Hoe minder ingrediënten een noedelgerecht bevat, hoe lekkerder ik het vaak vind. Dat is een beetje hetzelfde met pasta: je hebt helemaal niet zoveel nodig, zolang je maar goede ingrediënten gebruikt kom je met een klein beetje héél ver. Dat is ook zo met deze noedels met bosui-olie en garnalen. Als ik alles bij elkaar optel kom ik uit op 7 ingrediënten op totaal waarvan je er vier zeer waarschijnlijk standaard in huis hebt. Dat is toch top? Tel daarbij op dat je dit gerecht ook nog eens snel op tafel hebt staan en ik zie alleen maar voordelen.
Via Instagram heb ik laatst al een Reel gedeeld waarin ik liet zien hoe je bosui-olie maakt. Mocht je die nog hebben staan dan is dit noedelgerecht helemaal snel klaar, maar zo niet dan raad ik je aan om de hoeveelheid olie en bosuitjes te verdubbelen zodat je wat extra van de olie maakt om te bewaren. Geloof mij: die olie is o-ve-ral lekker op!
Ik maakte de noedels met bosui-olie verder klaar met garnalen omdat ik de match met de bosui-olie echt perféct vind, maar mocht je niet zo van de garnalen zijn dan vind ik het ook prima (voor deze ene keer dan ;-)) als je kip gebruikt of de vis/het vlees helemaal achterwege laat.
Noedels met bosui-olie en garnalen
Benodigdheden
- diepe pan (bijv. een wok)
Ingrediënten
- 100 ml zonnebloem- of arachide-olie
- 5 bosuitjes
- 200 g van je favoriete noedels
- 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 2 el lichte sojasaaus
- 1 el donkere sojasaus
- 2 el honing
Instructies
- Doe de olie in een wokpan en verhit dit tot de olie begint te borrelen. Draai dan het vuur helemaal laag.
- Snijd de bosuitjes in grove stukken en voeg die aan de hete olie toe. Laat de olie zachtjes 20-25 minuten pruttelen. Let erop dat de bosuitjes niet verbranden.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Bak ondertussen in een koekenpan de garnalen in 5 minuten gaar.
- Voeg de gekookte noedels aan de garnalen toe en schenk de bosui-olie erbij.
- Roer beide soorten sojasaus met de honing los en voeg ook die toe aan de noedels.
- Schep het geheel goed om en serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.