Ontbijten bij Librije’s Zusje

Eén van de dingen die op mijn bucketlist stond die ik begin van dit jaar maakte was: Eten bij een sterrenrestaurant. Al maanden jaren lijkt me dit geweldig en eindelijk kan ik het afstrepen van de lijst. Mijn lieve vriend nam me op mijn verjaardag namelijk mee om te ontbijten bij Librije’s Zusje. Zeven gangen aan heerlijkheid en culinaire hoogstandjes die je zelf niet even produceert op een zondagochtend. Ik heb natuurlijk niet uitgebreid foto’s zitten nemen maar heb ieder gerechtje dat werd uitgeserveerd wel even met mijn telefoon gefotografeerd. Ik wil je graag iets meer vertellen over dit ontbijt.

Service
Laat ik bij het ‘slechte’ beginnen voordat ik over ga op het foodgedeelte. De service was namelijk om te huilen, voor een tweesterrenrestaurant dan. In een Bistro had ik er mee kunnen leven maar van een tweesterrenrestaurant verwacht je meer, vooral op het gebied van aandacht. Ik zal er niet al teveel over uitweiden, maar een aantal dingen die mij -en Tim- flink tegenvielen: we werden niet verwelkomt maar kwamen binnen in het hotel en moesten zelf maar op zoek naar de ontbijtzaal, ik werd niet gefeliciteerd voor mijn verjaardag terwijl Tim nadrukkelijk heeft vermeld dat ik jarig was, keuzes die we mochten maken met betrekking tot het ontbijt mochten we uiteindelijk niet maken (er werden gewoon gerechten uitgeserveerd), dingen die gevraagd hadden moeten werden niet gevraagd waardoor we uiteindelijk zelf moesten wenken. En zo waren er nog een aantal dingen. Uiteraard hebben we dit allemaal aangegeven, we kregen als excuus een potje mosterd mee. Mosterd na de maaltijd inderdaad. Jammer dat het zo moest, het maakt mij toch een stuk minder enthousiast over de Librije.

Eten
Maar laat ik op een positieve toon verder gaan want het eten was verrukkelijk, ik heb er echt van genoten. Ondanks dat het bij zo’n chique aangelegenheid altijd afwachten is of het qua portiegroottes wel voldoende is, gingen Tim en ik tonnetje rond naar huis. Er stond een mandje met versgebakken broodjes op tafel, diverse soorten en allemaal even heerlijk. Daarnaast werden we verwend met homemade duo penotti, zelfgemaakte pindakaas en heerlijke jam. Maar dat was natuurlijk niet alles, de volgende gerechten werden aan ons uitgeserveerd:

ontbijt librije's zusje

Als ‘starter’ kregen we een minipizzaatje die ook echt verpakt was in een klein kartonnen doosje, zo schattig. Helaas werd niet verteld wat het precies was maar het was in ieder geval heerlijk. Prachtige smaakcombinatie van fris, pittig en zacht op een krokante pizzabodem. Like!

ontbijt librije's zusje

Daarna kregen we minihamburgertjes, bij het ontbijt ja. Wauw! Kleine sesambolletjes met een runderhamburger, een lekker sausje en wat augurk en tomaat. Lekker hoor. De chefs van Librije’s Zusje weten zelfs een hamburger eruit te laten spatten.

ontbijt librije's zusje

Vervolgens kregen we een brioche die gevuld was met oude kaas en waar stroop overheen gegoten was. Eerlijk gezegd ben ik helemaal geen fan van stroop, maar wat werkte het waanzinnig goed met de oude kaas. Heerlijk luchtig en niet té machtig.

ontbijt librije's zusje

Dan de fruitsalade. Eigenlijk mochten we kiezen tussen een groente- of fruitsalade, maar de laatste werd aan ons uitgeserveerd. Wat er precies in zat kan ik je helaas niet vertellen maar het leek alsof het midden van de fruitsalade bestond uit zoete hangop getopt met vers fruit als mango en watermeloen, bestrooid met koekkruimels met een sterke citrussmaak en tot slot hier en daar nog een dotje mangoparfait. Het woord fruitsalade is een understatement voor dit gerecht als je het mij vraagt.

ontbijt librije's zusje

Bij een ontbijt hoort een eitje en dus hadden we de keuze tussen roerei, een omelet of een gepocheerd ei. Ik ging voor de laatste en kreeg hem geserveerd in dit schattige glaasje. Voorzien van voortreffelijke hollandaise saus overigens. Zó lekker. En het ei was natuurlijk perfect bereid: met een uitlopende dooier.

ontbijt librije's zusje

Tot slot was er nog nét een beetje ruimte over voor het toetje die ik overigens maar voor de helft heb opgegeten. Ik zat zo vol! Lekker was het in ieder geval wel, we kregen een bosvruchten soufflé met witte chocolade die de chef hoogstpersoonlijk aan tafel kwam uitserveren. Onwijs fris van smaak al had de witte chocolade van mij iets meer aanwezig mogen zijn.

