Kokosijs met aardbeienswirl

Járen geleden was ik met mijn ouders en Tim op vakantie naar Bali en daar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met kokosijs. Ik was direct verkocht en sindsdien kijk ik bij iedere ijssalon die we bezoeken of ze kokosijs hebben. Ik vind het zo heerlijk, zo op en top zomers! Voor OMF heb ik al meerdere keren kokosijs gemaakt en deze zomer wilde ik graag een nieuwe variant met je delen. Dit kokosijs met aardbeienswirl combineert het romige van het kokosijs met het zoete, frisse van de aardbeien. De aardbeienswirl bevriest iets ‘harder’ dan het kokosijs wat er eigenlijk voor zorgt dat je twee verschillende texturen in één ijssmaak hebt. Hartstikke lekker!

Variëren met fruit

Nu maakte ik voor dit kokosijs natuurlijk aardbeienpuree, maar je zou hier ook heel goed andere fruitsoorten voor kunnen gebruiken. Mango (check ook mijn recept voor kokosijs met mangoswirl!), frambozen, blauwe bessen, ananas… eigenlijk al het fruit dat je goed kun je pureren is geschikt om te gebruiken voor dit ijs. En mocht je helemaal geen fruit aan het ijs willen toevoegen, is dat natuurlijk ook hartstikke prima. Het kokosijs is van zichzelf al ongelofelijk lekker namelijk.

Zorg er in ieder geval voor dat je de fruitpuree even zeeft voordat je deze toevoegt aan het ijs. Doe je dit niet, dan blijven er altijd minuscule stukjes fruit achter in de puree. In het geval van aardbeien zijn dit die ietwat onaangename ‘pitjes’ en in je ijs is dat simpelweg niet zo lekker.

Heb je nog wat fruitpuree over, bewaar dit dan in een bakje in de koelkast. Hartstikke lekker om een lepel van door de yoghurt te scheppen of als saus om te serveren op het ijs.

Kokosijs met aardbeienswirl

Kokosijs met aardbeienswirl

No ratings yet

Kokosijs met aardbeienswirl

Dit kokosijs met aardbeienswirl doet me altijd direct aan de zomer denken. Ik at voor het eerst kokosijs op Bali en was direct verkocht, sindsdien is het een van mijn favoriete ijssmaken. Gelukkig is het zelf maken helemaal niet lastig!
Porties1 liter ijs
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 40 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren min. 3 maanden

Benodigdheden

  • ijsmachine
  • steelpan
  • staafmixer
  • zeef

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g kokosrasp
  • 200 g aardbeien - schoongemaakt
  • 2 el kristalsuiker

Instructies

  • Doe de slagroom, kokosmelk en kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de kristalsuiker is gesmolten.
  • Schenk het ijsbeslag in een kom en zet dit in de koelkast. Laat het daar afkoelen tot maximaal 10℃.
  • Roer de geraspte kokos door het ijsbeslag en schenk dit in de ijsmachine. Laat de machine 30 minuten draaien tot het ijs is bevroren.
  • Pureer ondertussen de aardbeien met de kristalsuiker. Haal de puree door een zeef en van het sap op.
  • Schep de helft van het kokosijs vanuit de ijsmachine in in een bak.
  • Schenk de helft van de aardbeiensaus op het kokosijs en swirl dit met een satéprikker door het ijs.
  • Schep de rest van het ijs in de bak en schenk hier de rest van de aardbeiensaus op. Swirl ook dit weer door het kokosijs en zet het ijs minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
Gang: nagerecht
Trefwoord: aardbeien, aardbeiensaus, aardbeienswirl, ijsmachine, ijsrecept, kokosijs, roomijs, zomerfruit, zomerijs

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kokosijs met aardbeienswirl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close