Op de blog van Annemiek kwam ik onlangs die recept tegen en direct ging mijn muis naar de favorieten knop. Ik ben dol op Gordon Ramsay en dol op knoflookgarnalen en laat dit nu net een recept van Gordon Ramsay voor knoflookgarnalen zijn. Winning! Ik kan me voorstellen je dit gerecht zou serveren als bijgerecht, maar aangezien wij die avond een verjaardag hadden (met veel hapjes), serveerde ik het gewoon met een stokbroodje en wat kruidenboter. Héérlijk. De gamba’s haalde ik overigens ’s ochtends van de markt. Lekker vers en goed betaalbaar als je het mij vraagt. Ik haalde grote rauwe, ongepelde gamba’s, ik betaalde voor 500 gram € 7,50.
Wat heb je nodig?
- 500 gram rauwe ongepelde garnalen
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 4 eetlepels olijfolie
- klein beetje citroensap
- zeezout en verse peper
Vergeet voordat je aan de slag gaat met rauwe garnalen, niet het darmkanaal te verwijderen!
1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in ringetjes. Maak de garnalen schoon. Zie je het niet zo zitten om de garnalen te pellen en het darmkanaal te verwijderen, kun je ook gewoon voor gepelde garnalen kiezen.
2. Verhit de olie in een koekenpan en laat de olie goed heet worden alvorens je de knoflook en de peper toevoegt. Laat de knoflook vervolgens een klein beetje verkleuren.
3. Voeg de garnalen aan de olie toe en laat ze in enkele minuten gaar worden. Breng de garnalen op smaak met peper en zout.
Serveer de garnalen met wat verse peterselie en sprenkel er wat citroensap overheen wanneer je dit lekker vindt. Dit gerecht is lekker om te serveren met patat, maar ook met een simpel stokbroodje en kruidenboter vonden wij het erg smakelijk.
Vieze vingers alert tijdens het eten, dus houd wel wat servetjes bij de hand.
Oehhh lekker!
Ohh dat ziet er super lekker uit! Ik ben ook fan van garnalen! Haha
Deze heb ik al eens gemaakt! Was erg lekker!
Nog een garnalen (en knoflook hehe)fan hier! Zo lekker!