Ondanks de slechte service kan ik wel zeggen dat we voortreffelijk hebben gegeten bij Librije’s Zusje. Het is met recht een uitgebreid ontbijt te noemen en dit soort dingen maak je thuis niet zo 1, 2, 3. Je proeft de finesse in ieder gerecht en de smaakcombinaties zijn ronduit waanzinnig te noemen. Je betaalt ervoor (€ 39,50 per persoon), maar dan krijg je er wel veel lekkers voor terug.

Join the Conversation

 1. Sanne says:

  Jammer van de service! De autosleutels van mijn vader zijn zoekgeraakt toen hij hier at, die hij uiteindelijk zelf uit de plantenbak viste..

  1. Sabine Author says:

   Wow, dat is raar?

 2. Bianca says:

  Je doet het wel meteen goed! Ik heb eerder bij sterrenrestaurants gegeten maar de Librije is toch wel een de kers op de taart! Staat hoog op mijn (en van vele andere, lang van te voren reserveren!) verlanglijst =)

  1. Sabine Author says:

   ‘De kers op de taart’ had ik me helaas toch iets anders voorgesteld!

 3. Sheela says:

  Mmm, ziet er lekker uit!

  1. Milou says:

   Ik heb echt nog nooit in een sterren restaurant geweest en qua avonden eten zou ik dat denk ik ook nooit heoven doen. omdat ik dat allemaal niet echt lekker vind van die rare rustsels en dingen.
   maar id tontbijt ziet er wel lekker uit!

   Wel jammer van de service zeg dat zou je toch wel verwachten in een restaurant als dit…

 4. Joyce says:

  Dat ziet er heerlijk uit! Al weet ik niet of ik dat ’s ochtends allemaal naar binnen zou kunnen krijgen haha

 5. Hester says:

  Ik wil in mijn leven toch ook nog wel heel graag een keertje naar een sterrenrestaurant!

 6. Tedje says:

  Wat jammer van de service! Ziet er allemaal wel lekker uit :)

 7. Valérie says:

  Grappig, een vriendin van mij heeft eens in De Librije zelf gelunched. En ook daar vond ze de service niet zo.

  Het eten ziet er heerlijk uit, maar de ervaring was wel completer geweest met goede service, dat snap ik.

  1. Valérie says:

   Toevallig heb ik dit artikel weer even opgezocht om nu eens precies te lezen wat jouw ervaring nu ook alweer was.

   Die vriendin waarover ik in mijn vorige comment sprak heeft nu ook ontbeten bij Librije’s Zusje (ze had overigens van te voren gegoogled en kwam jouw blog en die van Miss Lipgloss tegen) en zij heeft dezelfde ervaring met de service gehad als jij. Echt enorm jammer dat zoiets nu juist bij een restaurant als Librije moet voorkomen.

   1. Sabine Author says:

    Wat jammer dat zij ook dezelfde ervaring heeft gehad zeg… Had toch echt wel anders verwacht van zo’n restaurant.

 8. Marita says:

  Het ziet er erg origineel uit!
  Jammer van de service. Als de service niet goed is, verpest het voor mij toch altijd wel een groot deel van het gebeuren.

 9. Petra says:

  Wat een fijne maar eerlijke review! Een keer eten in een sterrenrestaurant staat ook hoog in mijn verlanglijstje. Ik denk dat ik er met de iens dinerdagen maar voor ga, dan is het iig een stuk betaalbaarder!

 10. Marije says:

  Dat ziet er heerlijk uit! Lief dat je meneer je daar mee naartoe heeft genomen voor je verjaardag!

  Wel ontzettend jammer dat de service niet was zoals je dat van een sterrenrestaurant verwacht. Een gemiste kans voor hun ook, want dit is geen goede reclame! En je niet eens vertellen wat er in een gerecht zit? Dat vind ik een beginnersfout en totaal ontoelaatbaar voor een sterrenresutaurant. Jammer!

  Desondanks ziet het eten er wel fantastisch uit, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close