OMF’s Eetoverzicht week 10

In het vorige OMF’s Eetoverzicht zei ik al dat ik maar weinig hoefde te koken deze week. Er stonden veel etentjes op de planning! Drie van de zeven dagen at ik buiten de deur en hoewel dat voor sommige foodbloggers heel normaal is, sta ik als het er op aan komt toch liever in mijn eigen keuken. Neemt niet weg dat het afgelopen week wel heel lekker was. Als ik mijn eetplanning maak voel ik doorgaans toch de druk dat ik dingen voor OMF moet maken maar omdat ik de voorgaande weken al vooruit had gewerkt was die druk er afgelopen week minder. Alsnog heb ik wel een aantal nieuwe gerechten gemaakt, maar het MOEST niet en dat haalt altijd al een hoop druk van de ketel af. Voordat ik me een week lang onderdompel in Japans eten blik ik nog even terug op afgelopen week in deze tiende OMF’s Eetoverzicht van 2016.

sushi

Zondag

Twee weken achter elkaar sushi eten, ik kan vervelendere situaties verzinnen. Samen met vriendinnetje Nanda, die ik al een paar weken niet had gezien, streek ik neer bij Midori in Apeldoorn. Dit was voorheen mijn favoriete sushirestaurant maar nu twijfel ik toch een beetje. Het smaakte wel, maar sommige sushi vond ik toch iets aan de flauwe kant. Op de wasabisushi na overigens, die kwam bijna mijn oren, neus én ogen uit van scherpte. Haha! Ik ben benieuwd hoe de sushi me aankomende week in Japan gaat smaken!

kerrierisotto

Maandag

Risotto fotografeert niet makkelijk, het ziet er dan ook altijd minder lekker uit dan het daadwerkelijk smaakt. In ieder geval kookte ik maandag voor OMF en maakte ik een soort fusion risotto. De kerrierisotto met kip en prei die ik maakte was een mooie mix tussen de Italiaanse en Indiase keuken. Het recept komt volgende week online geloof ik. Er staan behoorlijk wat recepten ingepland voor de komende weken dus ik weet niet exact wanneer welk recept online komt haha. Sorry!

carpacciopasta

Dinsdag

Aaah, het eten van dinsdag was zo fijn. Ik ben dan ook dol op pasta, dus zo snel kan een pastagerecht niet mislukken. Dinsdag toverde ik in ieder geval een populair voorgerecht om tot een volwaardig pastagerecht. Ik denk dat je aan de hand van de foto wel een idee hebt wat het is? Recept volgt!

wraps

Woensdag

Woensdag liep het een beetje in de soep. Ik zou aan de slag gaan voor een campagne (en het gerecht daarvan als avondeten gebruiken) maar uiteindelijk kreeg ik aan het eind van de ochtend te horen dat de koerier het niet ging redden met de ingrediënten. Zo irritant. Aangezien ik de hele middag bij de kapper zou zitten, ik moest echt gaan want mijn haar zag er niet meer uit, moest ik halsoverkop iets anders verzinnen. Iets makkelijks ook, want Tim was later thuis en ging ’s avonds nog trainen. Uiteindelijk dook ik de koelkast en vriezer in en aten we wraps. Met vissticks en verschillende groenten. Ook wel eens lekker hoor, zo simpel.

chicks

brasserie_hoofdstad

Donderdag

Yaaaay, eindelijk weer tijd voor een #foodbloggersdiner met mijn besties Brenda, Francesca, Pauline en Philippine. Monique mistte deze keer maar was er in gedachte bij. We dineerden bij Chicks & Coqs in Pand10 in Amsterdam, een tijdelijk restaurant dat er tot en met mei dit jaar zit. Waar het zich op richt? Kip en cocktails! Ik vond het eten lekker (de saté met limoen was favoriet) maar toegegeven: het menu was wel wat aan de magere kant. Aan de ene kant heel fijn want het maakt ’t kiezen makkelijker, aan de andere kant vond ik het ontbreken van voorgerechtjes en een dessertkaart wel heel jammer. De cocktails smaakten wel goed en voor de desserts zijn we gewoon naar de buren gelopen. Bij Brasserie Hoofdstad (in hetzelfde gebouw) bestelden we de hele dessertkaart. #sorrynotsorry. Je bent met foodbloggers of niet ;) Trouwens die Peche Melba bij Hoofdstad: gaat dat eten. Oh my god.

ossobucco

Vrijdag

Op de laatste werkdag van afgelopen week zette ik de slowcooker aan het werk. Ik maakte voor het eerst Ossobucco die écht goed gelukt was. Ik heb lang getwijfeld wat ik erbij wilde serveren (rijst, risotto, aardappelen?) maar uiteindelijk koos ik voor pasta. Waren die restjes ook weer uit de voorraadkast. Het recept komt eraan. Dikke vette aanrader namelijk.

Zaterdag

Gisteren zijn we uit eten geweest bij Ribsfactory in Apeldoorn. Erg lekker en het restaurant heeft een leuk (Amerikaans georiënteerd) menu. Geen foto gemaakt (want quality time met de meneer zonder telefoon) dus jullie moeten me op mijn blauwe ogen geloven.

Volgende week geen OMF’s Eetoverzicht in verband met mijn (pers)reis naar Japan. Uiteraard houden jullie alles tegoed en komt er een uitgebreide Foodie in Japan na afloop van mijn trip.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ziet er weer uit als een lekker weekje. Altijd balen als sushi tegen valt! Van te voren heb je er namelijk zooooveel zin in en als het dan ‘mwoaah’ is, is dat echt balen!

 2. Margot says:

  Wat een hoop lekkers!

 3. Cheese and Chinese says:

  Lekker week weer! Kan niet wachten op de post over Japan, zo benieuwd!

 4. Rachel Kromdijk says:

  oh yummie yummie het eten ziet er zo goed uit en die risotto ben ik erg benieuwd naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close