OMF’s Eetoverzicht week 46

Jullie weten van mijn goede voornemen om de vries- en voorraadkast leeg te eten. Als foodblogger is dat best een opgave aangezien er regelmatig weer nieuwe voorraad binnenkomt, maar tot nu toe gaat het me aardig goed af! Afgelopen week heb ik deze trend proberen voort te zetten en inmiddels kan ik zeggen dat vooral onze vriezer al een stúk leger is. Hoe heerlijk is dat gevoel! Ik moet zeggen dat ik er ook wel een sport van begon te maken om zoveel mogelijk restjes in één gerecht te verwerken hoor. Natuurlijk kun je alles bij elkaar pleuren als het je niet zoveel uitmaakt, maar ik vind het een kunst om in ieder geval iets smaakvols op tafel te zetten. Ook een fijne bijkomstigheid: je hoeft nauwelijks inkopen te doen. Serieus, ik kan het iedereen aanbevelen om eens vaker de vriezer in te duiken en te kijken wat je zoal hebt liggen. Vaak word je automatisch creatief met kliekjes. In ieder geval, wellicht inspireert dit OMF’s Eetoverzicht je een beetje.

spareribs_zondag

Zondag

Vorige week zondag was zo’n heerlijk relaxte dag. Ik vond het prima om ’s avonds te koken maar had geen zin om moeilijk te doen. Aangezien we nog spareribs in de vriezer hadden liggen besloot ik die op tafel te toveren zondag. Overdag vast voorgaren zodat ze ’s avonds alleen nog even afgemaakt hoeven te worden in de oven, ideaal. We kochten zaterdag al een zak friet voor in de Airfryer en ik maakte er een simpele salade bij. Perfect zondagsmaaltje zo toch?

Opgemaakt uit de vriezer: spareribs

spareribs_maandag

Maandag

Aangezien Tim vier spareribs had uitgehaald in plaats van twee voor zondag, hadden we er nog twee over. Ik weet zeker dat ze te lang waren blijven liggen in de koelkast als ik ze niet direct zou gebruiken, dus we aten maandag gewoon weer spareribs. Deze keer met aardappeltjes uit de oven, altijd goed. Ik vond in de vriezer nog een halve doos spinazie met Boursin van Iglo, dus die warmde ik erbij op. Geen succes overigens, gets wat een natte troep. Ik heb het braaf opgegeten aangezien ik weer wat meer groenten moet eten van mezelf (zo lastig in de herfst/winter) maar ik zou het zelf niet kopen.

Opgemaakt uit de vriezer: spareribs en spinazie
Opgemaakt uit de voorraadkast: vastkokende aardappelen

tacos_met_salade

Dinsdag

Het avondeten van dinsdag is de kliekjesparel van afgelopen week, zoveel dingen opgemaakt! Ik kwam nog wat tacoschelpen tegen in de voorraadkast en besloot voor dinsdag dus taco’s te maken. Met een mixje van kipgehakt en wat groenten, tomatensalsa en Cheddarkaas eroverheen en hup in de oven. Erbij maakte ik een salade van de veldsla die ik nog had liggen. Erg lekker was het. Echt comfortfood.

Opgemaakt uit de voorraadkast: tacoschelpen, blikje mais, blikje kidneybonen, pot tomatensalsa (zonder zooi)
Opgemaakt uit de vriezer: kipgehakt
Opgemaakt uit de koelkast: veldsla, avocado, gele paprika, Cheddar

boeuf_stroganoff

Woensdag

Ik kreeg laatst een appje van iemand die zei dat ze eindelijk weer eens mijn Boeuf Stroganoff uit de slowcooker ging maken. Woah, ik kreeg er zelf ook instant zin in en dus plande ik hem in voor woensdag. Lekker met fussili, krokant gebakken spek en Parmezaanse kaas. Ik had nog een beetje over en dit heb ik later in de week gegeten als lunch. Wat een straf.

