Steak Tartare

Iets dat de Paleo-lifestyle voor mij typeert is vlees, veel vlees. Nu ben ik absoluut niet vies van een lekker stukje vlees en aangezien ik dol ben op een goede Steak Tartare kun je je vast voorstellen dat ik het helemaal niet erg vind dat dit een Paleo-proof gerecht is! Ik maakte deze versie van de steak tartare als voorgerecht met de Kerst, maar tijdens de OMF Detoxmaand besloot ik hem ook nog een keer als hoofdgerecht te maken. En here it is! Als je kunt, wil, mag raad ik je aan een heel klein beetje te cheaten met dit gerecht door er truffelmayonaise bij te eten. Dat maakt het totaalplaatje namelijk wel zo briljant. Echt, een theelepeltje truffelmayonaise is al voldoende, maar het maakt de steak tartare wel helemaal af!

Wat heb je nodig? (2 personen als hoofdgerecht)

  • 200 gram verse biefstuk*
  • 1 theelepel kappertjes
  • 4 kleine augurkjes
  • 1 sjalotje
  • 2 kwarteleitjes
  • peper en zout
  • 1 theelepel worcestersauce**
  • paar druppels tabasco**

*Je kunt ook goed vers rundergehakt gebruiken maar voor mij gaat er niets boven verse biefstuk. De structuur is beter en hierdoor de smaak ook.

**Ik moet bekennen dat ik niet zeker weet of dit helemaal Paleo is, maar gezien de hoeveelheden die ik gebruik zie ik dat graag door de vingers.

1. Snijd de biefstuk in kleine stukjes van slechts een paar millimeter. Gebruik echt verse biefstuk van de slager en zorg voor een scherp mes!

2. Hak de kappertjes en het sjalotje fijn en snijd ook de augurk in kleine stukjes. Doe deze ingrediënten samen met de biefstuk in een kom.

3. Voeg peper en zout naar smaak toe en doe ook de worcestersauce en de tabasco bij het vlees in de kom. Schep het geheel om en proef of het nog extra smaak nodig heeft.

4. Bak ondertussen de kwarteleitjes in een pan, zorg ervoor dat de eidooier nog vloeibaar blijft. Mocht je dit lekkerder vinden (het is wel echter) dan kun je ook een rauwe eidooier gebruiken. Zorg er dan wel voor dat het ei goed vers is!

5. Gebruik een bakring of koekjessteker om de steak tartare mooi op een bord te leggen. Leg het gebakken kwarteleitje er bovenop en strooi er nog wat verse peper overheen.

Steak Tartare

Join the Conversation

  1. Hier was ik al benieuwd naar sinds kerst! Hij zag er al zo lekker uit en nu ik het recept heb gelezen ben ik overtuigd :). Zelf heb ik ‘m alleen nog met rauw ei gegeten maar ik denk zo dat een heel licht aangebakken kwartel eitje met rauwe dooier ook een hele fijne combi is. Echt een heel mooi gerecht!

  2. Anouk says:

    ik ben onder de indruk van de dingen die je allemaal mag eten met de paleo levensstijl. Ik kocht laatst het tijdschrift en heb mijn vingers bij voorbaat al af kunnen likken ;-)! Deze tartaar ziet er heul goed uit, als mijn vriend dit ziet start hij ook vandaag nog met dit “dieet”, haha.

    1. Sabine Author says:

      In feite skip je alleen de koolhydraten en onnodige suikers, maar daarbuiten blijven er inderdaad nog genoeg dingen over die je wel lekker kunt eten.
      Ik heb het magazine toevallig ook afgelopen vrijdag gekocht! Straks even in neuzen, ben benieuwd wat er allemaal in staat.

      1. Welk tijdschrift hebben jullie het over?

      2. Sabine Author says:

        Het Paleo (Lifestyle) tijdschrift ;)

  3. Joyce - Beamingbeautynl says:

    Aan de ene kant ben ik zo benieuwd naar steak tartare! Maar aan de andere kant lijkt het me echt helemaal niks haha.

  4. Dit klinkt echt heel lekker!

  5. Klinkt lekker! Maar… om echt Paleo-proof te zijn kan je er best ook nog een groot bord groenten bij serveren ;-)

    1. Sabine Author says:

      Ik had er zoete aardappelfriet bij!

  6. Margot says:

    Oh heerlijk! Dit wil ik wel een keer maken!

  7. Marjoleine says:

    Oeh yum, het ziet er echt heerlijk uit! :)

  8. Marije says:

    Een kleine tip, zorg dat de steak goed op kamertemperatuur is. Dan komen de smaken meer naar boven. Overdrijf het niet anders gaat het vlees kleuren. Mooie foto, krijg er trek van ;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close