan.

vrijdag

Vrijdag

Zoals ik al zei ontvingen we afgelopen week een kratje met witte asperges. Er zaten ingrediënten in voor een drie-gangenmenu maar ik pakte het toch iets anders aan. Van de aspergeschillen en kontjes maakte ik soep voor de lunch zaterdag, ook zo lekker.

zaterdag

Zaterdag

We besloten het paasweekend in te luiden met een snackdiner gisteravond. We waren in dubio wanneer we dit tijdens het weekend zouden gaan doen maar uiteindelijk werd het dus gisteren!

Het is Pasen en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet heb nagedacht over wat we deze dagen als avondeten eten. We stoppen ons beide dagen vol met een uitgebreide brunch dus wellicht houden we het héél makkelijk voor wat betreft het avondeten haha! Vrijdag gaan we een weekendje weg met vrienden en ook voor die dagen is er geen planning. Ik heb dus maar drie dagen om over na te denken. Moet te doen zijn!

Fijne Paasdag! x

Join the Conversation

  1. Patricia says:

    Hi Sabine,
    Ik las dat je last had van de roti. Had je vetsin gebruikt? Daar schijnen veel mensen nl niet tegen te kunnen.

    1. Sabine Author says:

      Nee, geen vetsin. Ik denk dat het gewoon de hoeveelheid specerijen is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close