Pepperoni pizza orzo bake

Pepperoni pizza is een favorietje bij ons in huis. Niet per se de pizza zelf maar wel de smaakcombinatie. Zo maakte ik al eens eerder voor OMF Pepperoni Pizza Fries en Pepperoni Pizzarolls; zo lekker allebei! Vandaag is de beurt aan weer een variatie: Pepperoni pizza orzo bake. Orzo is nog altijd een van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken en dit gerecht viel dan ook ontzéttend in de smaak bij ons thuis. Zelfs mijn kinderen, die af en toe best kieskeurig kunnen zijn met hun eten, verslonden het echt. Top dus!

Tijdens het eten van dit gerecht zeiden we nog tegen elkaar dat het echt aan pizza doet denken. De pizzasaus, de olijven, de grote hoeveelheid kaas… heerlijk! Volgens Tim zou ik eigenlijk nog croutons aan dit gerecht moeten toevoegen om de pizzabodem na te bootsen, maar dat vond ik zelf iets teveel van het goede. Zou je dus nog wel kunnen doen, mocht je daar zin in hebben.

Met dit recept maak je een behoorlijke hoeveelheid pepperoni pizza orzo bake, maar het gerecht laat zich prima bewaren. Zelf zette ik het weg in de koelkast en warmde ik het op in een pan. Voeg er een beetje water (of extra pizzasaus) aan toe tijdens het opwarmen en het gerecht is net zo smeuïg als het is wanneer je het vers maakt.

P.S: Orzo wordt gewoon in de supermarkt verkocht; je vindt het in het pastaschap. Soms staat er ‘Riso’ op de verpakking in plaats van Orzo. 

Pepperoni pizza orzobake

4.34 van 3 stemmen

Pepperoni Pizza Orzo bake

Eén van mijn favoriete orzo-gerechten moet toch wel deze Pepperoni Pizza Orzo bake zijn. Een echte pizzasmaak maar dan in een ovenschotel verwerkt. Heerlijk.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • ovenschaal (20x30cm)

Ingrediënten

  • 500 g Orzo
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 100 g pepperoni - broodbeleg
  • 75 g olijven - ontpit
  • 400 ml pizzasaus
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 150 g mozzarella - geraspt
  • 1 trosje cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de ovenschaal in.
  • Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Snijd de pepperoni in stukjes (bewaar een paar plakjes ter garnering) en voeg deze aan de knoflook en de ui toe, samen met de olijven.
  • Schep even goed om en voeg de pizzasaus, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl de Orzo kookt.
  • Giet de Orzo af en schep deze door de pizzasaus. Voeg 100gram geraspte mozzarella toe en schep alles in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en verdeel de rest van de plakjes pepperoni er overheen.
  • Leg het trosje tomaatjes op de ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie.
  • Bak de Pepperoni Pizza Orzo bake in het midden van de oven in 15 minuten gaar, tot de kaas is gesmolten en de tomaatjes zacht zijn.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, orzo, ovengerecht, ovenschotel, pepperoni, pizza

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pepperoni pizza orzobake

Join the Conversation

  1. Waar vind ik pizzasaus? Of is het een pastasaus uit een potje?

    1. Sabine Author says:

      Ik gebruik altijd blikken pizzasaus van het merk ‘Mutti’. Te koop bij o.a. Albert Heijn. Heerlijk is die.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close