Pepperoni Pizza Orzo bake
Eén van mijn favoriete orzo-gerechten moet toch wel deze Pepperoni Pizza Orzo bake zijn. Een echte pizzasmaak maar dan in een ovenschotel verwerkt. Heerlijk.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, orzo, ovengerecht, ovenschotel, pepperoni, pizza
Servings: 6 personen
- 500 g Orzo
- 1 ui - in halve ringen
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 100 g pepperoni - broodbeleg
- 75 g olijven - ontpit
- 400 ml pizzasaus
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 150 g mozzarella - geraspt
- 1 trosje cherrytomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de ovenschaal in.
Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
Snijd de pepperoni in stukjes (bewaar een paar plakjes ter garnering) en voeg deze aan de knoflook en de ui toe, samen met de olijven.
Schep even goed om en voeg de pizzasaus, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl de Orzo kookt.
Giet de Orzo af en schep deze door de pizzasaus. Voeg 100gram geraspte mozzarella toe en schep alles in de ovenschaal.
Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en verdeel de rest van de plakjes pepperoni er overheen.
Leg het trosje tomaatjes op de ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie.
Bak de Pepperoni Pizza Orzo bake in het midden van de oven in 15 minuten gaar, tot de kaas is gesmolten en de tomaatjes zacht zijn.