Ik ben hard op weg om vanaf nu alleen nog maar eenpanspasta’s te maken geloof ik, haha! Het is ontzettend makkelijk en als ik heel eerlijk moet zijn vind ik de pasta ook gewoon veel lekkerder. Eigenlijk ‘hoor’ je pasta apart te koken en op het laatst door de saus heen te roeren zodat het nog even de smaken van de saus kan opzuigen, maar waarom kook je dan niet gewoon de pasta in de saus. Véél beter. Deze Tagliatelle met gamba’s en spinazie was ook een hitje hier in huis. Het is maar goed dat ik van dit soort gerechten altijd precies genoeg maak voor ons tweeën want anders zou ik blijven eten…
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 125 gram gedroogde tagliatelle
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 350 gram passata (gezeefde tomaten)
- 250 gram gamba’s
- 3 flinke handen spinazie
- 250 milliliter groentebouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuf cayennepeper
- 50 gram Parmezaanse kaas + extra
- peper en zout
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een diepe pan (met deksel) aan tot het goed begint te geuren.
2. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met een vel keukenrol en doe ze bij de knoflook en de ui in de pan. Schep even om (maar bak ze niet gaar!).
3. Schenk de passata en de groentebouillon bij de gamba’s in de pan. Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe en roer even goed door. Breng het geheel aan de kook.
4. Leg zodra de saus kookt de tagliatelle in de pan en doe de deksel op de pan. Kook de pasta in 25 minuten in de saus gaar. Zorg ervoor dat je af en toe even roert zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
5. Voeg 10 minuten voor het einde beetje bij beetje de spinazie toe terwijl je blijft roeren. De spinazie slinkt vrij snel.
6. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze aan de pasta toe zodra de tagliatelle gaar is. Roer nogmaals goed door. Breng op smaak met peper en zout.
7. Schep de tagliatelle in diepe borden en garneer met extra Parmezaanse kaas.
Ik vind pasta’s op de eenpan-manier ook echt veel lekkerder. Ziet er héél lekker uit!
Dat ziet er goed uit! Ik heb nog steeds geen eenpanspasta geprobeerd, maar dat moet ik toch eens doen!
Lekker, en wat fijn dat het een eenpansgerecht is! Wij hebben er altijd moeite mee om precies genoeg te koken voor 2, en dan blijf je inderdaad eten, haha! Vooral als het zo lekker is..
Mag van je weten welke parmezaanse kaas je gebruikt? Ik ga deze recept zeker proberen!
Oh, ik heb geen idee om eerlijk te zijn. Ik koop mijn Parmezaanse kaas meestal bij de kaasboer..
Dat ziet er heerlijk uit! Hoe zou je de verhoudingen aanpassen als je de gamba’s eruit zou laten?
Ik zou er wel iets voor in de plaats doen. Courgette of aubergine bijvoorbeeld als je het vegetarisch wilt houden. Of anders vegetarische kipstuckjes (van de Vegetarische Slager) gebruiken. De verhoudingen kun je dan gelijk houden.
Goed idee, thanks! :)
Voor mij zonder gamba’s maar ziet er heerlijk uit met die spinazie en saus!
Ik wil hem het liefste ook zonder gamba´s omdat ik vegetarisch eet, Wat zou een lekker vegetarisch alternatief zijn?
Vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager kun je hier wel voor gebruiken! En anders courgette en/of aubergine gebruiken.
Top! Ga ik proberen, dankjewel!
Ik moet nog steeds een eenpanspasta maken, het ziet er altijd zo lekker uit! En hier zou ik mijn vriend echt heel blij mee maken als ik dit voor zijn neus zou zetten ;)
Lijkt me super lekker, heb de cajun pasta ook al twee keer gemaakt heerlijk!
Oh jaaa, die is ook zo lekker.
Lijkt me super lekker en heb nog gamba’s in de diepvries liggen. Maar heb je na 25 minuten geen taaie gamba’s, is dat niet veel te lang?
Zolang je vrijwel direct na het toevoegen van de gamba’s alle natte ingrediënten toevoegt heb je er geen last van!
Heb hem gemaakt met kip en ravioli omdat ik dat in huis had, maar hij is heerlijk! YUM!
Thanks! :)
Het was echt super lekker! Idd fijn dat het net voor 2 personen was want ik wilde eigenlijk wel meer, en meer en meer..
Ik maak het zonder gamba’s, kan dit dan ook met kippenbouillion of past dat niet qua smaak? Heb geen groentenbouillion in huis.
We staan op Camping Les Genêts D’Or in Bagnols-sur-Cèze. En dit recept leek me prima campingproof!
Ipv gamba’s heb ik garnalen gebruikt en ipv spinazie nam ik ijsbergsla.
Het smaakte verrukkelijk.
Echt een aanrader!!
Is het ook mogelijk om de spinazie eerder toe te voegen? Of denk je dat dat veel afdoet aan de smaak? Op deze manier kan ik namelijk een grotere portie maken en invriezen voor later (los van de tagliatelle dan).
Ik zou het niet al te vroeg toevoegen, dan blijft er niets meer van over namelijk.