OMF’s Eetoverzicht week 44

Hmm, het is een rommelig OMF’s Eetoverzicht geworden deze week. Bij voorbaat excuses! We zijn de laatste meters aan het afleggen voordat mijn tweede kookboek moet worden ingeleverd bij de uitgeverij en dat betekent dat er iets meer boekmaaltijden ingepland worden dan normaal. Aangezien ik dit nog nagenoeg voor jullie geheim wil houden kan ik deze dinertjes niet delen. Resultaat? Een gatenkaas in dit eetoverzicht. Hopelijk heb ik het goedgemaakt door af en toe een fotootje van mijn lunch te delen en extra foto’s te delen van het verjaardagsetentje dat ik afgelopen vrijdag in Amsterdam had. Echt inspiratie voor het avondeten haal je misschien dus niet uit dit eetoverzicht, maar om hem om die reden nou direct over te slaan vond ik ook zo wat.

Zondag

Zondag, boekdagje. Wat wel ‘grappig’ was: de klok is natuurlijk een uur teruggezet afgelopen weekend. Ik geloof niet dat er ook maar één blogger blij is met dat gegeven, zeker foodbloggers niet. Normaliter fotografeer ik de gerechten voor het avondeten altijd op het moment dat ik ze zelf ook ga eten: ’s avonds dus. Maar daar is het nu dus te donker voor, grr. Zondag kookte ik dan ook overdag en lunchten/dineerden we in één keer om 14.00 uur ’s middags. Doen we niet zo moeilijk over hier. Ik kan geen foto laten zien maar ik maakte het meest populaire gerecht uit het Verenigd Koninkrijk. Dan begint er vast een belletje bij je te rinkelen!

andijviestamppot_uit_de_oven

Maandag

Ik heb besloten het avondeten van maandag maar te laten zien voordat het de oven in ging, want toen zag het er (wederom vanwege goed licht) een stuk appetijtelijker uit dan ’s avonds. Ik maakte andijviestamppot uit de oven met rundersaucijsjes. Hier dus te zien voordat ik de schaal in de oven zette. Ik vond het écht heel lekker en ben laaiend enthousiast over het eindresultaat. Het recept komt nog voor december online. Zeker een aanrader nu het steeds kouder wordt buiten. Heerlijk comfort food!

pompoensoep

Dinsdag

Ik stond dinsdag overdag soep te koken, ook zoiets: ik kook nu dus overdag wanneer het kan, en besloot direct maar een kommetje nemen voor de lunch. De soep is pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma. Heel herfstig en erg lekker. Het recept volgt. Voor erbij bakte ik een tosti in de pan!

flammkuchen

’s Avonds vlak voor de training nog een klein kommetje soep. Samen met supersnelle flammkuchen die ik maakte voor een video. De video hiervan komt deze week.

roerbakmie

Woensdag

Drie hoeraatjes voor standaard diners. De laatste keer dat ik roerbakmie had gegeten kon ik me echt niet meer herinneren. Toen ik maandag de eetplanning maakte voor de rest van de week popte dit maaltje ineens in mijn hoofd op en dus plande ik hem in voor woensdag. Ik denk dat ik dit binnenkort maar eens zelf probeer te maken. Zonder pakjes en zakjes dus. Dat kan niet al te moeilijk zijn.

boekrecept

Donderdag

Donderdag was wederom een boekdiner maar ik kan jullie deze keer wel een kleine sneak peek geven. Het eindresultaat laat ik niet zien, maar de bovenstaande foto maakte ik op woensdag toen ik één van de dingen die we donderdag aten ging voorbereiden. Ziet er zo ook al lekker uit toch? Het zorgde er in ieder geval voor dat ons huis héérlijk rook.

garnalenkroketjes

Vrijdag

Vrijdag vierde vriendinnetje Monique haar verjaardag! En hoe kan het ook anders dan dat we met een foodie uit eten gaan. Ze vierde haar verjaardag met een diner bij Café Restaurant Amsterdam in de buurt van de Westergas. Het restaurant is Frans georiënteerd en serveert simpele gerechten zonder poespas, maar van goede kwaliteit. We gingen allemaal voor drie gangen (duh). Mijn voorgerecht: garnalenkroketjes van Holtkamp. Zie je, zonder poespas. Gewoon twee kroketjes op een bordje met een citroentje ernaast. Klaar. Maar wel gewoon heel goed.

merguez

Het hoofdgerecht kiezen vond ik wat lastig, de dingen die ik écht lekker vind (zoals rib-eye, steak, steak tartare) mag ik nu in verband met de zwangerschap niet eten. Uiteindelijk ging ik voor Merguez, lamsworstjes van Brandt & Levie. Prima, lekker. Vooral de frietjes waren érg goed.

flensjes

De dessertkaart was lekker uitgebreid en ik moet zeggen dat ik alles lekker vond klinken haha. Ik had geen reuze trek meer dus uiteindelijk ging ik voor flesjes met een bolletje ijs. Het was zo’n leuke, lekkere en gezellige avond. Ik stapte om 17.00 uur in de auto en uiteindelijk was ik om 00.00 uur weer thuis. Top!

stokbroodje

Zaterdag

Ons avondeten van gisteren was héél simpel. We hebben wederom gisteren ‘geluncht’ met een recept voor het Reishonger kookboek. Aangezien dat een behoorlijke lunch was, hadden we ’s avonds niet zo’n honger. Gelukkig hadden we hier al op geanticipeerd ’s ochtends en een stokbroodje, wat kruidenboter en een droge worst (voor Tim, niet voor mij – no worries) gehaald op de markt. Uiteindelijk diende dat dus als ons ‘snackdiner’ gisteravond. Prima. Ik vind het eigenlijk wel relaxt op deze manier! ’s Middags eten en ’s avonds niets meer hoeven doen, haha.

Nog één boekshootdag met Viv aankomende week en dan zit het erop. Dan hoef ik alleen nog maar even te buffelen met het schrijven voordat het manuscript ingeleverd moet worden. Wat een project is het (weer) geweest. Qua kerstvideo’s wachten er vooral nog snacks en desserts op me om te filmen. De warme gerechten zijn voor het grootste deel gedaan, nog een paar te doen. Qua eten gebeurt er weinig bijzonders aankomende week. Er staan geen etentjes op de planning of bijzondere dagen. Ik denk dat de slowcooker vrijdag aan gaat want dan sta ik op de Tasty en hoop ik ’s avonds nog te gaan trainen. Maar verder, we gaan het zien! Ik hoor alleen maar dingen over ‘oeh het wordt aankomende week echt koud’ dus ik moet maar eens een paar echt winterse dingen gaan inplannen.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Lekker hoor! Ik heb door de foto van de garnalenkroketjes gelijk zin in kroket haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close