Pindakaas, Banaan en Chocolade Ontbijt Bowl

De beste ontbijtjes. Die horen toch heel zoet en héél lekker te zijn? Nou dat dacht ik dus ook en op basis van mijn ‘pindakaas-in-combinatie-met-banaan’ verslaving, ontwikkelde ik deze bowl. En jongens, mocht je nou net als ik ook zo gek zijn op pindakaas, banaan en vooral dus de combi van die twee, dan wil je hier iedere dag wel mee ontbijten. Gevaarlijk lekker receptje dit.

Het maken van deze bowl is niet heel moeilijk. De blender doet het meeste werk voor je maar je moet wel even een kleine voorbereiding treffen. Stop de avond van tevoren 2 rijpe bananen in de vriezer. Eerder mag natuurlijk ook (mochten je bananen bijvoorbeeld al eerder rijp zijn) maar het gaat erom dat de bananen zoet en bevroren zijn en daarmee zorgen voor een koude, stevige en lekkere smoothie; de basis van deze bowl.

De boel dus even blenden, en aftoppen met banaan, een pindakaas drizzle en heel lekker: pure chocolade schaafsel. Goedemorgen!

PindakaasOntbijtBowl OMF

2 van 9 stemmen

Pindakaas, Banaan en Chocolade Ontbijt Bowl

Porties1 persoon

Ingrediënten

Smoothie

  • 2 rijpe bananen bevroren
  • 100 ml kokosmelk
  • 1,5 el pindakaas
  • 1 tl honing

Topping

  • 1/2 banaan niet bevroren
  • 1 tl pindakaas
  • 1 tl honing
  • water
  • handje pure chocoladerasp

Instructies

  • Mix de ingredienten voor de smoothie in een blender tot een egale massa en schenk dit in een kom.
  • Snijd de halve banaan in plakjes en verdeel over de bowl. Roer de pindakaas met de honing los en voeg telkens een beetje water toe totdat je de gewenste dikte krijgt. Schenk dit over de inhoud van de bowl.
  • Rasp met een dunschiller wat chocolade van een reep, en strooi dit over de inhoud van de bowl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close