Pepperoni pizza orzo bake

Ben je op zoek naar een heerlijke draai aan je gebruikelijke maaltijden? Probeer dan eens deze unieke pizza orzo. Orzo, een pastavariant die eruitziet als een kruising tussen rijst en pasta, is het hoofdingrediënt van dit verrassend smakelijke gerecht dat de hartigheid van een pepperoni pizza combineert met het gemak van een ovenbake.

Orzo pizza: een twist op een traditionele pizza

Pepperoni pizza is een favorietje bij ons in huis. Niet per se de pizza zelf maar wel de smaakcombinatie. Zo maakte ik al eens eerder voor OMF Pepperoni Pizza Fries en Pepperoni Pizzarolls; zo lekker allebei! Vandaag is de beurt aan weer een variatie: pepperoni pizza orzo bake. Orzo is nog altijd een van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken en dit gerecht viel dan ook ontzéttend in de smaak bij ons thuis. De smaken van de pepperoni en de kaas smolten samen in de oven, waardoor elk hapje een feestje was. Zelfs mijn kinderen, die af en toe best kieskeurig kunnen zijn met hun eten, verslonden het echt. Top dus!

Wat is Pizza orzo?

Tijdens het eten van dit gerecht zeiden we nog tegen elkaar dat het echt aan pizza doet denken. De hartige pizzasaus, de verse/sappige olijven, en de grote hoeveelheid gesmolten kaas maakten elke hap heerlijk. Volgens Tim zou ik eigenlijk nog knapperige croutons aan dit gerecht moeten toevoegen om de pizzabodem na te bootsen, maar dat vond ik zelf iets teveel van het goede. Zou je dus nog wel kunnen doen, mocht je daar zin in hebben, om zo nog meer die authentieke pizzatextuur te benaderen. Vooral als je van een extra crunch houdt, is het een aanrader.

Voordelen van pepperoni pizza orzo bake

  • Veelzijdig en voedzaam: Hoewel orzo eruitziet als een graan, biedt het de voedzame voordelen van pasta en kan het een gezonde component van je maaltijden zijn, vooral afhankelijk van hoe je het bereidt.
  • Perfect voor kinderen: Met zijn milde, kindvriendelijke smaken, is dit gerecht een hit bij de jongere eters. De kleine, zachte textuur van orzo is perfect voor kinderen, inclusief peuters die nog aan vaste voeding wennen. Als een bron van koolhydraten helpt orzo energie te leveren aan actieve kinderen, wat essentieel is voor hun groei en dagelijkse activiteiten.
  • Makkelijk te bewaren: De orzo pizza laat zich uitstekend bewaren in de koelkast en is makkelijk opnieuw op te warmen, wat hem ideaal maakt voor drukke weekdagen. Laat de orzo bake eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gaat bewaren. Dit voorkomt de vorming van condens binnen de bewaarcontainer, wat kan leiden tot sogginess of snellere bederf. In de koelkast blijft de orzo bake tot 3-5 dagen goed.

Ideale gelegenheid voor pizza orzo

Met dit recept maak je een behoorlijke hoeveelheid pepperoni orzo pizza bake, maar het gerecht laat zich prima bewaren. Zelf zette ik het weg in de koelkast en warmde ik het op in een pan. Voeg er een beetje water (of extra pizzasaus) aan toe tijdens het opwarmen en het gerecht is net zo smeuïg als het is wanneer je het vers maakt. Dit zorgt ervoor dat de orzo niet uitdroogt en de smaken goed behouden blijven. Bovendien, als je wat versgeraspte kaas toevoegt voordat je het opwarmt, krijg je een heerlijk kaasachtig korstje dat het nog lekkerder maakt.

Wil je eens wat anders dan de traditionele pizza en toch genieten van de bekende en geliefde smaken? Dit pizza orzo recept is de perfecte oplossing. Het combineert de hartige smaak van pepperoni met de cheesy smaak die iedereen verwacht van een goede pizza, maar dan in de vorm van een pasta bake. Het is snel, eenvoudig, en een gegarandeerde hit bij iedereen die van een goede maaltijd houdt. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellig etentje met vrienden. Probeer het een keer zou ik zeggen en verbaas je over hoe veelzijdig deze simpele ingrediënten kunnen zijn! Voeg je favoriete toppings toe zoals paprika of champignons om het nog persoonlijker te maken!

P.S: Orzo wordt gewoon in de supermarkt verkocht; je vindt het in het pastaschap. Soms staat er ‘Riso’ op de verpakking in plaats van Orzo. 

Terug naar alle orzo recepten?

Pepperoni pizza orzobake

3.50 van 4 stemmen

Pepperoni Pizza Orzo bake

Eén van mijn favoriete orzo-gerechten moet toch wel deze Pepperoni Pizza Orzo bake zijn. Een echte pizzasmaak maar dan in een ovenschotel verwerkt. Heerlijk.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • ovenschaal (20x30cm)

Ingrediënten

  • 500 g Orzo
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 100 g pepperoni - broodbeleg
  • 75 g olijven - ontpit
  • 400 ml pizzasaus
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 150 g mozzarella - geraspt
  • 1 trosje cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de ovenschaal in.
  • Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Snijd de pepperoni in stukjes (bewaar een paar plakjes ter garnering) en voeg deze aan de knoflook en de ui toe, samen met de olijven.
  • Schep even goed om en voeg de pizzasaus, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl de Orzo kookt.
  • Giet de Orzo af en schep deze door de pizzasaus. Voeg 100gram geraspte mozzarella toe en schep alles in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en verdeel de rest van de plakjes pepperoni er overheen.
  • Leg het trosje tomaatjes op de ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie.
  • Bak de Pepperoni Pizza Orzo bake in het midden van de oven in 15 minuten gaar, tot de kaas is gesmolten en de tomaatjes zacht zijn.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, orzo, ovengerecht, ovenschotel, pepperoni, pizza

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pepperoni pizza orzobake

Join the Conversation

  1. Waar vind ik pizzasaus? Of is het een pastasaus uit een potje?

    1. Sabine Author says:

      Ik gebruik altijd blikken pizzasaus van het merk ‘Mutti’. Te koop bij o.a. Albert Heijn. Heerlijk is die.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close