Kip/tomaatspiesjes met Naanbrood

Het zijn veel gezonde en barbecueproof recepten de laatste tijd. Sorry, maar met mooi weer krijg ik direct de zomer in mijn bol en schaf ik de herfstige gerechten van de laatste maanden heel snel af. De kip/tomaatspiesjes die ik jullie nu ga laten zien at ik op een doordeweekse dag als lunch, maar ook voor op de barbecue zijn ze bijzonder smakelijk. Het is een gezond gerecht dat door de pittige kruiden toch een bijzondere smaak krijgt. Ik gebruikte voor deze spiesjes de kruiden van Santa Maria waarover ik jullie laatst al heb verteld, maar voel je vrij om je eigen favoriete kruiden te gebruiken. Serveer de spiesjes met warm Naanbrood en humus en je kunt niet stoppen met eten.

kipspiesjes

Wat heb je nodig? (8 spiesjes)

 • 2 kipfilets
 • 12 cherrytomaatjes
 • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
 • Santa Maria Chicken & Steak kruiden
 • Santa Maria Chili Explosion kruiden
 • verse peterselie
 • satéstokjes
 • optioneel: Naan
 • optioneel: Humus

1. Maak een marinade van de extra vergine olijfolie en de Chicken & Steak kruiden. Kijk zelf een beetje hoeveel kruiden je lekker vindt. Ze zijn vrij sterk van smaak, maar wanneer je de spiesjes grilled is dit wel lekker. Wees er in ieder geval niet te zuinig mee, je moet natuurlijk wel iets kunnen proeven.

2. Snijd de cherrytomaatjes door midden en snijd de kipfilet in blokjes. Laat de kip vervolgens in de marinade marineren.

3. Verwarm de grill voor en leg het naanbrood ± twee minuten onder de grill zodat het lekker warm wordt. Smeer het brood vervolgens direct in met een dun laagje humus.

4. Rijg de tomaatjes en de kip om en om aan de satéstokjes en leg de spiesjes vervolgens onder de grill tot de kip gaar is.

5. Serveer de gegrilde kip/tomaatspiesjes op een bord en strooi hier een beetje Chili Explosion kruiden overheen, wees voorzichtig want dit is flink pittig. Strooi het gerecht vervolgens af met verse peterselie.

Ziet het er niet heerlijk zomers uit? Het fijne van dit gerecht vind ik dat het in no-time klaar is, echt het maken van de spiesjes kost je nauwelijks moeite en tijd. De zoete tomaatjes vormen een perfecte afwisseling met de pittig gekruide kip, maar pas wel op met afhappen, de tomaatjes spatten makkelijk uit elkaar.

kipspiesjes

kipspiesjes

kipspiesjes

Join the Conversation

 1. Willemijn says:

  Klinkt mjum! Sowieso fan van kip op de BBQ. Ga gelijk ff je stukje over die kruidenmix lezen, daar ben ik heel benieuwd naar!

 2. Milou says:

  Hmm ziet er lekker uit!

  Ik bbq inderdaad meestal ongezond:(

  Ik vind het ook wel lekker om veel groenten op de BBq te doen maar dit is ook een geode tip!

 3. MySimplySpecial says:

  Hmm, lekker!

 4. Laura says:

  Lekker! Deze ga ik onthouden van bij de bbq :)

 5. Joyce says:

  Ziet er echt heerlijk uit!

 6. gereon de leeuw says:

  Ziet er lekker uit. Misschien is het een idee om er een yoghurt muntdip bij te serveren. Cools down.

 7. Marita says:

  Ziet er weer erg smakelijk uit! Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close