Tijdens mijn vragenrondje op Instagram een aantal maanden geleden naar jullie verzoekjes voor Kerst, bleek dat de brunch dit jaar erg populair is. En dat snap ik! Ik ben zelf ook meer van het brunches dan ontbijt, vaak heb ik ’s ochtends namelijk nog niet zo’n trek. Speciaal voor deze Kerst maakte ik deze ontbijttrifle met yoghurt en homemade kerstgranola. Of brunchtrifle als je wat later op de dag gaat eten – haha! De trifle bestaat uit laagjes FAGE Total 5%, rood fruit en echt héérlijke granola, al zeg ik het zelf.
De kerstgranola die ik heb gemaakt is ontzettend simpel en bestaat in de basis uit havervlokken en noten. Daarbij komen nog wat winterse smaakmakers die deze kerstgranola echt perfect maken voor het kerstontbijt of de kerstbrunch. Het fijne aan het zelf maken van de granola is dat je hem precies zo kunt maken zoals jij lekker vindt. Zo ben ik bijvoorbeeld geen fan van rozijnen of gedroogd fruit in mijn granola en dus heb ik dat lekker achterwege gelaten.
De basis van deze ontbijttrifle bestaat uit FAGE Total 5%. Ik heb eerder lekkere recepten met deze dikke yoghurt gemaakt de afgelopen jaren. Denk bijvoorbeeld aan deze Griekse fetaburger met homemade tzatziki en mijn hartige yoghurtbowl met harissa-eieren. De Griekse Yoghurt van FAGE is enorm veelzijdig, dus voor deze Kerst vond ik het tijd voor een lekker zoet recept. Zie hier het resultaat! Omdat de yoghurt al zo lekker dik en romig is van zichzelf, heb ik er qua smaak niets aan toegevoegd. FAGE Total wordt gefilterd waardoor ‘ie een extra dikke en romige textuur krijgt. Bovendien is het een 100% natuurlijke yoghurt en bevat het geen toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen en is het ook nog eens rijker aan proteïne dan andere ongefilterde yoghurts. Een hartstikke goede keus voor deze ontbijttrifle dus!
Ontbijttrifle met yoghurt & kerstgranola
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
- 4 glaasjes
Ingrediënten
Voor de kerstgranola
- 200 g havervlokken
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 4 el ahornsiroop
- 4 el kokosolie
- 50 g amandelen
- 50 g pecannoten
- snufje zout
- 2 el eetbare gouden sterretjes - sprinkles
En verder
- 500 g FAGE Total 5%
- 400 g rood fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de granola, m.u.v. de sterretjes in een kom en schep dit even goed om.
- Verspreid de granola over de bakplaat en bak deze 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd alles even een keertje om.
- Laat de granola een beetje afkoelen.
- Neem vier glaasjes en verdeel twee lepels FAGE Total 5% over de bodem van de glaasjes. Top af met de helft van het rode fruit en twee eetlepels granola.
- Schep hier weer een laagje FAGE Total 5% bovenop en maak de trifles af met rood fruit en een extra lepel kerstgranola.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.