Opgemaakt: helemaal niets, dit gerecht had ik zo ingepland

Donderdag

Geen foto van het eten van donderdag. Viv en ik hadden de allerlaatste boekdag op de planning staan, alle gerechten (ok, op één na maar die fotografeer ik as. week zelf) voor het Reishonger kookboek staan nu op de foto. Zo’n fijn gevoel en wat zijn we, nu al!, trots op het eindresultaat! Tim en ik aten ’s avonds een mengelmoesje van de gerechten die ik overdag had gekookt. Ook weer lekker makkelijk. Het bevalt me eigenlijk heel goed om overdag te koken zodat het ’s avonds niet meer hoeft.

Opgemaakt: niets, ik moest inkopen voor het boek doen

bietenrisotto

Vrijdag

Vrijdag had ik weer een kerstvideo op de planning staan om te filmen: rollade en croûte. Goddelijk en ik weet dat Tim alleen op vlees prima zou teren, maar voor mezelf is dat niet genoeg. Het duurde even voordat ik iets bedacht had om erbij te serveren maar toen dacht ik ineens aan de voorgekookte bietjes en het restje geitenkaas dat ik nog in de koelkast had liggen. Daar kunnen we natuurlijk wel wat mee! Resultaat? We aten rollade en croûte (recept komt in december online) met bieten-geitenkaasrisotto.

Opgemaakt uit de koelkast: voorgekookte bieten, verse geitenkaas
Opgemaakt uit de voorraadkast: risottorijst

gnocchi

Zaterdag

Bewust ingepland gisteravond: restjes uit de vriezer. Naast random stukken vlees en zakken groenten, lagen er namelijk ook nog maaltijden die ik al eerder had gemaakt en had bewaard. Vooral boekdingen. Voor mezelf haalde ik een zak homemade gnocchi met bolognesesaus uit de vriezer (nog steeds súper lekker), Tim at snacks.

Opgemaakt uit de vriezer: 1 zak gyoza, 1 zak Thaise Golden bags, 1 zak gnocchi

Het is toch top om al die ‘opgemaakt’ dingen zo bij elkaar te zien? En dan hebben we echt wel lekker gegeten afgelopen week vind ik. Geen bij elkaar gescharrelde maaltjes. Ik ga nog even lekker verder aankomende week hoor! Alhoewel, dat gaat me helemaal niet lukken bedenk ik me nu. Ik ontvang as. dinsdag de streektas van Kook jij of ik met daarin 5 eenpersoonsmaaltijden. Die gaan dus sowieso op tafel staan aankomende week want nope, niet nog meer kliekjes graag. Daarnaast staat er nog één boekgerecht op de planning waarvoor ik toch echt inkopen moet doen én film ik een avondgerecht voor de video van donderdag. Ook hiervoor heb ik niet alles in huis, maar wel een deel. Goed, een beetje puzzelen dus maar die vriezer moet leeg. Niet deze week, maar wel snel graag.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Wat goed dat je zoveel hebt opgemaakt! Ik vind dat soms ook nog best lastig om de vriezer weer leeg te maken!

  1. Sabine Author says:

   Lastig he! Ik heb het mezelf vaak voorgenomen maar uiteindelijk faalde ik toch weer en werd de vriezer in no-time gevuld. Nu was het klaar.

 2. Nou ik vind dat je al erg goed bezig bent!
  Ik krijg mijn minie vriesvakje al amper leeg haha. Ik wil ook voor het eind van het jaar door mijn voorraad heen zijn, maar ik heb een belachelijk grote voorraad voor een student (want 4 blikken gepelde tomaten voor een euro: eh ja! Doe maar 12 blikken joh) maar ook grote voorraaden linzen en dergelijke. Ik leef voorlopig dus uit de voorraadkast en dan kan er volgend jaar een nieuwe lading in!

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, daar loop je dan met je 12 blikken gepelde tomaten. Dat moet er echt hilarisch uitzien. Hoef je in ieder geval niet na te denken over wat te eten de komende weken: linzen met tomaten. Lekker ;)

 3. Roxanne says:

  Lekker bezig geweest met opmaken! Vooral je dinsdag maaltje ziet er lekker uit!
  Die diepvries spinazie is ook altijd erg ‘vloeibaar’. Ik gebruik het vaak als pasta saus ;) Uitgebakken spekjes en pijnboompitjes erbij, klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close