Video: Foolproof Pastéis de Nata (custardtaartjes)

Zodra ik iets voorbij zie komen waar custard in zit begin ik te stuiteren. Ik houd echt van (vanille)custard. Als kind was ik al dol op vanillevla, mijn favoriete ijssmaak is vanille, crème brûlée kan ik nooit laten staan dus tja, het is wel duidelijk. Van de puddingbroodjes die ik laatst maakte had ik nog aardig wat custardpoeder over en daar wilde ik graag iets mee doen. Uiteindelijk kwam ik uit bij dit recept: foolproof Portugese Pastéis de Nata oftewel custardtaartjes. Het echte authentieke recept is helaas geheim, vandaar dat veel bakkers in Portugal hun eigen variant op deze custardtaartjes verkoopt. Ik werd dus gedwongen om zelf ook creatief te zijn. Het werden foolproof taartjes, gemaakt met vers bladerdeeg en custard van custardpoeder. Ze kunnen op deze manier bijna niet mislukken en dat is toch wel érg prettig.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Nu we richting het einde van november gaan zijn deze custardtaartjes ook heerlijk met extra specerijen. Voeg bijvoorbeeld een beetje kardemom, kaneel en/of kruidnagel aan de custard toe en serveer de taartjes met warme stoofpeertjes. Als je zoveel moeite wilt doen natuurlijk, want hier werden de custardtaartjes in rap tempo naar binnengewerkt toen ze klaar waren. Echt niet dat ik daar iets bij hoefde. In de zomer zijn de custardtaartjes trouwens verrukkelijk met vers fruit en een bolletje ijs maar helaas zullen we op die periode nog even moeten wachten. Hoe dan ook, als je net zo dol bent op pudding, vanille, room etc. als ik, ga dan gauw aan de slag.

Pasteis de nata (custardtaartjes)

3.50 van 2 stemmen

Foolproof Pastéis de Nata (custardtaartjes)

Porties8 stuks

Ingrediënten

 • 500 milliliter slagroom ongeklopt
 • 50 gram kristalsuiker
 • 1 vanillepeul voor het merg
 • 50 gram custardpoeder
 • 1 vel vers bladerdeeg
 • kaneelpoeder

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm goed in.
 • Doe de slagroom, kristalsuiker en het vanillemerg in een steelpannetje. Verwarm de slagroom tot de suiker is opgelost.
 • Schenk een klein beetje van de room bij het custardpoeder en roer dit met een garde door. Doe vervolgens alles weer terug in de steelpan en breng het geheel zachtjes aan de kook. Kook de vanillecustard tot vla dikte. Laat de custard iets afkoelen.
 • Verdeel het bladerdeeg in achten en bekleed de muffinvormpjes met het bladerdeeg.
 • Schep de vanillecustard in de bladerdeegbakjes en bestrooi de gebakjes met kaneel. Bak de Pastéis de Nata in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar.

Join the Conversation

 1. Stephanie | Kookles Thuis says:

  Mmmm… leuke tip om met specerijen te doen! En bij “warme stoofpeertjes” had je me helemaal, haha! Ook een fijn receptje om met kids te maken.

 2. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Ik reageer ook nog even op je blog, want ik word hier heel happy van! Met dit koude weer mis ik het zonnetje in Lissabon echt heel erg, dus dit vind ik helemaal leuk. En nu heb ik zin in pasteis. Dus. Haha!

 3. Margot says:

  Wat een leuk idee!

 4. Hannan says:

  Hi Sabine,
  Ik zocht net een dessertje met custard, aangezien ik hier nog een open pak heb liggen en alles past met bladerdeeg.
  Hoelang zijn deze houdbaar? is het beter om ze te bewaren in de koelkast of gewoon kamertemperatuur voldoende?
  Dank voor je recept, ik ga het dit weekend proberen,

  1. Sabine Author says:

   Ze zijn het allerlekkerst als je ze vers eet omdat dan het bladerdeeg nog krokant is. Het deeg wordt gauw slap naar mate je de taartjes bewaart. Ik zou ze max één dag in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close