Noedels met bosui-olie en garnalen

Hoe minder ingrediënten een noedelgerecht bevat, hoe lekkerder ik het vaak vind. Dat is een beetje hetzelfde met pasta: je hebt helemaal niet zoveel nodig, zolang je maar goede ingrediënten gebruikt kom je met een klein beetje héél ver. Dat is ook zo met deze noedels met bosui-olie en garnalen. Als ik alles bij elkaar optel kom ik uit op 7 ingrediënten op totaal waarvan je er vier zeer waarschijnlijk standaard in huis hebt. Dat is toch top? Tel daarbij op dat je dit gerecht ook nog eens snel op tafel hebt staan en ik zie alleen maar voordelen.

Via Instagram heb ik laatst al een Reel gedeeld waarin ik liet zien hoe je bosui-olie maakt. Mocht je die nog hebben staan dan is dit noedelgerecht helemaal snel klaar, maar zo niet dan raad ik je aan om de hoeveelheid olie en bosuitjes te verdubbelen zodat je wat extra van de olie maakt om te bewaren. Geloof mij: die olie is o-ve-ral lekker op!

Ik maakte de noedels met bosui-olie verder klaar met garnalen omdat ik de match met de bosui-olie echt perféct vind, maar mocht je niet zo van de garnalen zijn dan vind ik het ook prima (voor deze ene keer dan ;-)) als je kip gebruikt of de vis/het vlees helemaal achterwege laat.

Noedels met bosui-olie en garnalen

Noedels met bosui-olie en garnalen

No ratings yet

Noedels met bosui-olie en garnalen

Dat je met een paar goede ingrediënten al een heel eind kunt komen laat ik je zien met deze noedels met bosui-olie en garnalen. Met slechts 7 ingrediënten in totaal tover je een echte smaakbom op tafel.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • diepe pan (bijv. een wok)

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloem- of arachide-olie
  • 5 bosuitjes
  • 200 g van je favoriete noedels
  • 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 el lichte sojasaaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 el honing

Instructies

  • Doe de olie in een wokpan en verhit dit tot de olie begint te borrelen. Draai dan het vuur helemaal laag.
  • Snijd de bosuitjes in grove stukken en voeg die aan de hete olie toe. Laat de olie zachtjes 20-25 minuten pruttelen. Let erop dat de bosuitjes niet verbranden.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de garnalen in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gekookte noedels aan de garnalen toe en schenk de bosui-olie erbij.
  • Roer beide soorten sojasaus met de honing los en voeg ook die toe aan de noedels.
  • Schep het geheel goed om en serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bosui, bosui-olie, garnalen, makkelijke maaltijd, noedels

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Noedels met bosui-olie en garnalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close